Wubi - Windows Uzerine En Kolay Linux (Ubuntu) Kurma
-
Wubi, Windows kullanıcılarını Linux dünyasına tek bir tıklama ile ulaştıracak bir Ubuntu yükleme aracıdır. Wubi, size Linux'u herhangi bir program yükler gibi yükleme ve kaldırma imkanı sunar. Eğer Linux'a biraz merakınız varsa fakat denemeye çekiniyorsanız, bu sizin için!
Wubi Güvenlidir
Sabit diskinizde yeni bölüm oluşturmanıza gerek yoktur.
Wubi Basittir
Yükleme aracını çalıştırmanız yeterlidir, cd kullanmanıza gerek kalmaz.
Wubi Ayrık Çalışır
Wubi, dosyalarını tek bir klasörde saklar. Eğer kullanmak istemezseniz kaldırmak son derece basittir.
Wubi Ücretsizdir
Açık kaynak dünyasına destek olan Wubi için hiç bir ücret ödemeniz gerekmez.
UBUNTU GORUNTUSU

aşağıdan download edebilirsin.. (alıntı) -
çok sağol ertan hocam çekindiğim şey vardı bölüm oluştur falan kurtardın beni
ya baktımda 9 mb bişi bu ubuntu cd sinide takmamız gerekiyormu acaba?
-
sitedeki açıklamalara baktım da herhangi bi cd ye ihtiyaç yokmuş diyor...
gerçi alıntıda verilen açıklamada türkçe çevirisi varmış:)
-
ya 600 mb lik ubuntuyu internetten indirmeye çalışıyo :D bende evde iso lamıştım atarım kurar hemen yoksa indirmekle uğraşılmaz 40 la indirio
-
güzele benziyorda şuan betadaymış bi stabil cıksın da :)
-
güsel paylaşım arşive alıyorum
acaba sadece ubuntu içinmi yoksa ubuntu tabanlı linuxleride krabilirmi bide mantığını anlamadım cd kullanmadan nasıl kurabiliyo benim cd sürücüm bozuk mesela mikiye bağımlı kaldım bayadan beri işe yarar inş
-
flayk bunu yazdı:
-----------------------------güsel paylaşım arşive alıyorum
acaba sadece ubuntu içinmi yoksa ubuntu tabanlı linuxleride krabilirmi bide mantığını anlamadım cd kullanmadan nasıl kurabiliyo benim cd sürücüm bozuk mesela mikiye bağımlı kaldım bayadan beri işe yarar inş
-----------------------------
internetten 600 mb lik ubuntuyu indiriyor. ayrıca edubuntuyu falanda kurabiliyor -
+ cosmic
ie olarak düşünün.. ie 476 kb olarak iniyor ama setupu 80 mb falan :) bunu da internetten indiriyor..
-
hmm denedim hepsini kuruyo ubuntularım ama 7.04 ü kuruyo ben isodan istediğimiz sürümü kurabiliriz zannetmiştim
paylaşım için sağol işime yaramadı ama güsel düşünce