Ya Herro Ya Merro
-
Dün formlardaki başlıklara bakarken bir arkadaşımın ping komutunu yazdığını gördüm ve kafamda bir şimşek çaktı. "Love Letter isimli virüsü(worm demek daha doğru ama halk dilinde her zaman virüs oldu:)) duydunuz elbette. Prensip olarak maille giden ekteki dosya açılınca öncelikli olarak mail o kişinin bütün kişi listesine gidiyordu ve ardından kendi işine koyuluyordu.
Worm un kaynak kodları elimde var oynamalarla birlikte mail spam özelliğini değiştirmeden registery de windowsun sevdiği dosyalardan birinin eklentisi olarak ping komutu oluşacak. Dosya aktif olduğu ve internet bağlantısı olduğu her saniye hedef siteye ping atacak. Bulaşma arttıkça ping de artacak ve hedef site kilitlenecek açılma şansı olmayacak şekilde.
Worm worm olarak tespit edilene kadar antivirüs elbette ki tanımlayamayacaktır. Bazı firewallar a takılır belki ama birçoğundan geçeceğine eminim. Ebola virüsü nereden başladı yayılmaya?
Ben de asyadan başlarsam avrupa ya ulaşması veya ihbar edilmesi süresi daha uzun olur. Bu süreçte de zaten hedef ip sürekli pinglendiği için kilitlenir.
1.4 saniyede 256 k bir bağlantıyla 6000 byte a cevap alınabiliyor 1 bilgisayardan bunun 1000 olduğunu düşünürsek küçümsenecek bi rakam değil bence ki 1000 le de kalmaz eğer çıkış noktası doğru bir yer olursa. Üstatlar düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum. Benim için çok parlak bir fikir onay aldığım anda public üstünden çalışmaya başarım en geç 1 ay sonra da yayarım. Ping için hedef site değiştirilebilir olduğu için 15 tane listemde var 2,3 tanesiyle özel ilgileniyorum o 2,3 taneye özel geliştireceğim ve 3 ayrı worm olacak vs vs
-
valla ne diyelim iyi diyorsunda
''Worm un kaynak kodları elimde var oynamalarla birlikte mail spam özelliğini değiştirmeden registery de windowsun sevdiği dosyalardan birinin eklentisi olarak ping komutu oluşacak.''
bunu yapamk o kadar kolay değil hem spam özlliği değişmeyecek hemde windowsun sevdiği dosya olacak kaynak kodlarla bu olmaz yani coook zor(hemen olmaz demeyelim) bununla ugrasacagına yeni bir yazılım üzerinde calıs made in sacriface olsun :)
gelişmelerden ve çalışmalarından beni haberdar edersen sevinirim pm yada No_ProbleM_HCK@hotmail.com
-
Evet ama hiç birşey kolay değil sonuçta...
Ki Assembly dilini bilenler zorluğun katsayısını daha iyi anlayacaklardır