X-Plore İle Program Veya Oyun Gizleme(Cep İçin)
-
evet müritler baştan söylüyeyim bu yöntemi kendim keşfettim hiçbir yerden alıntı değildir.
evet başlayalım..öncelşikle elimizde bir adet cep telefonu ve yüklenmiş x-plore dosya yöneticisi olması lazım(x-plor4e daha yaygın olduğu için yoksa başka bir dosya yöneticide olur)x-ploreyi açıp sıfıra tıklıyoruz karşımıza ayarlar menüsü geliyor ordan gizli dosyaları göster ve sistem dosya/kalsörlerini göster sekmelerine tik koyuyoruz.sonra gizlemek istediğiniz program nereye yüklü ise oraya girin(telefon hafızası c; hafıza kartı e;) atıyom e ye girdik orda system dosyası var oraya girin en başta apps dosyası var bu klasörde yüklediğiniz programların çalışmasını sağlayan klasörler var buraya dikkat eğer yüklediğiniz program java ise [101875656ce] program adı böyle çıkar programı belirlemek için bu klasörü açıyoruz açılan klasörün en altında bir txt dosyası var onu açın orda en altta programın adı yazar buna göre istediğiniz programı belirleyin ama program sis ise normal adı yazar gizleyeceğimiz programı belirledikten sonra 6 tuşuna basıyoruz ordan gizli sekmesine tik koyuyoruz ve değiştir diyip çıkıyoruz x-ploreyi kapatıp çıkın işaretlediğinz program birkaç saniye sonra menüden silinecek tekrar programı göstermek için apps dosyasını bulunup 6 ya basıp gizli sekmesindeki tik kaldırın veya programı göstermeyip gizli iken apps dosyasını açıp orda uzantısı app olan dosyaya tıklarsanız programı kullana bilirsiniz bu şekilde kimsenin görmesini istemediğinz program ve oyunlarınızı gizleye bilir ve yine menüde görünmemesine rağmen program veya oyunuuzu kullana bilirsiniz.
şunu belirteyim eğer programınız çalışan birşey ise mesela aramalrı otomatik kaydeden bir program ise yine işlevine devam eder sadece menüde görünmez.
birde bu yöntem s60 larda denendi ve başarıyla çalıştı yeni nesil telefonlarda system ve apps dosyaları bu şekilde olmadığı için nasıl yapılır pek bilmiyom isteyen olursa bulurum ama
-
hajı başlıga yazsaydın ya nokia s60 serisi için diye :)
-
dostum sadece diğer birçok model var nokia s60 dışında içinde system ve apps dosyaları olan onların hepsini bilmediğim için yazmadım
-
yani dosya yöneticisini açıp gizli dosya özniteliğini işeretliyoruz ?
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------evet çünkü system dosyası gizli dir o yüzden cep telefonunun kendi dosya yöneticisinden girince göremezsiniz burdan gizli dosya özelliğine tik atıp system dosyasını görüyoruz ok.
-
heza bunu yazdı:
-----------------------------SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------evet çünkü system dosyası gizli dir o yüzden cep telefonunun kendi dosya yöneticisinden girince göremezsiniz burdan gizli dosya özelliğine tik atıp system dosyasını görüyoruz ok.
e hocam bunu anlatmana gerek varmıydı ki ? dosya yöneticisini inceleyen bilir zatenben Fexplorer kullanıyom. kurcalarken kördüm dosya özniteliklerini ordan gizliyorum kafama göre :|
-
SyspioniC bunu yazdı:
heza bunu yazdı:
-----------------------------SyspioniC bunu yazdı:
e hocam bunu anlatmana gerek varmıydı ki ? dosya yöneticisini inceleyen bilir zatenben Fexplorer kullanıyom. kurcalarken kördüm dosya özniteliklerini ordan gizliyorum kafama göre :|
-----------------------------bilimyenler için hacı paylaşmak güzeldir dimi ;-)