Xxx@Siteadi.Com (Mx Ayarı) Hakkında Bir Soru.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

xxx@siteadi.com seklinde Hotmail Tabanli mail adresi almak için mx ayarlarını degiştirdim.sorunsuz calısıyor
    sorum su kendi mx ayarlarımla, hotmailin bize werdigi mxleri aynı anda kullanabilirmiyim?
    yani hem hotmail tabanlı mailleri kullanmak istiyorum hemde kendi mail servisimi kullanmak istiyorum.
    iki mx ayarını (hotmail ile orjınal mx ler) alt alta yazıp kullanabilirmiyiz?  whm panel e uygun şekilde anlatıcak arkadaslara şimdiden teşekkürler..

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

olmaz çakışır birinden birini kulanmak zorundasın ancak bir sub açarsın ona uygun ayarlayabilirsin mxlerini aynı domainde kullanıyım diyorsan 

sana gönderilen mailin 2 mailboxa da düşeceğini mi sanıyorsun hiç sanmıyorum.

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

sorun tam olarak şu bir site var bu sitenin ns lerini kendir server ıma yönlendiriyorum. Ancak önceki serverdan varolan mail bayagı bi kullanılmıs. ve

ben domaini yönlendirdiğimde o mail iptal oluyor. üstelik bir diğer konu ise daha fazla mailler almam gerekiyor. mailleride hotmailden aldım tamam. ama diğer mail mx ayarından dolayı iptal oluyor. o yüzden her iki maili bir arada nasıl kullanıcaz acaba .

yani kendi serwerimdakini kuramsal yazışmalarda kullanıcam hotmailden aldıgımı uyelere wericem .kurumsal yazısmalar için bi tane mail yeterli.

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

mail sunucunda mail yakalama özelligi varsa bildigim kadarıyla hem hotmailine düşer hem kendi mail sunucuna ama denemedim teorik olarak cevap veriorum :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Mx kayıtlarının 3 özelliği vardır

1 domain, 2 mx server, 3 priority

mail yollama işleminde mx şu şekilde calışır,

mail yollayacak server senin domainine mx kaydı sorgular,

5 tane mx geldi diyelim...

hangisinin priortysi daha düşük ise o kullanılır,

örneğin priortysi 10 olan ve priortysi 20 olan 2 mx kaydın varsa, 10 olan mx kaydın kullanılır,

eğer aynı anda priortysi aynı olan 2 mx kaydı varsa o zaman hangisi alfabetik sırada daha önceyse onu kullanır...

yani o iş olmaz...

mail işini subdomainle çözebilirsin...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

ben şöyle yapıyorum biraz farklı ama :)

örnek mailim: info@ddd.com

mail yollama işini eski hostumun smtp'sini kullanarak yapıyorum çünkü inboxa düşürüyor,

gelen mailler de domainimin kayıtlı olduğu şimdiki hostumdaki mail servera geliyor.

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek

ya aslında olay su
    bir müsterimin  info@domein.com uzantılı bi mail kullanmakta ve bu maili istiyo. ve benden kullanıcıları için cok sayıda mail adresi istiyo
    info@domeini.com u kendi mx ayarlarımla serwerimi kullanarak yapmak istiyorum cunku hotmailtabanlı maillerde info@domein.com, admin@domein.com vs. kabul etmiyo bunu bu sekilde yapmak zorundayım sanırım

----x------

user1@domein.com
    user2@domein.com
    .
    .
    .

seklindeki mailleride kullanıcılar icin hotmail tabanlı maillerden wermek istiyorum, yani hotmailin mx ayarlarını kullanmalıyım bunuda subdomeinden saglıcam anlasılan

ozamanda mail.domein.com seklinde bi sub acarsam

user1@mail.domein.com
    user2@mail.domein.com
    user3@mail.domein.com
    .
    .
    .

seklinde olucak sanırım
    yanlıs oldugum bi nokta warsa söliyebilirseniz sewinirim :)

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
Toplam Hit: 1517 Toplam Mesaj: 7