Xp Açılmıyor Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba mürdiler hem açılmıyor hemde yeniden yüklenmiyor ne xp nede 7 çok kez mavi ekran...

yüklemenin bir yerinden sonra xp diski göremediğini ve hd yi hatalara karşı taratmamı söylüyor.

bu gün servise götürdüm hd yi çöpe at dedi (yuh!)

getirdim pardusta açtım zorda olsa şuan yedeklemeye çalışıyorum  (pardus 1.1 dvd)

şimdi pardusta hatalara hd ve kök dizin v.s. hatalarını nasıl taratırım tune up c cleaner gibi pardus programları varmı?

9200 feetde alınan ilk nefes...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hoca önce yedek al sonra tam format at. sağlamlığı en iyi bu şekilde anlarsın. format affetmez.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Format da atamıyorum o yüzden pardusta disk kontrol edecek bişi lazım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

seagate hdd test var cd den çalışır live cd gibi düşün ordan bakabilirsin, birde memtest var aynı şekil ram testi yap .iso dosyalarını indir diske yaz çalıştır dene

Kendi şansımı yaratırım...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

hiç kasma moruk, eğer HDD fiziksel hasar görmüş ise  geri dönüşümü imkansız, sağlam kullana bilmen için hatalı sectorleri tespit edip o kısımları görmezden gelmen lazım ama uzun ve kasvetli bir iş  hiç kasma kendini al yeni bir HDD  

Mevzu derin | Papikolas Planet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o harddisk,i çöpe at diyen servis veya ne haltsa o işi bıraksın, ayrıca senin sorununun çözümü şöyle al hdd git herhangi bir bilgisayarcıya ver ve bu hdd sıfırla de onlarda hdd kutusu var hemen takıp sıfırlar hepsi bu (tabi harddisk gerçekten zarar görmemişse çalışacaktır ama linux kurduğuna göre sağlam diye tahmin ediyorum)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWELANCHE
    EWELANCHE's avatar
    Erkek

Hocam yanlış anlamadıysam Win 7 kurulu bir Pc Ye sadece C: yi silerek yüklemeyi deniyorsunuz.Eğer doğru anlamış isem   Win 7 nin  100mb lık kendisinin ayırdığı alanı da formatlamadan Mavi ekran hatası alırsınız.Yanlız garip olan onu silince D dek bilgileri siline bilme ihtimali 1 kere başıma geldi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sanırım bu işe yarayacak: seagate hdd test

teşekkür ediyorum eve gittiyimde deniyicem

Toplam Hit: 918 Toplam Mesaj: 8