folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Wordpress'i Türkce Yapmak İstiyorum?

Wordpress'i Türkce Yapmak İstiyorum?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

nasil yapacam, suan ingilizce yüklü...

tskler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

direk türkçesini kur ?

yada içine türkçe dil dosyasını at

Dil Dosyaları ın dan indirebilirsin.

WordPress%20Türkiye%20indir2.9.2 Türkçe sürümü şu an indirilebilir durumda.

Giriş yapmış kullanıcıların çöp kutusunda yer alan diğer kullanıcılara ait yazıları okuyabilmelerine olanak sağlayan bir açık kapatılmış. Blogunuzda birden çok yazar varsa ve yazarlar arasında güvenilmez kişiler yer alıyorsa bu güncellemeyi vakit kaybetmeden yapın.

Yine her zaman olduğu gibi yükseltme yapmadan önce mutlaka veritabanınızın ve dosyalarınızın yedeğini almanızı öneriyoruz. Sürüm yükseltmeyle ilgili olarak sizi sürüm yükseltme belgemize yönlendirebiliriz.

Yeni sürümle ilgili sorunlarınızı forumda paylaşabilir, Türkçe pakette bulduğunuz çeviri hatalarını ve çeviri hakkında önerilerinizi bize bildirebilirsiniz.

OR

İndir

WordPress Son Sürüm (2.9.2)

WordPress hakkında ayrıntılı bilgi almak için önce hakkında sayfasına, eski sürümlerden yükseltme yapmak için belgelerden WordPress sürüm yükseltme sayfasına bakabilirsiniz. Eski sürümlere ihtiyacınız olursa WordPress Türkçe Eski Sürümler sayfamızdan indirebilirsiniz.

WordPress Türkçe Paket
    WordPress Türkçe Paket
    indirme sayısı: 266207

WordPress µ Son Sürüm (2.8.5.2)

WordPress µ dosyalarını henüz tam olarak Türkçeleşmedik. Ancak forumlarımızda ve belgelerimizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

WordPress µ Son Sürüm
    WordPress µ 2.7.7 Ingilizce versiyonu
    indirme sayısı: 23873

bbPress Son Sürüm (0.9.0.2)

bbPress hakkında ayrıntılı bilgi almak için önce bbPress sayfasına, eski sürümlerden yükseltme yapmak için belgelerden bbPress sürüm yükseltme sayfasına bakabilirsiniz.

bbPress Türkçe Paket
    bbPress Türkçe Paket
    indirme sayısı: 9886

Dil Dosyaları

Eğer WordPress, WordPress µ ya da bbPress sürümlerini daha önceden İngilizce kurduysanız ve artık Türkçe olarak kullanmak istiyorsanız geç kalmadınız. Bu sayfadan uygun Türkçe dil dosyasını indirip WordPress?inizi Türkçeleştirebilirsiniz. Dil dosyaları UTF-8 ile biçimlendirilmiştir, o yüzden İngilizce WordPress?inizin UTF-8 kodlamaya sahip olması gerekmektedir. Kendiniz Türkçeleştirmek isterseniz de aşağıdan ilgili dosyayı indirip kullanabilirsiniz.

Wordpress Türkçe Dil Dosyası
    WordPress?in son sürümü için Türkçeleştirilmiş dil dosyası (tr_TR.mo)
    indirme sayısı: 17229

Türkçe dil dosyası
    Türkçe dil dosyası
    indirme sayısı: 6565

bbPress Türkçe Dil Dosyası
    bbPress son sürüm için Türkçe dil dosyası (tr_TR.mo)
    indirme sayısı: 3946

bbPress Türkçe po Dosyası
    bbPress son sürüm için düzenlenebilir Türkçe Dil Dosyası (tr_TR.po)
    indirme sayısı: 3679

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

ilk dosyayi indirdim, ama yüklemesini bilmiyom.. bi kac bisey denedim, ama nafile..

anliyamadim. :|

Edit: wordpress'emi yükleyecem, yoksa host'mu?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

up

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

WordPress’i İngilizce olarak kurduysanız, İndir Sayfasından kullandığınız sürüme uygun Türkçe dil dosyasını indirerek aşağıda anlatıldığı gibi kurabilirsiniz. Fakat bu şekilde sadece yönetim paneli ve sitenin bir kısmı Türkçeleşmiş olur. Eğer WordPress’i tamamen Türkçe olarak kullanmak istiyorsanız Türkçe Paketi indirebilirsiniz.

Yükleme

1. Dil dosyalarını yüklemesi gerçekten çok kolay. Önce indirdiğiz dosyanın içeriğindeki tr_TR.mo dosyasını wp-content/languages/ dizini içine atın. (languages dizini yoksa oluşturun)
    2. wp-config.php dosyanızı gelişmiş bir metin düzenleyiciyle açın. (notepad, notepad ++, ultraedit, dreamweaver, editplus..vs)
    3. define ('WPLANG', ); yazan kısmı; define ('WPLANG', 'tr_TR'); şeklinde değiştirin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

WordPress’i İngilizce olarak kurduysanız, İndir Sayfasından kullandığınız sürüme uygun Türkçe dil dosyasını indirerek aşağıda anlatıldığı gibi kurabilirsiniz. Fakat bu şekilde sadece yönetim paneli ve sitenin bir kısmı Türkçeleşmiş olur. Eğer WordPress’i tamamen Türkçe olarak kullanmak istiyorsanız Türkçe Paketi indirebilirsiniz.

Yükleme

1. Dil dosyalarını yüklemesi gerçekten çok kolay. Önce indirdiğiz dosyanın içeriğindeki tr_TR.mo dosyasını wp-content/languages/ dizini içine atın. (languages dizini yoksa oluşturun)
    2. wp-config.php dosyanızı gelişmiş bir metin düzenleyiciyle açın. (notepad, notepad ++, ultraedit, dreamweaver, editplus..vs)
    3. define ('WPLANG', ); yazan kısmı; define ('WPLANG', 'tr_TR'); şeklinde değiştirin.

Coooook saol hocam :)

Baya bi ugrastim, tam vazgeciyordum son anda wp-config gördüm..:) hallettim.

yardimlarin icin tskler...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Sorrowful bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

Yükleme

Coooook saol hocam :)

Baya bi ugrastim, tam vazgeciyordum son anda wp-config gördüm..:) hallettim.

yardimlarin icin tskler...

bişi deil hocam bu tür sorunlar için wp nin türk fan siteleri var oralarda her türlü problemine cvp bulabilirsin =)

Toplam Hit: 2051 Toplam Mesaj: 7