Xp Parola Sorunu.. Sistem Kilitlendi.
-
sa müridler, xp işletim sistemi olan bir pc mize parola koydum dün.. bugun aynı parola ile pc yi acamıyorum..
arkadaslar biraz ugrasmıs acmak için yalan yanlıs şifreler denemişler. ondan mı böyle oldu bilmiyorum..
çözüm bulamadım pc öylece kaldı. film arşivimiz vs war bilgisayarda.. bi yardımcı olun arkadaslar.. -
ByMusty bunu yazdı:
-----------------------------
sa müridler, xp işletim sistemi olan bir pc mize parola koydum dün.. bugun aynı parola ile pc yi acamıyorum..
arkadaslar biraz ugrasmıs acmak için yalan yanlıs şifreler denemişler. ondan mı böyle oldu bilmiyorum..
çözüm bulamadım pc öylece kaldı. film arşivimiz vs war bilgisayarda.. bi yardımcı olun arkadaslar..
-----------------------------minipe / hiren's boot cd gibi toollarla şifre kırabilirsin. ya da format atmadan yeni bir xp kur ustune bır sorun olmaz dosyalarini yedekleyip baştan kurarsın pcni
-
basta dediklerin ne hocam
-
aynı parolo olduğuna eminmisin ?
direk açılışamı koydun
oturumamı
direk açılışaysa bios pilini çıkar. 1-2-3-4 dakka bekle tekrar tak.
oturuma koyduysan f8 'le felan güvenli kipte aç admin oturumuna girerek denetim masasında kendi kullanıcının şifreyi kaldır.
bios pili >>

yuvarlak olan değil çoğu kişi o sanıyo belki odur ama o illet çıkmıyo gibi resimlerde işaretli olan kücücük zırıltıyı cek gelsin.
-
bilgisayarı güvenli modda baslat denetim masası kullancılar o sifre koydugun kullancıyı sil sonra sana bi sey sormaadan direk gireck .
bilgisayarı güvenli moda f8 e basarak baslatabiilirsin
-
kerim bunu yazdı:
direk açılışamı koydun
oturumamı
oturuma koyduysan f8 'le felan güvenli kipte aç admin oturumuna girerek denetim masasında kendi kullanıcının şifreyi kaldır.
bios pili >>

yuvarlak olan değil çoğu kişi o sanıyo belki odur ama o illet çıkmıyo gibi resimlerde işaretli olan kücücük zırıltıyı cek gelsin.
-----------------------------saGOLASIN HOCAM HALLETTİM. . GÜVENLİ KİPLE GİRDİM OLDU.
-
Bilgisayar açılıdığında kullanıcı ismin geldiğinde ctrl+alt+del (deleteye 2 kere basacaksın) yapıp gelen bölümde kullanıcı adını:adminstrator yazarsan (şifre boş kalacak) bilgisayarın açılacaktır.
-
tamam da hocam adam ya administratoru kullaniyorsa durum ne olucak ?guvenli modda falan ugrasmana gerek yok pc yi yeniden baslat Alt Gr + Ctrl + Del tuslarina ayni anda bas Çak administrator u dewam? halas . tesekkur ederim.
-
kerim bunu yazdı:
direk açılışamı koydun
oturumamı
bios pili >>

-----------------------------çoğu kişi o sanıyor değil zaten bios pili o.
o işaretlenen dalga da reset jumperı. biosu resetliyor.
@anty_heykır
http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&q=windowskey