WP - Eski Dbyi Yüklüyorum. Yazılar Görünmüyor.
-
Merhaba. Domain adresim değişmedi. Ama hostingi free aldım. freewebhostingarea.com
Db ismi eskisinden değişik. Çünkü yeni hostta db oluştururken otomatik olarak kendisi bir isim oluşturuyor.
Eski sitemin dbsini yüklüyorum. Ama olmuyor. Bu işlerden biraz anlayan abim de çözemedi. Nette arattım. Baya uğraştım. Mesela bazıları wpnin ayarlar dışa aktar kısmından yedek alarak yapmışlar. Ben o özelliği bilmiyordum. Sadece db yedeğini aldım. ftp yedeği yok. Ama eklentileri felan üşenmem, yine yüklerim, yeter ki yazılar görünsün.
Lütfen başlangıç seviyesinde anlatın. Olmazsa msnden halledek. Sorunumu çözene bir sıkımlık diş macunu hediye edecem.
-
wp_config.php den db bağlantısını düzenlemişsindir demi?
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------
wp_config.php den db bağlantısını düzenlemişsindir demi?
-----------------------------wp-config deki db bilgileri freehostingden bana otomatik olarak sağlanan db bilgileriyle örtüşüyor. Orası aynı. Acaba eski dbnin bilgileri farklı olduğu için ondan mı olmuyor. Mesela eski db ismi ali iken şimdi veli. Bundan uyuşmuyor olabilir mi? Aslında bunu da denedim. sql dosyasını açtım. İlk satırlar:
# WordPress MySQL veritabanı yedeklemesi
#
# Oluşturulma: Friday 19. November 2010 17:04 UTC
# Sunucu: localhost
# Veritabanı: `ali`Buradaki 'ali' kısmını veli olarak değiştirdim. Acaba bu sql dosyası içinde şifre girilen bir bölümde mi var? Ama sorduğun şeydeki wpconfigi ayarladım.
-
hocam sen yeni veritabanı ve kullanıcı adı şifresi oluşturacaksın daha sonra wordpress kurucaksın sıfırdan çalışır durumda olacak ondan sonra giriceksin phpmyadmin e seçiceksin veritabanını gönderden göndericeksin txt veya copy/paste ile bu şekil olmadıysa
mysqldumber le dene
-
http://www.r10.net/php/241980-mysqldumper-ile-problemsiz-yedek-alma-ve-geri-yukleme.html
BUradaki döükmana göre yeniden yükledim, hala görünmüyor. Yok mu yardım edebilecek?
-
diamonique bunu yazdı:
http://www.r10.net/php/241980-mysqldumper-ile-problemsiz-yedek-alma-ve-geri-yukleme.html
BUradaki döükmana göre yeniden yükledim, hala görünmüyor. Yok mu yardım edebilecek?
yazıların db'de olduğuna emin misin?sql dosyasını kopyala,
sonra kopyalardan birini birlikte aç yap metin belgesini seç, içinde neler görebileceksin bak bakalım?
-
bu sonrası için gerekecek ama örneğin wp-content içinde ki uploads dizinini falan aldın mı?
msn pmlesene, canım sıkılıyo :|..
-
Yazılar dosyanın içinde. Şimdi kontrol ettim.
ftp yedeği almamıştım. Eklentileri üşenmem yeniden yüklerim. Yazılar yerine gelsin yeter ki
-
sql dosyanın içindeki urlleri bulup yenisiyle değiştir.. pluginleri değiştireceğinden onlar için options düzenlemene gerenk yok yeniden kurumla zaten düzelecek.. wp-options daki 1 id'li site url şeysinin değişip değişmediiğine emin ol.. başkada bişey yoktu..
edit: bide wp-options id 37 deki home daki linkide unutma.. bunları değiştirmezsen wp-login.php den anasayfaya dönüş yapaman.. 37 den çekiyo onu.. bide giriş yaptıkdan sonra wp-adminin headerına bu 37 id li optionsdan çekiyodu..
sen bence şöyle yap.. normal kurulumunu yap.. veri tabanı şey etmeden..
ondan sonra free hostun phpmyadmin ini aç.. oradan wp-posts u seç.. empty var tepede o tabloyu boşalt.. sonra kendi veri tabanını aç.. wp-posts kısmını bul..
-- Table structure for table `wp_posts` bunun altında wp-terms e kadar al.. o boşalttığın wp-postun içine import et.. yalnız dediğim gibi linkleri düzenlemeyi unutma :)
bu şekilde diğer tablolarıda yazdırabilirsin.. comments-meta tablosundaki değer değişmemekde ısrar edebilir.. değişmezse elleme :)
edit2: domain adresin değişmemiş pardon.. bu durumda domaini aldığın firmadan free hostunun sana verdiği dnslere yönlendireceksin.. o yönlendirme uzun sürebilir.. yönlendirme yaptıysan sorunun bundan kaynaklanıyo olabilir..
sen yinede yukarıda yazdığım gibi normal kurulum yapıp, sonra tablo boşaltıp yeniden import etmeyi kullanabilin.. ama free hostlarda dns yönlendire biliyosan bu dediklerim geçerli.. yoksa blog.freehost.com gibi kullanmak zorundasın..
-
DNS yönlendirme vs herşey tamam.
Dediğin gibi sql dosyası içinde uzunca bir kısmı kopyala yapıştır yaptım. Yukarıdaki sekmelerden sql kısmına gidip yapıştırdım, go dedim. Hata verdi:
import.php: Missing parameter: import_type (FAQ 2.8)
import.php: Missing parameter: format (FAQ 2.8)Edit: bu kopyaladığım kısım yanlış herhalde. Nereye kopyalayacağımı bulamadım.