Xp CD Key Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ramon
    Ramon's avatar
    Erkek

Arkadaşlar olay şu: Benim diğer bilgisayarda bolca virüs var, bilgisayar internete girmek dışında doğru düzgün kullanılmıyor. Anti-virüs yüklemeye çalıştığında, güvenli modda açmaya çalıştığında bilgisayarı yeniden başlatan, son zamanlarda görev yöneticisini açtırmayan virüsler bunlar. Format atmayı düşünüyordum zati, neyse. Bir iki haft önce artık kim yükledi bilmiyorum (kardeşim üstlenmiyor :) ) My Security Shield diye tırt bi antivirüs kurulmuş. Yerli yersiz çıkıyor virüs var diye, silmiyor da üstelik, sil deyince sitesine yönlendirip satın al filan diyor. Ben de bunu kaldırmayı denedim denetim masasında yok, dosyaları desen silinmiyor. İnternetten my security shield kaldırma diye aratınca bir iki şey çıktı. Aha bu

http://www.akvaryum.com/Forum/bilgisayardan_anlayanlar_k374792.asp?PID=199847

cevaplarda bi yöntem vardı. 2.olarak söylediği basamağı yapınca, Malwarebytes' Anti-Malware programını kullanınca bilgisayarı yeniden başlat dedi ve pfff

oturum açmaya çalıştığında windowsu aktive etmen lazım diyor, et diyorum giriyorum cd key filan ama nafile. aktive etmeden de oturum açmıyor, kullanıcı hesaplarını seçtiğin yerde bekliyor öylece. bi de aktive etmek için internet bağlantısı veya telefonla ilgili bişey istiyor. internet üzerinden gidince cd key istiyor, diğer yolu zaten anlamış değilim. interneti kesince de cd key istemeden önce bağlanmaya çalışıyor, baştan gidiyor yani

işin içinden çıkamadım arkadaşlar ya, bi el atın lütfen. d'de ne olduğunu biliyorum da c'de belgelerde resimler filan var herhalde yoksa direk atıcaktım formatı zaten hazırda bekliyordum. bi de ben bunu bir bilgisayarcıya götürsem şu haliyle içindeki dosyaları, sadece belgeler ve komple D sürücüsü de olsa olur, yedekleyebilip düzeltebilirler mi, anlayan var mı bu işlerden?

Şimdiden teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

çok sevgili ramon... virüsler bilgisayarının ağzına mıçmış resmen. format atmayı biliyorsan yardımcı olucak bi öneri. download yapabilme imkanın varsa internetten bootable xp indirebilirsin yada ubuntu vs... sen bilirsin bu cd den çalışan işletim sistemleri sayesinde diskindeki bilgileri yedekleyip sonrada formatı çakıp virüslerin kökünü kazıyabilirsin. en köklü ve temiz çözümü bu link bulamazsan bağır çağır akşama link atayım ama herşeyi devletten beklemeyelim araştıralım kolay gelsin...

Kendi şansımı yaratırım...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ramon
    Ramon's avatar
    Erkek

bilgisayar zaten duruyor ağzına mıçılmış halde bayağıdır, üşenip de format atmadım. çünkü yedeklemem lazım içindekileri ve harddiski de takmak istemiyorum (1tb virüs yemesin şimdi), 8gb'lık usb ile taksit taksit taşıcaktım şu günlerde ama bu oldu işte. Elimde bi ubuntu cd'si var, şimdi ben bunu taksam (bilgisayar cd'den açılıyor başta sorun yok) direk sistem açılır mı bana. Bana sadece C ve D'ye erişim lazım şimdi, çünkü yapabilirsem bunu C'deki belgelerim klasörünü komple D'ye atıcam sonra C'yi komple silip Xp'yi oraya yüklücem yeniden. Eğer bu olmazsa ben harddiskimi çıkartıp başka bir bilgisayara taksam ulaşabilirim di mi C'ye D'ye? açılmayan xp Cye yüklü bi de

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ubuntu live cd ile dene yüksek ihitmalli başarırsın c den d ye aktarmayı

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ramon
    Ramon's avatar
    Erkek

Şimdi baktım bendeki Ubuntu 9.10 karmic koala cd'siymiş. Bununla olur mu direk cd'den açma olayı?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

hirens boot cd var ona da bi bak,onda da bi sürü program yüklü,cd den açıyosun mini xp'yi hatta opera bile var oradan da internete bile girebiliyosun,onunla da kurtarabilirsin.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ramon
    Ramon's avatar
    Erkek

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim, yarın inşallah hallederin sizin dediğiniz yolların  biriyle

@antivir-US hirens boot cd için güvenilir bi link önerebilir misin arkadaş

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

tek bir cümleyle için rahatlasın: win tabanlı virüsler unix tabanlı işletim sistemlerinde çalışmaz!!! yani bu ne demek oluyor fettahı gelse hdd ni de taksan unix tabanlı live cd de virüs mirüs bulaşmaz. ha sen elinle alır koyarsan bilemem. için rahat olsun bro :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ramon
    Ramon's avatar
    Erkek

Ubuntu'yu Cd'den açtım, C'yi D'ye kopyaladım ve uzun uğraşlar sonucu format atabildim nihayet, kaç tane Xp cd'si değiştirdim, yeni Cd yaptım. Bilgisayar her türlü sorun yaw :D İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim ^^

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Ramon bunu yazdı:
    -----------------------------

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim, yarın inşallah hallederin sizin dediğiniz yolların  biriyle

@antivir-US hirens boot cd için güvenilir bi link önerebilir misin arkadaş

-----------------------------

cevap yazacaktım ki sanırım ben dönene kadar sorunu çözmüşsün

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

güle güle kullan bro hayat kötü ... :))

Toplam Hit: 3508 Toplam Mesaj: 11