Wordpress‘De Kategorilerden Veri Çekme
-
Wordpressten anlayan arkadaşlar bir bakabilirler mi ya acil lazım da.
Sorun şu;
Ben anasayfa da bir div oluşturup, içine PHP Code widgetiyla wp_terms tablosundan yani kategorilere eklemiş olduğum haberler kategorisinden sadece haberleri çekmek istiyorum. Fakat yazılar databasede wp_posts içersinde.
<?php
require "../../wp-config.php";
$sql=mysql_query("select * from wp_terms order by term_id desc limit 3"); ?>görüldüğü gibi haberleri seç diyorum,
<?php while($data=mysql_fetch_array($sql)){
echo $data["..."];
} ?>yazdır diyorum ama o ... yere ne yazmam lazım ki wp_posts'a gidip haberler kategorisini alsın?
wp_posts'da kategoriler bölümü yok çünkü ?
-
wp_terms ten kategori id yi alıcan tablolara bak sonra while içinde tekrardan sql döndürcen
edit:
ilk noktalı yerden wp_terms tablosunu açıp kategori idlerinin tutulduğu sütuna bak onu yaz<?php
require "../../wp-config.php";
$sql=mysql_query("select * from wp_terms order by term_id desc limit 3"); ?><?php while($data=mysql_fetch_array($sql)){
$catid=$data['kategorilerintutuldugusutunadi'];
$postquery=mysql_query("select * from wp_posts where burayawp_postsunkategoriidstunununadınıyazıcan='$catid'");
$data2=mysql_fetch_assoc($postquery);
echo $data2['wp_posts tablosundan hangi veriyi çekiceksen onun sütununun adını yazıcan'];
}?>
-
Çok teşekkürler ama,
wp_posts içinde kategori ile ilgili hiçbirşey yok..
-
bak şurda http://ibocan.net/wordpress-ile-kategoriden-yazi-cekmek/ wordpress in kendi sınıflarını kullanarak veri çekmeyi göstermiş kolay yoldan bak istersen
-
Allah razı olsun hocam ya çok makbule geçti.. Wordpressin amk.