Wordpress Yüklü Web Siteden Yedek Alma Ve Yedek Yükleme (Yardım)
-
Merhaba sevgili arkadaşlar.
Uzun bir süredir web sitemi yedeklemiyorum. Sitemde wordpress yüklü. Tüm içeriği bilgisayarımda yedeklemek istiyorum.
Bunun için ne yapmam lazım?
Sadece metinleri yedeklesem yeter. Şimdi site çökse, göçse bir şey olsa bittiğim andır. Emek veriyoruz sonuçta
Bunun için herhangi bir wordpress eklentisi mi kurmalıyım? Cpanel üzerinden mi yedek almalıyım? Ne yapmam gerekiyor?
Ayrıca sonradan yükleyebilmek de önemli. Yedek aldığım dosya yedek olarak kalmasın. Tekrar yüklemek istediğimde de ne yapmam gerekiyor?
Sevgi ve saygılarımla...
Teşekkür ediyorum şimdiden.
-
cpaneldende olur ama benim ftp kolayıma geliyor.bağlan ftpye bütün klasörleri çek bilgisayarına.bi sakatlık olduğu zamanda aynen içine atarsın tekrar bu kadar :D
-
cpanel üzerinden yedekler bölümünden full yedek alıp zipli olarak indirebilirsin (db + dosyalar)
wordpress araçların altından dışa aktar diyerek yazıları,yorumları vs.. xml formatında alabilirsin
en kolay 2 yöntem bu
-
panel üzerinden db yedeği wp içerisindende yedekleme eklentileri ile halledebilirsin.
ikisininde alman gereklidir.
-
http:// ( SİTEN )com/wp-admin/export.php
dışa aktar diyorsun (içe aktar seçeneği devar sora ordan yükleyebilirsin.)
Dışa Aktar
Dışa Aktar
Aşağıdaki düğmeye tıkladığınızda WordPress bilgisayarınıza kaydedebileceğiniz bir XML dosyası oluşturacak.
WordPress eXtended RSS veya WXR dediğimiz bu biçim yazılarınızı, sayfalarınızı, yorumlarınızı, özel alanlarınızı, kategorilerinizi ve etiketlerinizi içerecek.
Dosyayı indirip kaydettikten sonra içeri aktarma fonksiyonu ile bu siteyi bir başka WordPress kurulumu üzerine yükleyebilirsiniz.
Dışarı aktarılacak öğeleri seçin
Tüm içerik Bu tüm yazılarınızı, sayfalarınızı, yorumlarınızı, özel alanlarınızı, etiketlerinizi, dolaşım menülerinizi ve özel yazılarınızı içerecektir.
Yazılar
Sayfalar
-
Teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Bütün yöntemlerde yedekleme işlemi yapacağım.
Sağ olun.