Listview Oluşturma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://imgur.com/6jZTQk8

Şu resimdeki gibi listview nası yaparım?

listItem:= fileList.Items.Add;
    listItem.Caption:= IntToStr(iFileCounter);
    listItem.SubItems.Add(sFilePath);

Böyle bişeyler denedim de, SubItems.Add' e ne yazarsam yazayım görmüyor şerefsiz.

listItem : TListItem;

İnternette listview örneği bulamadım, ya mallaştım ya da cidden kalmamış :(

Bi de bunları "Tıkıbıl" (clickable) yapmak istiyorum. listener eklemem lazım

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

delphi bilmiyorum ama hocam bunun genel problemi view tipini değiştirmen. çünkü listview de 3-5 şekilde görüntüleme var, o yüzden default olarak set edilmiş view e eklediğinde göremeyebilirsin (resim v.s. gerekebilir) 

baktım da tip olarak vsReport varmış onu kullanabilirsin

http://stackoverflow.com/a/8616063/1022138 

tabi bir tavsiye daha var, delphi ile vakit kaybetme hocam.. :)

unbalanced tarafından 05/May/15 19:56 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

delphi bilmiyorum ama hocam bunun genel problemi view tipini değiştirmen. çünkü listview de 3-5 şekilde görüntüleme var, o yüzden default olarak set edilmiş view e eklediğinde göremeyebilirsin (resim v.s. gerekebilir) 

baktım da tip olarak vsReport varmış onu kullanabilirsin

http://stackoverflow.com/a/8616063/1022138 

tabi bir tavsiye daha var, delphi ile vakit kaybetme hocam.. :)

hocam ben de onu buldum da, vcl de column alignment' ları center kabul etmiyor. Formdan düzenlemeye çalıştım yemedi. Bir de altına yine vsView olması lazım. O şekilde devam edicem de ortalayamadım ve sağında çizgi kaldı kanser etti :D ben delphiye alışana kadar heralde baya geçecek

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

nerdeyse tüm dillere ilgim oldu bir şekilde ama kesinlikle delphi ye olmadı :) lisedeyken delphicilere hayranlık duyardım bir vb ci olarak :) o zaman acayip popüler bir dildi :) tabi benim düşüncemde holyone ın etkisi çok olmuştur :) tabi .net (c#) çıktıktan sonra ve delphi de çağın şartlarına ayak uyduramadığı için, borlan oraya buraya satıldıktan sonra piyasadan iyice düştü :) şimdi cross-platform yapısı güzel ama artık iş işten geçti..

yerinde olsam delphiye harcayacağım performans yerine java da uzmanlaşmaya bakarım.. inan boşa zaman kaybediyorsun.. piyasaya iş yapman olanaksız görünüyor, ama bireysel olarak bir şeyler yaparsın elbette.. Ama java ve .net almış başını gidiyor.. Bilmem haberin var mı, microsoft visual studio code u yayınladı, artık mac OS ve linux da visual studio çalışabilecek. Biraz kurcaladım çok basit, doğru dürüst bir şeyi yok, tipik text editoru gibi geliyor ama asp.net i localde host edebiliyor :) Tabi başlangıç daha ilerde iyi işler yapacağını düşünüyorum microsoft'un, onlar hatalarını anladılar ve o yüzden cross-platforma ağırlık veriyorlar, ayrıca visual code studio bir open source projesi :) MS den beklenmedik hareketler ... 

geleceği analiz ederek bir şeyleri öğren hocam, yoksa boşa zaman kaybedersin. Delphiyi kötülemiyorum, embarcadero cidden büyük bir iş yapmış ama maalesef günümüzdeki yazılımcıların kalbini çalamaz artık.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

nerdeyse tüm dillere ilgim oldu bir şekilde ama kesinlikle delphi ye olmadı :) lisedeyken delphicilere hayranlık duyardım bir vb ci olarak :) o zaman acayip popüler bir dildi :) tabi benim düşüncemde holyone ın etkisi çok olmuştur :) tabi .net (c#) çıktıktan sonra ve delphi de çağın şartlarına ayak uyduramadığı için, borlan oraya buraya satıldıktan sonra piyasadan iyice düştü :) şimdi cross-platform yapısı güzel ama artık iş işten geçti..

yerinde olsam delphiye harcayacağım performans yerine java da uzmanlaşmaya bakarım.. inan boşa zaman kaybediyorsun.. piyasaya iş yapman olanaksız görünüyor, ama bireysel olarak bir şeyler yaparsın elbette.. Ama java ve .net almış başını gidiyor.. Bilmem haberin var mı, microsoft visual studio code u yayınladı, artık mac OS ve linux da visual studio çalışabilecek. Biraz kurcaladım çok basit, doğru dürüst bir şeyi yok, tipik text editoru gibi geliyor ama asp.net i localde host edebiliyor :) Tabi başlangıç daha ilerde iyi işler yapacağını düşünüyorum microsoft'un, onlar hatalarını anladılar ve o yüzden cross-platforma ağırlık veriyorlar, ayrıca visual code studio bir open source projesi :) MS den beklenmedik hareketler ... 

geleceği analiz ederek bir şeyleri öğren hocam, yoksa boşa zaman kaybedersin. Delphiyi kötülemiyorum, embarcadero cidden büyük bir iş yapmış ama maalesef günümüzdeki yazılımcıların kalbini çalamaz artık.. 

Hocam farkındayım ama çalıştığım yerde Delphi kullanıyoruz. Görüntü işleme üzerine ImageEn componentinden yararlanıyor hocalar. Onlar yıllarını Delphi' ye verince, mecburen vazgeçmiyorlar. Bu yüzden ben de kafayı Delphi' ye yoruyorum. Çok fazla ikilemde kalıyorum ama çalıştığım yerde, mikroskoplar üzerine yazılımlar geliştiriyoruz. Bir nevi mecburum da ama mobil alanında server kısmını bir önceki projede node.js ile gerçekleştirdim. Yani client side' ı delphi ile yazıyorum ama server side gerekirse farklı dillere yöneliyoruz. Kişisel olarak Java, Android, PHP bilgim daha fazla ama işyerinde Delphi' yle devam :)

Yoksa benim de tercih edeceğim bir dil değil kesinlikle, 1 ayda Java ile bitireceğim projeye 6 aydır Delphi' yle üzerinde tepiniyorum :))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

anladım hocam :) bence hocalarını ikna et yavaş yavaş platformu değiştirmeye :)

forumda delphici bulman zor olabilir.. stackverflow da sorabilirsin.. ama öğlen vakitlerinde sor, şimdi sorarsan cevap alamazsın

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

anladım hocam :) bence hocalarını ikna et yavaş yavaş platformu değiştirmeye :)

forumda delphici bulman zor olabilir.. stackverflow da sorabilirsin.. ama öğlen vakitlerinde sor, şimdi sorarsan cevap alamazsın

inşallah ilerde olur hocam :)

stackoverflowda da 4 tane adam var :) ama maşallah master olmuşlar, bilmedikleri şey yok :D ordan yardım alıcam gibi, şu anda sola yaslı olması dışında hallettim :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

XE6' daki hazır VCL temalarından birini kullanıyordum, ondanmış.. 

Toplam Hit: 2775 Toplam Mesaj: 8