Wordpress Te Wordpress Linki (URL) Değiştirince Ortaya Çıkan Hatayı Düzeltme?
-
merhabalar.
sitenin ayarlarıyla oynarken wordpress adresi (url) kısmını değiştirmiştim. kaydet deyince site gitti. yani adresin sonuna aliveli.com/blog iken ben blog/welcome yaptım. bunu nasıl düzeltebiliriz??
The requested URL /blog/welcome/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.aliveli%2Fblog%2Fwp-admin%2F&reauth=1 was not found on this server.
ali veli sallamasyondur..
Cevabı kendim buldum :))
wordpress adresi (url) dosyası önceden www.siteismi.com/blog/ kayıtlıydı ancak siz değiştirdiniz yanlışlıkla www.siteismi.com/blog/deneme yaptınız.
bu durumda site gidecek düzeltmek için hemen ftp ye girip /blog/ klasörünün içine deneme klasörü açıp bütün wp dosyalarını içerisine atmak.
Daha sonra aktifleşecek site, admin panelinden linki düzeltip sadece www.siteismi.com/blog/ yapıyoruz. e haliyle yine hata verecek. tekrar ftp den bu sefer deneme klasörüne attığımız dosyaları bir üst dizine çıkartıyoruz yani /blo/ dizinine eski haline. site devam...
-
yani hangi dosyadan bunu geri alabilirim. genel ayarlar daki dğeiştirdiğim wordpress siteismi.com/blog/welcome ı? sadece siteismi.com/blog olursa düzelecek.
-
veritabanının yedeğini al phpmyadmin den gereken değişikliği yapıp phpmyadminden tekrar veritabanını yükle sorun çözülecektir.
-
mysqlde wp_options tablosunda gerekli 2 sutün olması lazım değişikliği oradan yapabilirsin
-
wp-config dende halledebilirdin hocam url linkini :))
-
PoLiZei bunu yazdı:
-----------------------------wp-config dende halledebilirdin hocam url linkini :))
-----------------------------
admin panelden değiştirildiği için wp-config dosyasına yazmaz veritabanına yazar o yüzden değişiklik veritabanı üzerinden yapılmalıdır.