Xbox 360 Hakkında Merak Ettiklerim...
-
Beyler HD televizyon var ne zamandir daha HD yayın göremedim.
Elimdeki avi, mkv gibi formatlardaki filmleri izleyebileceğim bir cihaz almak istiyorum. Onceden bir mini PC dusunuyordum ama XBox daha ucuz ve daha iyi bir seçim olur gibi geliyor. (ayrıca salonda daha gusel durur)
Öncelikli hedefim bu aletten HD video izlemek ama oyun aletleriyle ilgili pek bilgim yok hatta hayatimda XBox gormedim. fakat nette okuduğum kadarıyla fiyatı makul ve HD video izlenebiliyor.
Sorular:
- Bu şeye mutlaka orjinal oyunmu yada orjinal filmmi almam gerekiyor? 360 icin chip deistirilebiliormu/ pahalimi?
- Bu şeye yazılım fln yuklenirmi? ne yuklenir?
- .net le bişey yazıp üstünde çalıştırabileceğim, windowsla uyumlu bir aletmi yoksa daha sınırlı ozellikleri olan bir aletmi?
- normal pc harddiski takabilirmiyim?
- Premium ve core varmış bana birinde hdd yokmuş, HDD olmayanı alsam kendi aldıgım harddiski takabilirmiyim? baska bir eksigi varmi
- Networke takıp uzaktan dosya atabiliozmu?
- Çok ses çıkarırmı?
- Buna extra bi alet edevatla uydu yayını izlenirmi yada harici uydu alıcı bağlayarak kayit yapmasi saglanabilirmi?
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Beyler HD televizyon var ne zamandir daha HD yayın göremedim.
Elimdeki avi, mkv gibi formatlardaki filmleri izleyebileceğim bir cihaz almak istiyorum. Onceden bir mini PC dusunuyordum ama XBox daha ucuz ve daha iyi bir seçim olur gibi geliyor. (ayrıca salonda daha gusel durur)
Öncelikli hedefim bu aletten HD video izlemek ama oyun aletleriyle ilgili pek bilgim yok hatta hayatimda XBox gormedim. fakat nette okuduğum kadarıyla fiyatı makul ve HD video izlenebiliyor.
Sorular:
- Bu şeye mutlaka orjinal oyunmu yada orjinal filmmi almam gerekiyor? 360 icin chip deistirilebiliormu/ pahalimi?
- Bu şeye yazılım fln yuklenirmi? ne yuklenir?
- .net le bişey yazıp üstünde çalıştırabileceğim, windowsla uyumlu bir aletmi yoksa daha sınırlı ozellikleri olan bir aletmi?
- normal pc harddiski takabilirmiyim?
- Premium ve core varmış bana birinde hdd yokmuş, HDD olmayanı alsam kendi aldıgım harddiski takabilirmiyim? baska bir eksigi varmi
- Networke takıp uzaktan dosya atabiliozmu?
- Çok ses çıkarırmı?
- Buna extra bi alet edevatla uydu yayını izlenirmi yada harici uydu alıcı bağlayarak kayit yapmasi saglanabilirmi?
-----------------------------
Merhabalar
1. 360 larin hem chipi hemde cdrom okuyucusu degistiriliyor,böylelikle orjinal olmayan oyunlarda oynanabiliniyor.
Filmlerin orjinal olmasina gerek yok. Destekledigi formatlar olursa bu yeterli. Trde fiyatini bilemiyecegim ama burda xbox cracklenmesinin fiyati 40€
2. XBox ta Linux bile kurulabiliniyor. Gereken cracki yaptiktan sonra normal bir pc gibi kullanabilirsin.
3. Evet Windowsla uyumlu bir alet.
4. Evet takabilirsin.
5. Premiumda hdd yok,wireless controller yok,headset yok. Coreda bunlar dahil ayrica 20 gb lik harddisk var.
Kendi harddiskinide takabilirsin.
6. Networka baglanabilirsin,paketin icinde network kablosida dahil. Remote baglantisida yapabiliyorsun. Normal bir pc baglantisi gibi hertürlü islemi yapabilirsin. Wireless adaptörde var biraz pahali onu alirsanda kablosuz bu islemleri yaparsin.
7. Cok sesten kastin? Aletin calisirken cikardigi sesmi? Öyleyse cikardigi ses fazla degil,bir filmi yada oyunun sesini bastirmiyor yani.
Onun disinda ses cikisi HD televizyondan oldugundan dolayi,Televizyonun ne kadar ses cikariyorsa aletinde kapasitesi o kadar.
8. Televizyondaki yayinlari kayit yapma özelligi var. Televizyonuna göre degisebilir bu islem,adaptör alman gerekebilir.
Kolay gelsin. -
Çok makbule gecti hojam hemen aliom iş çıkışı :)
-
hojam onun chiplerinide Beşiktaşta Sinanpaşada Veya MecidiyeKöyde Samiyenin Karsısında Yaptırabilirsin....
Edit: hocam feneristin dediği doğru gittigidiyorda satıyorlardı x360 bi de beşiktaşda kabalcının yanınında xbox 360 cı vardı ama noldu bilmiyorum kapanmışta olabilir:S -
abi maksatın oyun degil gibime geldi ama eger oyunda düşünürsen ps3 al derim :)
xbox buraya orjinal gelmior ve birde nette 3 ısık hatasını aratırsan bundan cok bası yananı görebilirsin
-
oyun alirsan ilk Gears of War'u al
Dev ekran HD'de iki ki$i cok zevkli oluyo -
Xbox 360 ı aldım oyunlar fln super, dvd de calistirior, tek sorun sadece dijital imzali yazilim calistirmasi
eski xboxda bir oyunun savegameine linux gömüp kurmuslar dolayisiyla codec fln ne bok varsa kuruluor. (powerpc islemci icin windows olmadigindan win kurulmuyor)
simdi bu alete o kadar para saydık bi divx mkv fln oynatmior, harddiskini sokuom windows gormuor, oyunlarida oymaca aq
oyun muhum deilde divx oynatsa makbule gecerdi o kadar saglam islemci var alettte ama pcdeki media centerdan izlenior sadece.
Ha bide ek alet edevati fln cok pahalia gelior, kumanda aldm , bi ark gelir multi yapariz die 2. joystick aldim, halo3 de mouse olmadan hedef alınmıyor ona da bişe lazim galiba
Aq biri sunun bi oyunda dijital imzasiz kod calistiran exploit bulsada divx calistirsak salona ethernet cektirmesinler bana, hd oynatan cihaz var salak microsoftun yazilmlari yuznden stream edecez ethernetten yada bide wireless aldiracaklar xboxa.
-
Seyhim bunlar politika iste.Bi ton para sayip aliosun sonra iviriydi ziviriydi almak zorunda birakiolar.Harby soyle bir korsan surum alet yok ortada korsana hitap eden..
-
ya bende aldım bu xbox 360 ı cihaz çok güzel Allah var bende gears of war pgr4 oyunu var live a da bağlandım hakkaten çok zevkli fakat oyunları hdd sine atıp çalıştıramıyoruz illa dvd ye yazıcaz çift katman dvdlerin boşu 5 milyon yanma sorunu var buna bi çözüm bulsalar iyi olur cihazda hd film izleyemiyoruz sadece dvd izleyebiliyoruz bu tip eksiklikleri var ama live olayı microsoftun başarısının bir örneği helal olsun
benim gamertag rhifat ekleyen olursa sevinirim.