Wordpresse Alternatif Ne Kullanabilirim?
-
merhaba
bir ajansta freelance çalışıyorum gelen işler oluyo, wordpress kullanıyo adamlar bende şimdilik wordpressle yürüyorum ama wp nin mallıklarından bıktım cidden.
çoklu dil desteği olan ve üzerine geliştirmesi kolay ne önerirsiniz ?
beklentilerim: aklı başında insanlar yazmış olsun, fonksiyonlar bişey echo etmesin, değer döndürsün, bi template sistemi olsun (html in içine php tagı açıp yazmak çok çocukça geliyo), mümkünse mvc yapısı olsun vs
mesela şu an elimde bir wordpress site var, title ı değiştirmeye çalışıyorum (site adı, browser tabında çıkan şey) paneldeki ayarlardan değiştirdim ve değişmedi şimdi iki saat uğraşıp neden değişmediğine bakıcam. sitede abuk subuk bişeyler olsa tamam diycem de standart wordpress + sadece tema var, 100 tane eklenti falan da yok.
mesela dün bişeyler ekliyorum bi siteye, iki fonksiyon var biri get_post() diğeri get_post_meta() (fonksiyon adlarını yanlış hatırlıyo olabilirim) biri object donduruyo, diğeri array. niye amk niye bi düzen oturtmamışlar şuna. bi de internetin 20% i bunu kullanıyo.
drupal le şansımı deneyeyim diyorum ama o da çok karışıkmış gibi geliyo. şu an aklımdaki en mantıklı şey opencarttaki ürün olayını kaldırıp sadece cms olarak kullanmak
-
drupal
rahat ol başla gerisi geliyor hocam.
kesinlikle aklı başında insanlar geliştiriyor.
-
.........wp nin mallıklarından bıktım cidden.
Kullanamadığın sisteme bok atma.
-
1234567B bunu yazdı
.........wp nin mallıklarından bıktım cidden.
Kullanamadığın sisteme bok atma.
hak veriyorum mallıkları çok fazla. alt tarafı blog script ama girdiği tripler hiç çekilmiyor. sırf wordpressin gereksiz saçma kaynak kullanımına adamlar wordpress hosting diye yeni hosting pazarı çıkardılar paylaşımlı hostinglerde kaynağı sömürdüğü için.
-
PHP sürümünüzü güncellerseniz farkı anlayabilirsiniz. Yeni sürümlerde daha iyi çalışıyor Wordpress.
-
nurulmac11 bunu yazdı
beklentilerim: aklı başında insanlar yazmış olsun, fonksiyonlar bişey echo etmesin, değer döndürsün, bi template sistemi olsun
Örselendim :(
-
Önceleri wordpress e pek sıcak bakmıyordum. Ancak kısa ölçekli projelerde iyi bir tema ile beraber çok kullanışlı bir yapı olduğunu fatkettim.
Hızlı bir şekilde site hazırlanıyor. Ayrıca hemen hemen her türlü ihtiyaç için bir eklenti bulmak mümkün.
Wordpress ile tema ve eklenti yapmak da bir o kadar kolay.
Ancak;
Wordpress için hazır bir tema alıp kullanmaya kalktığınızda bir sürü işinize yaramayan kodu da alıp sitenizde kullanmış oluyorsunuz.
Wordpress in yapısı dummy kod yazmaya çok müsait.
Wordpress in yönetim paneli de belirli bir aşamadan sonra çok hantallaşıyor.
Wordpress ile eticaret işine girmek ise saç baş yoldurtabilir.
Toparlarsak:
Eğer hızlı bir şekilde site yapıp teslim etmen gerekliyse wordpress tam istediğin gibi.
Eğer siteyi yaptığın kullanıcının yönetim paneliyle pek ilgisi yoksa yine worpdress sana göre.
Blog sitesi yapacağım diyorsan wordpress tam olarak sana göre
Ayrıca wordpress ile adam akıllı hakkını vererek (Lisans Ücretlerini ödeyerek) bir site yapmaya kalksan bayağı tuzlu olabilir.
Bunun dışında zaman ve bilgi varsa laravel veya CI ile daha güzel şeyler çıkarılabiir.
Henüz denemedim ama pyroCMS kullanıp deneyebilirsin. Laravel 5 ile yazılmış bir CMS (Deneyip kullanan varsa daha iyi bilgi verebilir)
https://github.com/pyrocms/pyrocms
-
Hocam hiç joomla denedin mi tanıdığım bir abi wp hiç bilmiyor sırf joomla ile çok güzel siteler yapıyor onu gördükçe joomla öğrenesim geliyor buranın belediyesinin siteyi birkaç alışveriş merkezini falan o yaptı burda baya tanınan biri siteleri çok güzel
