Xp Açılmıyor Yardım
-
Merhaba mürdiler hem açılmıyor hemde yeniden yüklenmiyor ne xp nede 7 çok kez mavi ekran...
yüklemenin bir yerinden sonra xp diski göremediğini ve hd yi hatalara karşı taratmamı söylüyor.
bu gün servise götürdüm hd yi çöpe at dedi (yuh!)
getirdim pardusta açtım zorda olsa şuan yedeklemeye çalışıyorum (pardus 1.1 dvd)
şimdi pardusta hatalara hd ve kök dizin v.s. hatalarını nasıl taratırım tune up c cleaner gibi pardus programları varmı?
-
hoca önce yedek al sonra tam format at. sağlamlığı en iyi bu şekilde anlarsın. format affetmez.
-
Format da atamıyorum o yüzden pardusta disk kontrol edecek bişi lazım
-
seagate hdd test var cd den çalışır live cd gibi düşün ordan bakabilirsin, birde memtest var aynı şekil ram testi yap .iso dosyalarını indir diske yaz çalıştır dene
-
hiç kasma moruk, eğer HDD fiziksel hasar görmüş ise geri dönüşümü imkansız, sağlam kullana bilmen için hatalı sectorleri tespit edip o kısımları görmezden gelmen lazım ama uzun ve kasvetli bir iş hiç kasma kendini al yeni bir HDD
-
o harddisk,i çöpe at diyen servis veya ne haltsa o işi bıraksın, ayrıca senin sorununun çözümü şöyle al hdd git herhangi bir bilgisayarcıya ver ve bu hdd sıfırla de onlarda hdd kutusu var hemen takıp sıfırlar hepsi bu (tabi harddisk gerçekten zarar görmemişse çalışacaktır ama linux kurduğuna göre sağlam diye tahmin ediyorum)
-
Hocam yanlış anlamadıysam Win 7 kurulu bir Pc Ye sadece C: yi silerek yüklemeyi deniyorsunuz.Eğer doğru anlamış isem Win 7 nin 100mb lık kendisinin ayırdığı alanı da formatlamadan Mavi ekran hatası alırsınız.Yanlız garip olan onu silince D dek bilgileri siline bilme ihtimali 1 kere başıma geldi.
-
sanırım bu işe yarayacak: seagate hdd test
teşekkür ediyorum eve gittiyimde deniyicem