Xml İle Ürün Beslemesi Yapan Tedarikçiler
-
merhabalar
eticaret sektöründen biraz para kazanmak istiyorum.
farkettimki piyasada birsürü ufak tefek eticaret sitesi var, bunlar genelde belli başlı yerlerin ürünlerini alıp satıyo bu adamlar xml ile ürünleri veriyo, ama bir çok site ürünleri elle giriyo
genelde de herkes opencart kullanıyo(bazıları paraya kıyıp ideasoft falan almış onlara yapıcak bişey yok artık)
opencart içinse sadece hbu xml yükleyici var gördüğüm, onuda kimse beğenmiyo sanırım, zaten eski sürüm kalmış anladığım kadarıyla
opencart için xml den ürün yükleyecek modül yazacağım iki sorum var :
bunu opencart eklentisi olarakmı yazsam, windows uygulaması olarakmı yazsam? hangisi daha cazip olur? (windows uygulaması olarak yazsam kırması zor olur, işime gelir. hdd numarasına lisanslarım)
xml ile ürün veren bildiğiniz siteleri konu altına yazabilirmisiniz?
öncelikle benim gördüklerim şunlar: emaxicenter, yyithalat, exa bilgisayar, penta, arena, tekstilbayi.com
-
sermayen varsa elektroniğe gir yoksa hiç uğraşöa exa, penta bilmem ne.bunlardan para kazanamazsın.
zamanında index bilgisayardan bayilik almıstım bana verdiği fiyat internette satılan fiyattan yüksekti.
orada ekmeği yiyen ana bayiler yani parası olanlar.
ıvır zıvır ürünler satıp 3-5 kazanabilirsin.
yada dikey ticaret yapabilirsin. örneğin usb ürünler ürüne.
zilyon çeşit usb ürünü koyarsın herkes usb'ci site olarak bilir ve tercih sebebi olabilirsin.
streetw1se tarafından 17/Nis/13 13:52 tarihinde düzenlenmiştir -
freudSusHaksizsin bunu yazdı
bunu opencart eklentisi olarakmı yazsam, windows uygulaması olarakmı yazsam? hangisi daha cazip olur? (windows uygulaması olarak yazsam kırması zor olur, işime gelir. hdd numarasına lisanslarım)
bunu kimse kabul etmez. telpa mesela ip bazli sinirlama koyuyor bu sefer kullanicinin ip'si yuzunden kullanamiyor olacak.
-
opencart modülü yazmayı niye kasıyon yazılmaşını al :D
-
e-ticaret ile xml olayını anlayamadım ben, çok acayip anlatıyorsunuz bildiğim xml kalıbına uyduramıyorum, anlatsanıza açık açık ?
-
xml ile ürün beslemesi yapan tedarikçiler;
arena,
index,
penta,
koyuncu elektronik.
------------------------------
arena dışındakiler açık sistemlere destek veriyor, arena vermiyor çünkü xml ebatı 40 mb yi bulabiliyor, onlar anlaşmalı oldukları e ticaret uygulamasına yönlendiriyorlar.
-
VBDream bunu yazdı
e-ticaret ile xml olayını anlayamadım ben, çok acayip anlatıyorsunuz bildiğim xml kalıbına uyduramıyorum, anlatsanıza açık açık ?
lan bildiğin bot mantığı işte :D tedarikçiden malı çekiyon + komisyon satıyon
xmlde elle girmiyn o oluyo
-
VBDream bunu yazdı
bayinin db sine bağlanamadığın için sana günde 2-3 kez güncelleyip export ettiği xml i al ürün bilgisi, stok bilgisi, fiyat bilgisini buradan çek diyor. resimleri de xml yolundan tedarikçi sitesinden bir path den çekiyorsun, sitende o tedarikçinin xml güncelliğinde stok listesi oluyor. senin yazılımın da üzerine kârı koyup müşterine gösteriyor, satış yapıyorsun.
-
ilk mesajda anlatamadım sanırım, ben eticaret sitesi açmıycam opencarta modül yapıp satıcam bu modül xml den ürün yükleyecek, piyasadaki bütün tedarikçileri desteklettirmek istiyorum.
ip kısıtlaması olayını aşarız sorun değil. ufak bi php script yaparız adam onu hostuna atar onun üzerinden bağlanır windows uygulamam. php de yazmak istemiyorum çünkü adam alır 10 tane domain için kullanır, hem opencart ın yeni sürümü çıkıcak vs vs bide onlar için güncellemekle uğraşmayayım. db yapısı değişmedikçe uygulama aynı kalabilir. ki inceledim çok nadir değiştirmişler db yapısını.
hbu yükleyici 100 dolara satılıyo, ben benimkini $49+ her tedarikçi desteği için 20 dolar şeklinde satmayı planlıyorum.
örn: adam tekstilbayi ve emaxi center istiyosa uygulama:49$ + 20$(tekstil bayi) + 20$(emaxi center) = 89$
opencartın extensions kısmında pazarlayınca ne kadar komisyon alıyo bilen varmı ?
-
ya bizimde e-ticaret sitemiz var bayisi olduğumuz bir firma haftada 1-2 kez xml şeklinde stok vs yolluyor ben bunu nasıl siteye yükleyecem bilen varsa anlatırsa çok sevinirim.
-
theone21_9 bunu yazdı
ya bizimde e-ticaret sitemiz var bayisi olduğumuz bir firma haftada 1-2 kez xml şeklinde stok vs yolluyor ben bunu nasıl siteye yükleyecem bilen varsa anlatırsa çok sevinirim.
ilk müşteri çıktı :D
sitenin altyapısı ne hocam ?