folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Wordpress Mi Drupal Mı ?

Wordpress Mi Drupal Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anakroniq
    Anakroniq's avatar
    Erkek

evet hocalar sizce sıfırdan başlayacak birisi için hangisinin üzerine gitmesi uzun vadede daha faydalı olur ?

Aşk hiçbir zaman söylenemeyen, söylenemediği için BÜYÜK olan, sevgilinin adını dile düşürmemek için sevginin adını anmayan ve sevginin adını anmadan kendi dünyasında onu çoğaltan bi' duygudur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

sıfırsan wordpress tabiki

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    solstice bunu yazdı:
    -----------------------------

sıfırsan wordpress tabiki

aynen katılıyorum! ben ikisini de kullanmış-kurcalamış, en az 50 kere bozmuş biri olarak wörtpires öneriyorum. drupal ileri düzey ve profesyonel iş. Ayrıca öğrenmen kat kat daha fazla zaman alıyor. Wordpress hemen öğreniliyor, hemen kuruluyor. Eevet Wordpress diyorum tekrar.

yardırmak bizim işimiz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Herhangi bir sisteme başlayanlar, öncelikle o sistemi neden kullandığını bilmek zorundadırlar.Bugün arkadaşlar, Drupal, Joomla ve WordPress kıyaslaması yapacağız.WordPress daha çok blog menşeili bir sistem olmasına karşın, iyi bir içerik yönetim sistemi (CMS) olma yolunda ilerlemektedir.
    Drupal sistem yapısı olarak esnek ve kod ihtiyacını minimize etmiş bir sistemdir. Aynı zamanda oldukça küçük boyutta çekirdek dosya yapısı, temiz ve node (düğüm) mantığı ile Joomla ve WordPress sistemlerinden bir adım önderdir.
    Views ve cck eklentileri aracılığıyla oldukça modern ve esnek bir yapı yakalamıştır. Forum, galeri, fotoğraf ve resim galeri ile son kullanıcılara destek vermektedir. Gel gelelim joomla için aynı durum sözkonusu olsa bile joomla kod yapısı itibarıyla biraz daha hantal bir sistemdir. Çekirdek dosya büyüklüğü ve dizin sayısı olarak joomla, Drupal'den oldukça fazladır.Buna rağmen içerisinde forum sistemi mevcut değildir.
    Benim ve bir çok otoritenin kabul ettiği gibi joomla oldukça güçlü, esnek bir sistemdir. Açık kaynak kod dünyasına çok şey kazandırmştır fakat Drupal'in önüne geçebilecek yapısı henüz mevcut değildir.
    Joomla için henüz bir views eklentisi geliştirilmemekle birlikte, k2 adında, cck benzeri bir yazılım mevcut. Fakat her zaman olduğu gibi apps'leri ücretli.
    Joomla arkasındaki maddi imkanı ve medya gücünü iyi kullanıyor. Özellikle Türkiye'de bir çok güçlü isiminde arkasında olmasını iyi değerlendirdi. Artık Türkiye'de joomla için Drupal varken açıkcası pek şans tanıyorum.
    Joomla'nın bir diğer eksisi ise işe yarar eklenti ve temaların ücretli oluşu. Parası olan yaşar zihniyeti henüz gelişmedi.Benim joomla'dan en çok uzaklaşma sebebim de bu oldu.Çünkü ben herşeyin ücretsiz (free) ve özgür (free) olmasını isterim.En azından ücret ödediğim birşey için özgürlük isterim.
    Drupal ise tema ve eklenti konusunda oldukça adil bir tutum izliyor. Tüm temalar ve eklentileri ücretsiz bir şekilde bulabilir, base tema mantığı ile bir çok sistemin aksina, harikulede temalar üretebilirsiniz.
    Wordpress henüz genç bir CMS. Blog sistemi olarak çok güçlü bir sistem fakat tıklanma oranınız arttıkça aşırı cpu tüketme problemi nedeniyle bir çok problemle karşılaşabilirsiniz.
    Tüm sistemleri bir ana başlıkta incelemek istedim.O yüzden bu alandan itibaran "seo" anlatayacağım.
    Wordpress alanındaki en güçlü seo ve pingleme olayına vakıf bir cms. Joomla içinse ücretli bileşen alternatifi dışında çekirdeki bir eklenti aracılığıyla sef ( arama dostu url ) yapabiliyorsunuz. Drupal ise oldukça güçlü seo yapısına sahip.Wordpress ile baş edebilecek kadar güçlkü bir seo yapısı mevcut.

alıntıdır.

Bana sorarsan joomla denedım sarmadı sıldım.Wordpress ıyıdır sıstemını kavraman gerekır bı kere kavradıktan sonra gerısı gelır.Php dır zaten wp

Ama drupal konusunda bılgım yok denemdım

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

wp

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ASLIYUCE
    ASLIYUCE's avatar
    Erkek

erbogan bunu yazdı:
    aynen katılıyorum! ben ikisini de kullanmış-kurcalamış, en az 50 kere bozmuş biri olarak wörtpires öneriyorum. drupal ileri düzey ve profesyonel iş. Ayrıca öğrenmen kat kat daha fazla zaman alıyor. Wordpress hemen öğreniliyor, hemen kuruluyor. Eevet Wordpress diyorum tekrar.

aynı sebeplerdenden dolayı drupal diyorum ben de.wp çok basit ve öğrenememe gibi bir ihtimalin yok zaten.ama kısa vadede deseydin cevabım yine aynı sebeplerden dolayı wp olabilrdi.

Toplam Hit: 2737 Toplam Mesaj: 6