Wordpress Veritabanı Sorunu
-
arkadaşa bi site almıştım. wordpress kuruverdim. siteye virüs bulaşmış sanırım. açılmıyordu
db'nin yedeği elimde var. ayarlar hariç sadece yazılar / kategoriler / kullanıcıları nasıl geri yüklerim?
hangi tabloları geri atmam gerekiyor
-
phpmyadmin e gir tüm tabloları sil(yedeğinin sağlam olduğunu var sayıyorum)içe aktar de veri tabanını seç(sql dosyan gerektiğinden büyükse bigdump gibi küçük script lerden de yararlanabilirsin)
-
yok tüm veritabanını upload etmek istemiyorum. ayarlar falan sıfır kalsın. sadece yukarda söylediğim verilerin
tablolarını yüklemek istiyorum.
-
sadece konuları eklemek istiyosan local e yükle veritabanını sonra oradan sadece konuların bulunduğu tablonun yedeğini al sonra phpmyadmin den onu aktar
edit@imla hatası.
-
veri tabanının başka bir wordpres kur aktar oraya sonra oranın admin panelinden dışa aktar ma bölümüyle dışa aktar dedğinde dediklerin zaten xml belgesi olarak inecek pc ne sonra kurduğun gerçek wordpresine aktarabilirsin bunları
-
wordpress'i kaldırmadan önce admin panelinden dışa aktar kısmından konuların,katagorilerin dosyasını indirdiysen aynı kısımın içe aktar bölümünden konuları yeniden yükleyebilirsin hocam..
-
SonKralice bunu yazdı:
-----------------------------
hahahahaha :D
sitene nasil virüs bulasmis ya :D
anlamadim :D
iframe virüsü diye birşey duymadın mı sen? -
SonKralice bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
SonKralice bunu yazdı:
hahahahaha :D
sitene nasil virüs bulasmis ya :D
anlamadim :D
iframe virüsü diye birşey duymadın mı sen?
-----------------------------yok duymadim hahahaha :D
yaw iframe virüsün ne oldugunu biliyormusun sen hocam :)
google bi sor iframe virüsü neymis diye nasil oluyormus diye :)
nasil bulasiyormus diye arat :)
Bana akıl verme para ver. merak etme biliyorum ben nasıl bulaştığı ne şekil bulaştığı önemli değil sonuçta ne şekil olursa olsun web sitesinin içeriğine bulaşıyor. Bulaşıyormu bulaşmıyor mu ? içeriğe eklenen kodlar antivirüsler tarafından virüs diye tanımlanmış mı tanımlanmamaış mı -
oncelikli olarak web alanina baglanip wordpress bulasabilecek olasi dosyalarinda iframe yazip aratarak bu zararli kodlardan kurtuluyorsun. (index.php / header.php / footer.php / admin.php / login.php vs vs vs artik dosyalarin isimi nedir ezberebilemeyecegim.) daha sonra wordpress kodlarindan temizledigin zaman siten eskisi gibi calisacaktir.
yok ben bu islerle ugrasamam diyorsan hemen ftp.ne baglanip yada web alani yonetim panelinden butun wordpressle ilgili dosyalri silip kurtulacaksin. pesine sifir bir wordpress sistemi kurup eski veritabanini sistemi yukleyeceksin. bir daha yakalanmamk icin klasorleri chmod ayarlarini 755 , dosyalari ise 444 yapman senin yararina olacaktir. bu sekilde disaridan yayilan kod tekrar sitenin kaynak kodlarina bulasmayacaktir.
not: veritabani yedeginin icinde iframe ile ilgili herhangi bir kod bulunmaz rahat ol. -
blackhammer bunu yazdı:
oncelikli olarak web alanina baglanip wordpress bulasabilecek olasi dosyalarinda iframe yazip aratarak bu zararli kodlardan kurtuluyorsun. (index.php / header.php / footer.php / admin.php / login.php vs vs vs artik dosyalarin isimi nedir ezberebilemeyecegim.) daha sonra wordpress kodlarindan temizledigin zaman siten eskisi gibi calisacaktir
Hocam artık kodlar direk iframe kodu olarak bulaşmıyor base64 ile kriptolanmış hali sitelere bulaşıyor o nun için config doyasını indirip orada eklene kodu tespit edip diğer doyaların içeriğinde bu kodu ve benzerlerini aratması gererkiyor programı vardı bunun aklımda değil ama en temizi komple silip tekrar dan sistemi yüklemek daha mantıklı veri tabanı dedğin gibi sağlam