Xubuntu Unmounted Hatasi
-
Slm muridler. Win7li bi pcdeydim. Pc guncelleme yapiyordu. Acele cikmam lazimdi evden power tusu ile kapattim zorla. daha sonra geldim actim guncellemeler iptal ediliyor diyordu. bekledim bekledim olmadi. tekrar zorla kapattim. sonra pc acilirken symantecin menusu vardi sistem image geri yukleme. ona girdim girer girmez hemen yuklemeye basladi. Cde onemli bilgiler vardir hemen bok var gibi gene bataryayi cikarttim. simdi ise siyah ekrandan baska bisey gelmiyo. Puppy ile girmeye calistim yemedi. Sonra xUbuntu ile gireyim dedim C surucusunu (Live usb ile) acmaya calistigimda su hatayi aliyorum
Error mounting /dev/sda1 at /media/xubuntu/7C2AAF5B2AAF1166: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=999,gid=999,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda1" "/media/xubuntu/7C2AAF5B2AAF1166"' exited with non-zero exit status 13: $MFTMirr does not match $MFT (record 0).
Failed to mount '/dev/sda1': Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details.acaba ne yapmam gerekir ?
win 7 ile sistem duzeltme durumu var m?
-
HDD de hata olduğunu söylüyor windows cd si tak sonra chkdsk /f komutunu çalıştır. Sistem kurtarmaya girip yapabilirsin (R tuşu ile)
2 defa chkdsk sonra tekrar mount etmeyi dene.
-
aksamci muridler, yaklasik 7 saat oldu ve yenice chkdsk /f komutunu calistirmistim, yeni bitti. hic bir ise yaramadi ayni devam ediyo,
pcde yedekleme vardi sistem imajini tek tusla atabiliyodun, su an onu nasil calistirabilirim?
su an hariciye GHO dosyalarini atiyorum live ile girip. bu dosyalari geri nasil yukleyebilirim?
-
müridler, bu sorunu format atarak halletmiştim. şimdi ise aynı sorunu netbookta alıyorum.
netbook düşmüş yere. kasa falan yamulmuş az da. bios ekranı geliyo ondan sonra siyah ekran.
mint ile girince Dyi görüyo ama C unmount hatası veriyor. bilgileri almak için girmitşim.
şimdi windows7 yi usbye attım. chdsk yapam diye. ilk ekranda dili seçiyorum ondan sonra bilgisayarınızı onarın diyorum, ekran bomboş sadece fare var öyle duruyo işlem yapmıyo. 3 4 defa denedim böyle. ne yapabilriim ? pc açılmıyo C ye erişemiyorum..
aciliyeti var biraz da...
-
windowsu yükle dedim, lütfen bekleyin diyo yaklaşık 45dkdir öyle dönüyo?
yokmu bi yardımcı olacak
-
upp.
pc yukleme ekranina girebildi. Cde windows vardi ama suan bombos gozukuyo. simdi yuklesem veriler kurtarilabilir mi ? -
abi diski formatlamadan da windows kurulumu yapabilirsin. Eski bilgilerin yani eski windows ortamında tuttuğun dosyaların windows.old adında bir klasörde kayıtlı kalır. Yeterki diske format çekme veya biçimlendir yapma.
Büyük ihtimal sen işlemi yarıda kestiğin için partitionlar bozuldu ve diski düzgün olarak okuyamıyor. Yine adını hatırlamıyorum ama ubuntuda bu işe düzeltmeye yarayan pek becerikli olmasa da arada sırada düzeltebilen bir program vardı. ubuntu partition fixer falan olarak araştırırsan bulursun belki.
sLeymN tarafından 28/Eki/13 21:46 tarihinde düzenlenmiştir
edit. Konuyu tekrar baştan okudum da abi hdd fiziksel zararda görmüş sanırım. Fazla güvenme o hdd ye -
sLeymN bunu yazdı
abi diski formatlamadan da windows kurulumu yapabilirsin. Eski bilgilerin yani eski windows ortamında tuttuğun dosyaların windows.old adında bir klasörde kayıtlı kalır. Yeterki diske format çekme veya biçimlendir yapma.
Büyük ihtimal sen işlemi yarıda kestiğin için partitionlar bozuldu ve diski düzgün olarak okuyamıyor. Yine adını hatırlamıyorum ama ubuntuda bu işe düzeltmeye yarayan pek becerikli olmasa da arada sırada düzeltebilen bir program vardı. ubuntu partition fixer falan olarak araştırırsan bulursun belki.
edit. Konuyu tekrar baştan okudum da abi hdd fiziksel zararda görmüş sanırım. Fazla güvenme o hdd yeyok hacı yarıda bişey kesmedim. pc düştü kasa falan az yamuldu. F4 ile samsung recoverye girmeye çalışıyorum biosdayken recovery 5 falan yazıyo yeşil bi ekran. please wait diyo. 17 saat bekledim başında hala please wait diyo :F
usb ile kurulum yapmaya çalışınca da bu ekranda bekliyo baya işlem yapmıyo. 1 2 saat sonra kurulum yapabilecek oluyo ama yemiyo yeni kurulum yapmayı. masaüstünde önemli şeyler vardı. şu anki ekran bu. beklemedeyim hala..