Xxx@Siteadi.Com (Mx Ayarı) Hakkında Bir Soru.
-
xxx@siteadi.com seklinde Hotmail Tabanli mail adresi almak için mx ayarlarını degiştirdim.sorunsuz calısıyor
sorum su kendi mx ayarlarımla, hotmailin bize werdigi mxleri aynı anda kullanabilirmiyim?
yani hem hotmail tabanlı mailleri kullanmak istiyorum hemde kendi mail servisimi kullanmak istiyorum.
iki mx ayarını (hotmail ile orjınal mx ler) alt alta yazıp kullanabilirmiyiz? whm panel e uygun şekilde anlatıcak arkadaslara şimdiden teşekkürler.. -
olmaz çakışır birinden birini kulanmak zorundasın ancak bir sub açarsın ona uygun ayarlayabilirsin mxlerini aynı domainde kullanıyım diyorsan
sana gönderilen mailin 2 mailboxa da düşeceğini mi sanıyorsun hiç sanmıyorum. -
sorun tam olarak şu bir site var bu sitenin ns lerini kendir server ıma yönlendiriyorum. Ancak önceki serverdan varolan mail bayagı bi kullanılmıs. ve
ben domaini yönlendirdiğimde o mail iptal oluyor. üstelik bir diğer konu ise daha fazla mailler almam gerekiyor. mailleride hotmailden aldım tamam. ama diğer mail mx ayarından dolayı iptal oluyor. o yüzden her iki maili bir arada nasıl kullanıcaz acaba .
yani kendi serwerimdakini kuramsal yazışmalarda kullanıcam hotmailden aldıgımı uyelere wericem .kurumsal yazısmalar için bi tane mail yeterli.
-
mail sunucunda mail yakalama özelligi varsa bildigim kadarıyla hem hotmailine düşer hem kendi mail sunucuna ama denemedim teorik olarak cevap veriorum :D
-
Mx kayıtlarının 3 özelliği vardır
1 domain, 2 mx server, 3 priority
mail yollama işleminde mx şu şekilde calışır,
mail yollayacak server senin domainine mx kaydı sorgular,
5 tane mx geldi diyelim...
hangisinin priortysi daha düşük ise o kullanılır,
örneğin priortysi 10 olan ve priortysi 20 olan 2 mx kaydın varsa, 10 olan mx kaydın kullanılır,
eğer aynı anda priortysi aynı olan 2 mx kaydı varsa o zaman hangisi alfabetik sırada daha önceyse onu kullanır...
yani o iş olmaz...
mail işini subdomainle çözebilirsin...
-
ben şöyle yapıyorum biraz farklı ama :)
örnek mailim: info@ddd.com
mail yollama işini eski hostumun smtp'sini kullanarak yapıyorum çünkü inboxa düşürüyor,
gelen mailler de domainimin kayıtlı olduğu şimdiki hostumdaki mail servera geliyor.
-
ya aslında olay su
bir müsterimin info@domein.com uzantılı bi mail kullanmakta ve bu maili istiyo. ve benden kullanıcıları için cok sayıda mail adresi istiyo
info@domeini.com u kendi mx ayarlarımla serwerimi kullanarak yapmak istiyorum cunku hotmailtabanlı maillerde info@domein.com, admin@domein.com vs. kabul etmiyo bunu bu sekilde yapmak zorundayım sanırım----x------
user1@domein.com
user2@domein.com
.
.
.seklindeki mailleride kullanıcılar icin hotmail tabanlı maillerden wermek istiyorum, yani hotmailin mx ayarlarını kullanmalıyım bunuda subdomeinden saglıcam anlasılan
ozamanda mail.domein.com seklinde bi sub acarsam
user1@mail.domein.com
user2@mail.domein.com
user3@mail.domein.com
.
.
.seklinde olucak sanırım
yanlıs oldugum bi nokta warsa söliyebilirseniz sewinirim :)