Wordpress Türkçe Karakter Sorunu [Soru?]
-
Arkadaşlar siteyi vereyim öyle anlatayım.
http://8martguzelliksalonu.com/
site burası anasayfadaki yazılarda Read More yazısını Home.php üzerinden değiştiriyorum Devamını Oku yapıyorum fakat türkçe karakter olduğunda göstermiyor. Devamini Oku yaptığımda çıkıyor CSS'te filan bir sorun yok font'lar Türkçe ama oralar değişmiyor sorunla ilgilenebilicek bir mürid varmıdır? veya sorunun ne olduğunu bilen ?
-
hocam notepad ++ ile aç utf8 çevir düzelir.
işteyim siteye bir tık her kesin gözü bilgisayarda rezil oldum.amk 5 saat durmadan çalış sonra bir site aç adın boş oturuyora çıksın
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------hocam notepad ++ ile aç utf8 çevir düzelir.
işteyim siteye bir tık her kesin gözü bilgisayarda rezil oldum.amk 5 saat durmadan çalış sonra bir site aç adın boş oturuyora çıksın
-----------------------------hocam UTF-8 yaptım zaten sorun yine düzelmedi kaynak koddan bak istersen CSS üzerinden @charset olarak birde <meta> etiketlerinden sonuç aynı :(
-
@sezeruludag
belgeyi kayıt ederken utf-8 şeklinde kayıt etmekden bahsediyor arkadaş meta eklemen birşey değiştirmez home.php yi kopyala utf-8 charsetinde kayıt ettiğin home.php ye yapıştır. o şekilde sunucuna yükle windowsda belge açıyorsan belgenin charseti değişiyor.

BOM olanı değil Kodla(UTF-8) olanı seçeceksin.
-
tarzan bunu yazdı:
-----------------------------@sezeruludag
belgeyi kayıt ederken utf-8 şeklinde kayıt etmekden bahsediyor arkadaş meta eklemen birşey değiştirmez home.php yi kopyala utf-8 charsetinde kayıt ettiğin home.php ye yapıştır. o şekilde sunucuna yükle windowsda belge açıyorsan belgenin charseti değişiyor.

BOM olanı değil Kodla(UTF-8) olanı seçeceksin.
-----------------------------teşekkür ederim :) sağolun yaa çözüldü sonunda :)