XP Hoşgeldin Ekranına Gelince Reset Atıyor
-
Arkadaşlar PC nin BİOS pilini çıkardıktan sonra önce herşey normaldi, pc yi bir kaç kez yeniden başlattım normal şekilde başladı
Ama sabah ilk açtığımda XP açılıyor tam HOŞ GELDİNİZ ekranı geleceği sırada ise PC kendine reset atıyor
Bios ayarlarında her türlü değişikliği yaptım.
Hatta İşlemci ısınıyordur diye fan ile işlemci arasındaki pasta azaldığı için onuda yeniden sürdüm ama yinede sorun devem ediyor.
Ekran kartında sorun olduğunu düşündüm USB den bi live Linux u çalıştırdım normal şekilde çalıştı.
PC ye format attım bi problem vardır diye yine önce normal çalışırken bu sabah ilk açtığımda yine aynı yerde kendine reset atmaya başladı.
Ne yaptıysam çözemedim sorunu lütfen bildiklerinizi yazın arkadaşlar.
Şimdiden teşekkür ederim hepinize.
-
Hocam mavi ekran felan görünüyor mu? Bu arızalardan felan anlamam ama ben de böyle bir problem yaşamıştım. Benim konum ve konudaki postlardan birine ayrıntılı çözümü yazmıştım. Belki işine yarar.
http://www.tahribat.com/Forum-Dur-0xc000021a-Hatasi-100703/
-
hocam aynı sorun ben anakartı değiştirincede olmustu..
hosgeldın ekranına gelınce tekrar acılmaya calısıyordu..
format attım düzeldi..
format attıktan sonra anakartın driver ınu falan yukle..
olmadı biosu update et.
-
Arkadaşlar yazanları denenebilecekleri denedim sorun devam ediyor
Son çare tüm harddiske format atıcam....
-
hocam başlangıçtan sonra res mi atıyo yoksa monitör kendini mi kapatıyor.Benzer bir şekilde arkadaşımın başına geldi anakartı değiştirmek zorunda kaldık
-
meander bunu yazdı:
-----------------------------hocam başlangıçtan sonra res mi atıyo yoksa monitör kendini mi kapatıyor.Benzer bir şekilde arkadaşımın başına geldi anakartı değiştirmek zorunda kaldık
-----------------------------Hocam Windows XP yazısı ve altta akan şerit ten sonra tam Hoş Geldiniz ekranı gelecekken reset atıyor kendine.
-
dediğim gibi hocam arkadaşta benzer bi sorun vardı ekratından ramden işlemciden biostandır dedik yapmadığımız şey kalmadı.Yeni bir anakart taktırarak sorunu giderebildik.
-
o biosun pilini geri yerine tak.
-
1. Ekran kartını sök tak
2. Anakartta onboard ekran kartı var mı bir de ona bak...