Xp + Vista + Ubuntu Aynı Hdd De Olurmu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

beyler sımdı elımde sata bir hdd var 250 gb felan ben bu hdd ye  vısta ubuntu ve xp yi kurmak istiyorum...

xp yuklu bır hdd ye ubuntu kurmayı bılıyorum fakat xp ıle vistayı nasıl yan yana kuracam bılmıyorum... kuranınız bılenınız varsa yardımcı olabilirmi??

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Tabiiki olur çünkü hddleri ayrı ayrı mantıksal bölgelere bölüyorsun bu konuda bir sorun olmaz ama bazı yerlerde okuguma göre Vista ve Xp yada Vista Vista---Xp xp aynı hdd üstünde bulununca performansta hafif bir düşüş hissedilebiliyormuş aklında olsun

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------
    Tabiiki olur çünkü hddleri ayrı ayrı mantıksal bölgelere bölüyorsun bu konuda bir sorun olmaz ama bazı yerlerde okuguma göre Vista ve Xp yada Vista Vista---Xp xp aynı hdd üstünde bulununca performansta hafif bir düşüş hissedilebiliyormuş aklında olsun

anladıgım kadarıyla seyden bahsedıyorsun..

vistayı C:\ surucusune 

xp yi D:\ surucusne kuracam 

daha sonra ubuntu ıcın ham bır alan ayırıp  onuda oraya kuracam bu sekıldemı?

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    aynen...Linuxun kendi format yapıları var ext2 ext3 gibi ondan windowsu kurdugun alanlara kurulmaz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Erkek
    bence hiç öyle uğraşma derim ben vistayı direk kur hepsinde vista kullan ama pc biraz güçlü olması lazım kolay gelsin

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    aynen...Linuxun kendi format yapıları var ext2 ext3 gibi ondan windowsu kurdugun alanlara kurulmaz

bılıyorum ubuntu yu kurmayı suan kı hdd de ubuntu ıle xp kurulu zaten

pekı ılk olarak vıstayı mı kurayım xp yımı birde ubuntuyu kurduktan snra grub yonetıcısnde sorun cıkmaz dmi?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    valla önce xp sonra vista en son ubuntu kurmanı öneririm.Grub kendi kendine tanır zaten sorun çıkarsa xp cdsi ile mbr yeniden onarabilirsin zaten.Ama asıl önerim eger xpyi çalışmayan programlar felan için istiyorsan ve donanımında iyiyse VmWare kullanman

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    valla önce xp sonra vista en son ubuntu kurmanı öneririm.Grub kendi kendine tanır zaten sorun çıkarsa xp cdsi ile mbr yeniden onarabilirsin zaten.Ama asıl önerim eger xpyi çalışmayan programlar felan için istiyorsan ve donanımında iyiyse VmWare kullanman

VmWare deılde her bırısı ıcın ayrı bolum olusturacam... once xp sonra vista kuracam en son ubuntu kuracam... sorun cıkarasada yazarım tekrardan burdan :D saol yardımların ıcın 

Toplam Hit: 890 Toplam Mesaj: 8