Wordpress Tema Türkçe Karakter Sorunu
-
beyler şimdi ben elegantthemes LightBright temasını kurdum. bir mürid paylaşmıştı. temayı kurdum başlıklarda ve menüde ş,ğ ve İ harfleri çıkmıyor. bunu nasıl düzeltebilirim acaba. css dosyasında fontlara falan baktım georgia, arial, century gothic ayrı bi font kullanılmamış. fontların yanında Serif ve Sans-Serif diye belirtilmişti sans serifleri, serif olarak değiştirdim düzelmedi. nasıl düzeltebilrim bu sorunu?
-
demo versen daha güzel bakarız aslında..
cufon olarak kullanılan yerlerde mi türkçe karakter sorunu var? Belki karakter desteklemiyor olabilir. -
Başlıklarda Cufon kullanılmış. Büyük ihtimalle Cufon font oluştururken tr karekterleri almamış ki font.js fazla yer kaplamasın. Eğer aynı fontu kullanmak istiyorsan fontu tr karekter içerecek şekilde tekrar oluşturman gerekiyor. Bunun için şu makeleye bakabilirsin.
-
shock56 bunu yazdı
Başlıklarda Cufon kullanılmış. Büyük ihtimalle Cufon font oluştururken tr karekterleri almamış ki font.js fazla yer kaplamasın. Eğer aynı fontu kullanmak istiyorsan fontu tr karekter içerecek şekilde tekrar oluşturman gerekiyor. Bunun için şu makeleye bakabilirsin.
hocam baktımda biraz karışık gibi geldi. galiba cufondan dolayı öyle çünkü fontların sorunlu olduğu yerlerde fontlar resim gibi görünüyor seçilmyor yani. kullanılan fonta baktım league gothic diye bir font. içeriğine baktım türkçe karakter desteği yok fontta. bunu en kolay yoldan nasıl düzeltebilirim. o font kullanılmasa da olur.