Xamarin Release Etme Sorunu
-
Arkadaslar,
Xamarinde ufak bir uygulama yaptim.
Release ettim.
Telefona attigimda yuklemiyor. "Paket cozumlenemedi" gibi bir hata gosteriyor. Birkac set denedim olmadi
-
hocam xamarin ile uğraşma yeni başladıysan direk java ile android uygulaması geliştir.. çünkü bu karşılaştığın daha ilk hata ve bunun gibi onlarca hata çıkacak ve çözümü bulmak çok uzun zaman alacak :)
bir sürü sebebi olabilir, mesela lisans türün yetersizse cihazara atamıyorsun denemek için, ya da eklentide bir tür lisans koruması varsa o da olabilir, belki root gerektiren bir şeyler ekledin ve cihazda root yetkisi yok v.s. v.s.
eğer android uygulama geliştireceksen android studio yu kurup devam et
-
Qt ve delphi ye de bakabilirsin.
-
unbalanced bunu yazdı
hocam xamarin ile uğraşma yeni başladıysan direk java ile android uygulaması geliştir.. çünkü bu karşılaştığın daha ilk hata ve bunun gibi onlarca hata çıkacak ve çözümü bulmak çok uzun zaman alacak :)
bir sürü sebebi olabilir, mesela lisans türün yetersizse cihazara atamıyorsun denemek için, ya da eklentide bir tür lisans koruması varsa o da olabilir, belki root gerektiren bir şeyler ekledin ve cihazda root yetkisi yok v.s. v.s.
o kadar zor mu xamarin ya. bi ara niyetim var denemeye hem ios hem android için c# ile uygulama geliştirmek çok cazip duruyor :)
-
Lightsaber bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
o kadar zor mu xamarin ya. bi ara niyetim var denemeye hem ios hem android için c# ile uygulama geliştirmek çok cazip duruyor :)
hocam zorluk değil aslında pek olay .. çok sıkıntı çıkarabiliyor. Meslea şuan çalışan bir uygulamam var, yeni xamarin sürümü gelmiş mac OS ve windows için, mac OS u güncelledim, windows tarafı da güncelleme istiyor, onu da güncelliyorum bu sefer başka alakasız bir hata çıkıyor ve kod derlenmiyor :) hatanın ne olduğu da tam belli değil, adamların kütüphanelerinde çıkıyor hata. Bazıları diyor tasarımı şöyle yaptım tekrar.. Kaç tane form var kim uğraşacak şimdi? O yüzden geri alıyorum güncellemeri :) bazen tekrar deniyorum çalışıyorsa ne ala.. Her güncelleme iyileştiriyor ama yine sıkıntılar var
Açıkçası zorunlu olmasaydım xamarin olayın hiç girmezdim :) java ve objective C ile ilerlerdim ama benden istenilen c# olduğu için böyle bir zorunluluk oldu. Evet kolaylıkları var c# bildiğim için, çünkü hakim olduğum dil üzerinde çalışıyorum hatta visual studio kullanıyorum genelde ( bazen xamarin studio kullanıyorum) ama yine de acayip boğuşuyorsun hatalarva ve %90 oranında hataları kendin çözmek zorundasın. Çünkü ya çözümü yok henüz ya da çözümler sana uymuyor kendin deneme yanılmayla çıkarıyorsun..
profesyonel anlamda iş yapmak isteyenler de tabi bu phonegap tarzı şeylerle ya da delphi ye bulaşmasınlar.. Bireysel olarak iş yapabilirler elbette ama iş sahasında pek aranılan platformlar değil.. Genel olarak android için javacı, ios için de objective C bilen eleman arıyorlar. Diğer alanlara girip de vakit kaybetmeyin.. Ama ben kendim bir şeyler yapmak istiyorum diyorsanız hangisi kolayınıza geliyorsa onu seçebilirsiniz
unbalanced tarafından 18/May/15 22:54 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced evet.
Yeni Android studio da var ama c# azda olsa caktigim icin cazip geldi. Anlasilan ANdroid studio ile devam
-
çok yabancılık çekmezsin hocam, event oluşturma v.s. biraz farklıydı o da artık c# ın bu action delegatlere girdikten sonra pek farkı kalmadı gibi..emin ol ki xamarin in üstesinden gelene kadar android i çok rahat halledersin.
ben şuan yaptığım programı objective C ile yazsaydım eminim 3 kere bitirmiştim programı :)
-
unbalanced bunu yazdı
çok yabancılık çekmezsin hocam, event oluşturma v.s. biraz farklıydı o da artık c# ın bu action delegatlere girdikten sonra pek farkı kalmadı gibi..emin ol ki xamarin in üstesinden gelene kadar android i çok rahat halledersin.
ben şuan yaptığım programı objective C ile yazsaydım eminim 3 kere bitirmiştim programı :)
:) Kismetse bugun Windowsa cakacam formati
VisualStudio + Android Studio :)