Www Root Klasorum İle İlgili Ufak Bir Yardım.
-
İlk önce şunu söliyim dosya sistemim fat 32 olsaydı bu soruyu sormazdım ama NTFS yaptığım için ve localhostu kullanmak için yaptığım ayarlardanmıdır bilmiyorum.
wwwroot klasorum salt okunur olduğu için olsa gerek asp doyalarımı çalıştırınca yazmaya izin vermiyor daha doğrusu databaseye hiç veri giremiyorum.Yazmaya izin vermeyi nasıl sağlarım.Salt okunur özniteliğini nasıl arşiv yaparım özniteliği bir turlü arşiv yapamadım desteğinizi bekliyorum teşekkürler.
-
Bilgisayarım araçlar klasör seçenekleri
basit dosya paylaşımını kullanı iptal et..
sonra
wwwroot klasörüne sağ tuş tıkla paylaşım ve güvenliği tıkla, oradan everyone'ı tam paylaşımı akti et tmm de bitti
-
Öncelikle
BİLGİSAYARIM >>>>>>>> KLASÖR SEÇENEKLERİ >>>>> GÖRÜNÜM >>>>>> BASİT DOSYA PAYLAŞIMI KULLAN (ÖNERİLEN) işaretini kaldır. >>>>>> UYGULA >>>>>> TAMAM
Şimdi ise vereceğimiz klasöre yazma izninin verilmesine geldi.
wwwroot klasörüne sağ tıkla >>>>> ÖZELLİKLER >>>>>>> GÜVENLİK >>>>>> EKLE >>>> GELİŞMİŞ >>>>
ŞİMDİ BUL >>>> Asıl yer burası, alt tarafta isimler çıkacak. Orada şöyle bir şeyi seçeceksin IUSR_Makine Adı. ( Mesela benim bilgisayarın adı Devrim, bende şöyle çıkıyor IUSR_Devrim) . >>>>> TAMAM >>> TAMAM >> ŞİMDİ İSE KARŞINDA SEÇME KUTULARI ÇIKACAK, ORADA İZİN VER TARAFINDAKİ DEĞİŞTİR ADLI SEÇENEĞİ TIKLA ( O GEREKEN YERLERİ DE İŞARETLER ). >>>> TAMAM
BU kadar
Not: Büyük yazmamdaki amaç, diğer yazılardan daha vurgulu olsun diye.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Öncelikle
BİLGİSAYARIM >>>>>>>> KLASÖR SEÇENEKLERİ >>>>> GÖRÜNÜM >>>>>> BASİT DOSYA PAYLAŞIMI KULLAN (ÖNERİLEN) işaretini kaldır. >>>>>> UYGULA >>>>>> TAMAM
Şimdi ise vereceğimiz klasöre yazma izninin verilmesine geldi.
wwwroot klasörüne sağ tıkla >>>>> ÖZELLİKLER >>>>>>> GÜVENLİK >>>>>> EKLE >>>> GELİŞMİŞ >>>>
ŞİMDİ BUL >>>> Asıl yer burası, alt tarafta isimler çıkacak. Orada şöyle bir şeyi seçeceksin IUSR_Makine Adı. ( Mesela benim bilgisayarın adı Devrim, bende şöyle çıkıyor IUSR_Devrim) . >>>>> TAMAM >>> TAMAM >> ŞİMDİ İSE KARŞINDA SEÇME KUTULARI ÇIKACAK, ORADA İZİN VER TARAFINDAKİ DEĞİŞTİR ADLI SEÇENEĞİ TIKLA ( O GEREKEN YERLERİ DE İŞARETLER ). >>>> TAMAM
BU kadar
Not: Büyük yazmamdaki amaç, diğer yazılardan daha vurgulu olsun diye.
-----------------------------Rene sağol klasorlerimi senin tarif ettiğin şekilde zaten ayarlamıştım, ontedi kardeşimin anlattığı şekilde oldu sağolun.
-
hımm...
eğer iuserda sadece okunabilir die bir yetki varsa, everyoneda herkeze tam yetki versen bile, devralmayacaktır doğal olarak, IUSR a ayrıyeten vermen gerekecektir, üstteki arkadaşın acıkladığı şekilde...