Work And Travel Alaska
-
yazın wat programıyla alaskaya gidiyoruz.hayalimiz balık temizleyim ceplerimizi yeşil dolarlarla doldurmak.daha önce giden arkadaş varmı alaskaya.bize ne gibi tavsyelerde bulunabilir
-
çok balık temizle az uyu hasta olma.ve son olara balığı sev paranı koru.
-
hangi şehrine gidiyosun usta ona göre birşeyler söyleyebiliriz ayrıca hangi şirketle gideceksiniz
-
hocam globalvizyonla gidecez gidecegimiz şehirde anchorage çalışacağıöız şirketin adıda tridentseafood
-
şirketinle ilgili birşey diyemem bilmiyoum
anchorage alaskanın en büyük kentidir
çalışacağın şirket zaten büyük bir şirket eğer ki şefleriniz iyiyse 10bin dolardan aşağı para kazanmadan gelmezsiniz inşallah balık bol olur mesaiye bırakırlar
tavsiye istemişsin nacizane bir iki kelime söyleyeyim uçak biletinizi marcopoloturkey.com dan alın hatta bilet bulabilirseniz ingiltere üstünden gidin roma aktarmalı giderseniz roma havaalanı görevlileri türkleri hiç sevmezler moraliniz bozulur eğer ki ingiltere üstünden gidecekseniz ingilterenin 48 saatlik transit vizesi var konsolosluktan vize alıp 2 günde ingilterede takılabilirsiniz gelelim alaskaya balık fabrikalarının hepsi aynı balık isimleri bizde ki gibi hamsi çipra gibi değil renk ismidir pink red blue ... gibi alaskada ekmek bulamazsın her evde mikrodalga fırın vardır dondurulmuş yiyecek yiyeceksin maalesef kendini alıştırsan iyi olur ekmeksizliğe :) yaşam ucuzdur son model araba kiralarsın depoyu doldurursun 50 100 dolar gibi bir ücrete ama sorun alaskada gezilcek yer pek yok çalışma koşulları ise balık temizleme çeşitli departmanlar vardır birisi kafa koparır birisi içini temizler fln filan hangisine gidersen yapacaksın eğer şirketiniz size gemide iş ayarlayabilirse gidin gemide çalışın kodiak kenai juno buralarda balık fazlalığı vardır kodiak alaskaya bağlı bir ada en iyi fabrikalar burdadır burdaki bir fabrikanın gemisinde çalışırsanız 10bin doalrdan fazla kazanırsınız sonuç olarak alaska iyidir gidince bol bol söveceksin ama ömrün bpyunca unutamayacağın bir hikayen olacaktır.
hayırlı olsun kazasız belasız gider gelirsin inşallah
-
saol hocam. şimdiden sabırsızlanıyorum
-
Hocam geçen sene gittim ben. En son haftalarda california new york vs. yerleri gezdiğinizi göze almazsanız. Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama kol gibi bi tatil bekliyo sizi. inanılmaz yorucu, inanılmaz sıkıcı,inanılmaz soğuk.
edit: inanılmaz sıkıcı doğru bi tabir olmamış da biyerden sonra inanılmaz sıkıcı diyim
-
bende ilerde düşünüyorum alaskayı 3 ay iflağın mikliyor ama iyi bir hayat tecrübesi olur zorluk, yabancılık, sıkıntı içinde bütün kötü şeyler var film gibi en azından sonu mutlu bitiyor :D
-
3 kez gittim alaskaya. Herbirinde de farklı nedenlerim vardı hocam. biri araba almak için, biri sevgilimi unutmak için, diğeri de alışkanlık yaptıgı için :D
Kazanacağın paraya gelince 3500 ile maks 7000 arasında olacak. Fazlasını bekleme...
Trident iyidir. Fakat hangi adada calısacagın onemli. cunku bazı adalarda yiyecek ve yatak parası alnmazken bazılarında alınıyor. Bunları şirketine sor once. Bu arada mumkun oldugunca da eglenmeye bak. guzel bir yol haritası yap derim. Alaskada tanısacagın Rus vari hatunlarla takılınken şapka kullanmayı unutma ve son olarak ta onlarla beraber ayrılma. Cunku gidecegin sehirde onlardan cok olacak.
-
balikcilik isi cok zor. eknominin kotu olmasiyla birlikte balik isine girmek icin ugrasanlar artti.
Ilk sene cok az para aliyorsun. 3-5 seneden sonra guzel kazanmaya basliyorsun. Ancak balik avlarken seni esekler gibi calistiriyorlar. aksam disarisi soguk. dalgalardan islaniyorsun. bir iki saat uyuduysan sanslisin. vs.
ben is yuzunden her sene agustos eylul gibi anchorage a gidiyorum. kucuk bir sehir. yapilacak cok birsey yok. ama senin icin degisiklik olur.