folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Xiaomi Güncelleme Sonrası Nv Data İs Corrupted Sorunu?

Xiaomi Güncelleme Sonrası Nv Data İs Corrupted Sorunu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

mi9t telefon var. güncelleme yapınca böyle olmuş. 

Xiaomi Güncelleme Sonrası Nv Data is Corrupted Sorunu Çözümü - Mi11Lite PocoM3 Redmi9T Note10Pro

şu arkadaşın tarif ettiği gibi modem yüklemeye çalıştım fakat FAILED (remote: Flashing is not allowed in Lock State) hatası veriyor

bootloader kilitli deniliyor mi unlock programı indirdim lanet mi hesabı ile giriş istiyor uğraş uğraş zar zor giriş yapıyorum ama unlock yapmıyor mi unlock bilinmeyen hata 1004 diyor. kilitlendim kaldım.

anlayan yardımcı olabilir mi?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CmD
    CmD's avatar
    Erkek

Hocam grok a sordum bu cevabı verdi telefoncu arkadaşa sordum oda direk modem atılacak dedi grok cevap ise

Selam Tefo! Telefonunda "NV Data Is Corrupted" hatası çıkması genellikle Xiaomi / Redmi / Poco cihazlarda (özellikle güncelleme sonrası, ROM flash veya IMEI sorunu yüzünden) görülen yaygın bir problem. Bu hata, NV data (modem/IMEI ile ilgili kritik veriler) bozulduğu için recovery ekranında takılıyor ve normal açılmıyor.

microsphone.com
    Önce basit denemeler (risksiz):
    1. Telefonu tamamen kapatıp 5-10 dakika bekle, sonra yeniden açmayı dene. Bazen geçici olabiliyor.
    2. Recovery modunda (ses kısma + güç tuşu ile giriyorsan) Wipe cache partition veya Wipe data/factory reset yapmayı dene (ama data silinir, yedek almadıysan dikkat!).
    Bu çözmezse, sorun genellikle modem/NV partition bozulmasından kaynaklanıyor ve daha ileri müdahale gerekiyor.En yaygın çözüm (Xiaomi/Redmi için):
    • Cihazının tam modelini (örneğin Redmi Note 10 Pro, Redmi 12, Poco X3 vs.) ve MIUI/HyperOS sürümünü söyle ki tam dosya önereyim.
    • Genelde çözüm: Modem dosyası (nvdata.img veya modem.bin) indirip Fastboot modu üzerinden flash etmek.
      • Bilgisayara Minimal ADB & Fastboot kur.
      • Cihazı Fastboot moduna al (ses kısma + güç).
      • Uygun modem dosyasını (cihaz modeline özel) indir ve komutla yükle:
        fastboot flash nvdata nvdata.img
        fastboot flash nvram nvram.img (gerekirse).

forum.miuiturkiye.net
    Bu işlem için YouTube'da "Xiaomi [modelin] NV Data is Corrupted fix" diye arama yap, birçok video var (örneğin modem dosyası yükleme rehberleri).

youtube.com
    Diğer yöntemler:
    • QPST veya QFIL aracı ile QCN backup/restore (Qualcomm işlemcili cihazlarda).
    • SP Flash Tool (Mediatek işlemcili modellerde).
    • Bootloader kilitliyse ve açılmıyorsa, yetkili servise veya profesyonel GSM'ciye götürmek gerekebilir (EDL modu ile onarım).
    Dikkat:
    • Yanlış dosya flashlarsan cihaz daha da bozulabilir (brick olabilir).
    • IMEI sıfırlanmışsa yasal sorun çıkabilir, dikkat et.
    • Yedek almadan (mümkünse) büyük işlem yapma.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Hocam onun teknik 3 işlemi yapılacak modem filan la cozulemeyebikir bakmak lazım 

sunyy2003 tarafından 24/Mar/26 16:38 tarihinde düzenlenmiştir

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek
    CmD bunu yazdı

Hocam grok a sordum bu cevabı verdi telefoncu arkadaşa sordum oda direk modem atılacak dedi grok cevap ise

Selam Tefo! Telefonunda "NV Data Is Corrupted" hatası çıkması genellikle Xiaomi / Redmi / Poco cihazlarda (özellikle güncelleme sonrası, ROM flash veya IMEI sorunu yüzünden) görülen yaygın bir problem. Bu hata, NV data (modem/IMEI ile ilgili kritik veriler) bozulduğu için recovery ekranında takılıyor ve normal açılmıyor.

microsphone.com
    Önce basit denemeler (risksiz):
    1. Telefonu tamamen kapatıp 5-10 dakika bekle, sonra yeniden açmayı dene. Bazen geçici olabiliyor.
    2. Recovery modunda (ses kısma + güç tuşu ile giriyorsan) Wipe cache partition veya Wipe data/factory reset yapmayı dene (ama data silinir, yedek almadıysan dikkat!).
    Bu çözmezse, sorun genellikle modem/NV partition bozulmasından kaynaklanıyor ve daha ileri müdahale gerekiyor.En yaygın çözüm (Xiaomi/Redmi için):
    • Cihazının tam modelini (örneğin Redmi Note 10 Pro, Redmi 12, Poco X3 vs.) ve MIUI/HyperOS sürümünü söyle ki tam dosya önereyim.
    • Genelde çözüm: Modem dosyası (nvdata.img veya modem.bin) indirip Fastboot modu üzerinden flash etmek.
      • Bilgisayara Minimal ADB & Fastboot kur.
      • Cihazı Fastboot moduna al (ses kısma + güç).
      • Uygun modem dosyasını (cihaz modeline özel) indir ve komutla yükle:
        fastboot flash nvdata nvdata.img
        fastboot flash nvram nvram.img (gerekirse).

forum.miuiturkiye.net
    Bu işlem için YouTube'da "Xiaomi [modelin] NV Data is Corrupted fix" diye arama yap, birçok video var (örneğin modem dosyası yükleme rehberleri).

youtube.com
    Diğer yöntemler:
    • QPST veya QFIL aracı ile QCN backup/restore (Qualcomm işlemcili cihazlarda).
    • SP Flash Tool (Mediatek işlemcili modellerde).
    • Bootloader kilitliyse ve açılmıyorsa, yetkili servise veya profesyonel GSM'ciye götürmek gerekebilir (EDL modu ile onarım).
    Dikkat:
    • Yanlış dosya flashlarsan cihaz daha da bozulabilir (brick olabilir).
    • IMEI sıfırlanmışsa yasal sorun çıkabilir, dikkat et.
    • Yedek almadan (mümkünse) büyük işlem yapma.

sağolasın uğraşmışsın videoda anlatıyor zaten dediğini modem atma ama yemiyor çünkü bootloader kilitli. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı

Hocam onun teknik 3 işlemi yapılacak modem filan la cozulemeyebikir bakmak lazım 

uzaktan yapabilir misin ve ücreti ne olur hocam 

Toplam Hit: 360 Toplam Mesaj: 5
mi unlock nv data is corrupted