XP Yazısından Sonra Ekran Kararıyor ? Sinyal Yok Diyor ?
-
hocalar pc windows xp yazısından sonra siyah ekran oluyor.kasa çalıoşıyor ancak ekranda sinyaal yok diyor veee kararıyor.güvenli modda çalıştırdıgımda tamamen açılıyor pc ancak normal modda dedğim gibi oluyor.formatsız bi çözüm yolu önerebilecek var mı?
-
windows kurtarma yap hocam
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------
windows kurtarma yap hocam
-----------------------------hocam cdsi yok işte elimde su an dışarıda çıkasım yok bu sıcakta
-
ekran kartı driverını yeniden yüklemen lazım
güvenli modda eski driver a dön ya da ağ destekli güvenli modda ekran kartı son güncel sürümünü indir yükle
he bi de başlangıçtaki bütün programları kaldırıp öyle dene
-
güvenli modda açıp,sistem geri yüklemeden pcyi 1 ay önceye yükledim,sorun giderildi.
-
hoca güvenli modda gir ekran kartının driverini sil. sonra normal olarak başlat bilgisayarı daha sonra insan gibi yükle ekran kartını :D problem büyük ihtimalle senden kaynaklanıyo anladığım kadarıyla monitöre kaldırmacağı bir yük bindirmişsin. örneğin 1280x1024 çözünürlükte sen dandik bi monitöre uygula dersen yapamaz. hadi bunu yaptı diyelim yenileme hızı devreye girer bu seferde sen 75hz felan aldın oda malladı tabi :D bunlar çözüm olmuyorsa işletim sistemini yeniden yükle. sistem geri yükleme işi çözmez. eğer hala sorun devam ediyorsa yapılcak tek birşey var. yeni ekran kartı ;) :D
edit: son mesajı görmeden cevap atmışım dalgınım biraz. ama buda bir çözümdür.
-
ekran kablonu onboard girişine tak açılıyorsa ekran kartında problem var demektir(aynısı oldu bana fanı kırıkmış)
-
garipdir benim de aynı oly başıma geldi eternet kartı driverini güvenlik kipinde kaldırdım sorun düzeldi :) snde dene istersen yada kafanı sarmayan tüm driver leri kaldır sorun düzelcektir bnce çünqü sistemde genel bi sorun olsa güvenlik kipde açmaz düşüncesindym