Wordpress Temaları Hakkında Soru
-
Wordpress.org da bulunan temaların hepsi güvenlimidir? Kontrol ediliyor mu belli bi ekip tarafından? Güvensiz tema dediğimizde temayı yazan kişi istediği zaman admin paneline ulaşabiliyor mu? Birde basit az sayıda ürün olan e-ticaret sitesi wordpress ile yapılabilir mi?Yada başka bi içerik yönetim sistemi kullanmak daha mı iyi olur? Bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
-
Kontrol edilirmi bilmiyorum ama temadaki açıklar tehlikeli boyutlara varabilir.E-ticaret olayına gelince hertürlü yapılır.Çokta stabil çalışır.
1234567B tarafından 28/Nis/14 07:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Güvensiz temalar genelde warez sitelerindedir.
Tema kodları şifreli ise o zaman kullanmak için daha da dikkatli olman gereklidir.
Tema dışında eklentilerde de güvenlik açığı olabiliyor. Bu nedenle her eklenti ve tema kullanmamak gerekiyor.
Tema ve eklenti ile her şeye müdehale edilebilir. En basitinden bir eklenti yüklersin adam bu eklenti aracılığıyla veritabanını kopyalayıp, yeni veriler oluşturabilir.
Bazende tema yazan kişilerden kaynaklı güvenlik açıkları olabiliyor. Wordpress' te hemen hemen her şey için kendine has fonksiyonlar vardır. Bu fonksiyonlar genel olarak güvenlik açıkları kapatılmıştır. Ancak bu fonksiyonlar kullanılmadan tema yazılıyorsa o zaman temada birçok sıkıntılar çıkar.
wordpress ile güzel eticaret sitesi kurulabilir. woocommerce eklentisini incele.
eticaret sitesi için opencart daha kolay ve kullanışlı olur.
-
WP'nin kendi sitelerinde ki temalar ücretsiz ve güvenilirdir. Ayrıca themeforrest gibi lisanslı tema satan sitelerde güvenlidir. E-ticaret yapacaksanız bu işi WP ile değil OC (Opencart) ile yapın.
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
-
Kendi sitesinde bulunanlar ücretsiz ve güvenli,themeforest temalarıda aynı şekilde güvenli ve tüm kodları açıktır şifreleme vs yoktur.Warez sitelerden çekersen içine yerleştirdikleri kodlar ile bir süre sonra sitene zarar verebiliyorlar,hepsinde geçerli değil bazılarında öyle oluyor..
E-ticaret wordpress ile yaparsın temalarıda var,özel eklentileri vsde var.Woocommerce olayına bakabilirsin.
Önerim Opencart olarak yapmandır,paneli ve işlevselliği e-ticarete daha uygun.
-
Bende ilk woocommerce yi araştırdım şimdi dediğiniz OpenCart a bakayım bi.
-
önlemini alırsan tek sanmıyorum hacklenme olayını.