folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Wordpresse Alternatif Ne Kullanabilirim?

Wordpresse Alternatif Ne Kullanabilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

merhaba

bir ajansta freelance çalışıyorum gelen işler oluyo, wordpress kullanıyo adamlar bende şimdilik wordpressle yürüyorum ama wp nin mallıklarından bıktım cidden.

çoklu dil desteği olan ve üzerine geliştirmesi kolay ne önerirsiniz ? 

beklentilerim: aklı başında insanlar yazmış olsun, fonksiyonlar bişey echo etmesin, değer döndürsün, bi template sistemi olsun (html in içine php tagı açıp yazmak çok çocukça geliyo), mümkünse mvc yapısı olsun vs

mesela şu an elimde bir wordpress site var, title ı değiştirmeye çalışıyorum (site adı, browser tabında çıkan şey) paneldeki ayarlardan değiştirdim ve değişmedi şimdi iki saat uğraşıp neden değişmediğine bakıcam. sitede abuk subuk bişeyler olsa tamam diycem de standart wordpress + sadece tema var, 100 tane eklenti falan da yok.

mesela dün bişeyler ekliyorum bi siteye, iki fonksiyon var biri get_post() diğeri get_post_meta() (fonksiyon adlarını yanlış hatırlıyo olabilirim) biri object donduruyo, diğeri array. niye amk niye bi düzen oturtmamışlar şuna. bi de internetin 20% i bunu kullanıyo.

drupal le şansımı deneyeyim diyorum ama o da çok karışıkmış gibi geliyo. şu an aklımdaki en mantıklı şey opencarttaki ürün olayını kaldırıp sadece cms olarak kullanmak

black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireFistAce
    FireFistAce's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

drupal

rahat ol başla gerisi geliyor hocam. 

kesinlikle aklı başında insanlar geliştiriyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

.........wp nin mallıklarından bıktım cidden.

Kullanamadığın sisteme bok atma. 

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

.........wp nin mallıklarından bıktım cidden.

Kullanamadığın sisteme bok atma. 

hak veriyorum mallıkları çok fazla. alt tarafı blog script ama girdiği tripler hiç çekilmiyor. sırf wordpressin gereksiz saçma kaynak kullanımına adamlar wordpress hosting diye yeni hosting pazarı çıkardılar paylaşımlı hostinglerde kaynağı sömürdüğü için.

imza.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheM4D
    TheM4D's avatar
    Erkek

PHP sürümünüzü güncellerseniz farkı anlayabilirsiniz. Yeni sürümlerde daha iyi çalışıyor Wordpress.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

beklentilerim: aklı başında insanlar yazmış olsun, fonksiyonlar bişey echo etmesin, değer döndürsün, bi template sistemi olsun

Örselendim :(

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek

Önceleri wordpress e pek sıcak bakmıyordum. Ancak kısa ölçekli projelerde iyi bir tema ile beraber çok kullanışlı bir yapı olduğunu fatkettim.

Hızlı bir şekilde site hazırlanıyor. Ayrıca hemen hemen her türlü ihtiyaç için bir eklenti bulmak mümkün. 

Wordpress  ile tema ve eklenti yapmak da bir o kadar kolay. 

Ancak;

Wordpress için hazır bir tema alıp kullanmaya kalktığınızda bir sürü işinize yaramayan kodu da alıp sitenizde kullanmış oluyorsunuz. 

Wordpress in yapısı dummy kod yazmaya çok müsait.

Wordpress in yönetim paneli de belirli bir aşamadan sonra çok hantallaşıyor.

Wordpress ile eticaret işine girmek ise saç baş yoldurtabilir. 

Toparlarsak:

Eğer hızlı bir şekilde site yapıp teslim etmen gerekliyse wordpress tam istediğin gibi. 

Eğer siteyi yaptığın kullanıcının yönetim paneliyle pek ilgisi yoksa yine worpdress sana göre. 

Blog sitesi yapacağım diyorsan  wordpress tam olarak sana göre

Ayrıca wordpress ile adam akıllı hakkını vererek (Lisans Ücretlerini ödeyerek) bir site yapmaya kalksan bayağı tuzlu olabilir. 

Bunun dışında zaman ve bilgi varsa  laravel veya CI ile daha güzel şeyler çıkarılabiir. 

Henüz denemedim ama pyroCMS kullanıp deneyebilirsin. Laravel 5 ile yazılmış bir CMS (Deneyip kullanan varsa daha iyi bilgi verebilir)

https://github.com/pyrocms/pyrocms

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Hocam hiç joomla denedin mi tanıdığım bir abi wp hiç bilmiyor sırf joomla ile çok güzel siteler yapıyor onu gördükçe joomla öğrenesim geliyor buranın belediyesinin siteyi birkaç alışveriş merkezini falan o yaptı burda baya tanınan biri siteleri çok güzel

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
Toplam Hit: 950 Toplam Mesaj: 8
wordpresss wordpress alternatif