Xp + Vista + Ubuntu Aynı Hdd De Olurmu?
-
beyler sımdı elımde sata bir hdd var 250 gb felan ben bu hdd ye vısta ubuntu ve xp yi kurmak istiyorum...
xp yuklu bır hdd ye ubuntu kurmayı bılıyorum fakat xp ıle vistayı nasıl yan yana kuracam bılmıyorum... kuranınız bılenınız varsa yardımcı olabilirmi??
-
Tabiiki olur çünkü hddleri ayrı ayrı mantıksal bölgelere bölüyorsun bu konuda bir sorun olmaz ama bazı yerlerde okuguma göre Vista ve Xp yada Vista Vista---Xp xp aynı hdd üstünde bulununca performansta hafif bir düşüş hissedilebiliyormuş aklında olsun
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
Tabiiki olur çünkü hddleri ayrı ayrı mantıksal bölgelere bölüyorsun bu konuda bir sorun olmaz ama bazı yerlerde okuguma göre Vista ve Xp yada Vista Vista---Xp xp aynı hdd üstünde bulununca performansta hafif bir düşüş hissedilebiliyormuş aklında olsun
-----------------------------anladıgım kadarıyla seyden bahsedıyorsun..
vistayı C:\ surucusune
xp yi D:\ surucusne kuracam
daha sonra ubuntu ıcın ham bır alan ayırıp onuda oraya kuracam bu sekıldemı?
-
aynen...Linuxun kendi format yapıları var ext2 ext3 gibi ondan windowsu kurdugun alanlara kurulmaz
-
bence hiç öyle uğraşma derim ben vistayı direk kur hepsinde vista kullan ama pc biraz güçlü olması lazım kolay gelsin
-
sandman bunu yazdı:
aynen...Linuxun kendi format yapıları var ext2 ext3 gibi ondan windowsu kurdugun alanlara kurulmaz
-----------------------------bılıyorum ubuntu yu kurmayı suan kı hdd de ubuntu ıle xp kurulu zaten
pekı ılk olarak vıstayı mı kurayım xp yımı birde ubuntuyu kurduktan snra grub yonetıcısnde sorun cıkmaz dmi?
-
valla önce xp sonra vista en son ubuntu kurmanı öneririm.Grub kendi kendine tanır zaten sorun çıkarsa xp cdsi ile mbr yeniden onarabilirsin zaten.Ama asıl önerim eger xpyi çalışmayan programlar felan için istiyorsan ve donanımında iyiyse VmWare kullanman
-
sandman bunu yazdı:
valla önce xp sonra vista en son ubuntu kurmanı öneririm.Grub kendi kendine tanır zaten sorun çıkarsa xp cdsi ile mbr yeniden onarabilirsin zaten.Ama asıl önerim eger xpyi çalışmayan programlar felan için istiyorsan ve donanımında iyiyse VmWare kullanman
-----------------------------VmWare deılde her bırısı ıcın ayrı bolum olusturacam... once xp sonra vista kuracam en son ubuntu kuracam... sorun cıkarasada yazarım tekrardan burdan :D saol yardımların ıcın