XMLHTTP Haber Çekme Örneği
-
Dim al, haber, adres
'Set al=Server.CreateObject("MICROSOFT.XMLHTTP")
Set al = Server.CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP.3.0")
adres= "http://www.internethaber.com/news_detail.php?id="&request.querystring("id")&""
al.open "GET", adres, false
al.send()
'on error resume next
if al.status = 200 Then
haber = al.responseTextbaslikk = SPLIT(haber, "<div class=""news_title"">",-1,1)
baslik = SPLIT(baslikk(1), "<br>",-1,1)tarihh = SPLIT(haber, "<div style=""font: italic 11px/20px Verdana; color: #434343; margin-bottom: 10px;"">",-1,1)
tarih = SPLIT(tarihh(1), "</div>",-1,1)metinn = SPLIT(haber, "<div id=""content"" style=""font: normal 13px/18px Verdana; padding: 0 10px 10px 10px; color: #000000;"">",-1,1)
metin = SPLIT(metinn(1), "</div>",-1,1)
metin(0) = Replace(metin(0), """", "", 1, -1, 1)
metin(0) = Replace(metin(0), "'", "'", 1, -1, 1)
metin(0) = Replace(metin(0), "<", "<!", 1, -1, 1)
Response.write baslik(0)&"<br>"
Response.write tarih(0)&"<br>"
Response.write metin(0)&"<br>"
end if
Set al=Nothingveri alacağımız linki verdiğim sitenin örn; son dakika haberlerini bu örneğe göre kolayca alıp ?id=15454545 gibi linklediğiniz vakit haberleri çekmiş oluyonuz.
haber listesi verilerinin çekildiği sayfayı bilerek koymuyorum.aslında o dah basit.
umarım öğretici olur.
bu arada; split ile ayırdığımız yerlerin varlığı kıyaslandıktan (if instr(haber,"</tag>") <> 0 then) sonra veri çekme işlemi başlatılırsa daha sağlıklı olur.
belirteyim :)eğitim amaçlıdır. sonra adı geçen sitenin sahipleri başıma iş açmasın.
-
biraz daha kapsamlı, düzgün yaz dökümanlara yaz, çok daha iyi olur :)
-
abü bu şekilde çektiğimiz zaman veriyi çektiğimiz sitenin tablolarıydı vs siydi sitenin a.koyuyor :D .. en güzeli ntvnin wapından 2 aşamalı çekmek direk haber başlığınıda haber içeriğinide kendi siteniz bünyesinde kendiniz eklemişiniz gibi göstermek talep varsa direk kendi geliştirdiğim örnek kodları koyabilirim :D
-
pesimist dediğini düşünerek sadece salt metin aldım
başlık,tarih,konu.
tabiki böyle yüzde100 performans alamazsın.haliyle yavaş olur.
dilersen geliştirebilirsin.günde bir iki sefer sayfayı ziyaret edersin. haberleri veritabanına alırsın. ordan yayınlarsın