Yaa Ne Edeyim Bilmiyorum Pc Toplama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

Sonunda kredsi kartıma kavuştum..buradan alacğaım görüşler doğrultusunda pc alacağaım(sadece kasa)

Sizden isteğim donanımdan anlayan arkadaşların bana pc toplama konusundayardımcı olması...

Alacağım toplam 5 veya 6 parça işlemci+kasa+anakart+ekrankartı(on board olabilirde olmayabilirde)+ram+hdd

1.İşlemcide kararsızım 3000+ athlon 64 bit 739 mu alayım yoksa 939 mu?aralarında fiat ve performans farkı nedir.

a:)Tipik Ev Kullanıcısıyım Landan/Netden Oyun Oynayıp download felan Yapacağım.Tavsiyeniz bu İşlemci çok mu fazla amd sempron 2400 mü alayım?overlock yaparız onu?yoksa celeron mu alayım?fazla parada harcamak istemiyorum ama şiddetle 3000 tavsiye edersewniz 3000 alırım..

2.anakart şimdi bana işlemciye uygun modelini markasını yazarak baba bir anakart yazın..

a:)Anakart da kararsızım on board vga(ekran kartı) mı olsun yoksa harici ekran kartımı kullanayım.ekran kartı sorun dğeil ileride de 256 mb alırım bir tane ama anakart on board olunca performans yada kalite düşermi fiyatlar onu gösteriyor çünki..

3.ram tavsiye edebilceğiniz ekran kartı on board önerdiyseniz 1024 ram değilse 512 yada 256 marka modeliyle bier zahmet yazın..

4.hdd 80 gb almayı dşünüyorum ilk etapda aslında bana en çok lazım olan hdd 200 yada 400 gb lazım ama para yok maalesef  80 gb alıcam.

5.atx kasa

arkadaşlar asgari ücretle çalışıyorum ona göre yardımcı olun..alabileceğim en iyi ve en uygun sistemi marka ve modeliyle yazarsanız sevinirim..

bide bazı pc satıcıları fatura avermeden +18 kdv'yi almıyorlarmış:.varmı bildiğiniz öyle yerler bide önerirmisiniz..son olarak ist deyim..yazıcıoğlundan mı alayım yoksa istanbul avrupa yakasındada fiatlar aynımıdır mecidiyeköy felan....teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

ya athlon alsan daha iyi ama dama pahalı semprondan ben sempron 2800 kullanıyorum 215 kingston ram 128 ati ekran kartım var asus k8n ana karta sahibim memnunum makinamdan millet yok şöle böle desede millete kulak asarsan yok çift çekirdek yok 512 ekran kartı o zaman baya pahalıya geliyor ben memnunun 80 gb samsıng hadd var ana kartım güzel aama söliyim onboard ethernetinde sorun var fabrika çıkışı arızalı eğer merak edersen ayrıntısını anlatırım tam olarak teknikservis bile şaşırmıştı makinayı götürdüğümde o yüzden bir tanede ethernet alman lazım 6 kanal onnoard ses kartı var ben 5+1 kullanıyorumgüzel yani ebn memnunun tavsiye ederim yaklaşık 3 ay önce 650 ytl ye patladı sadece kasa

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    tabi 215 diye bir ram yok 512 o ay parmaklarım dondu ne yazdığımı farketmiyorum

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jezreel
    jezreel's avatar
    Erkek

64AMD Athlon FX2 al 939 u seçmen tavsiyemdir eğer FX2 ye para bayılamam diyorsan 64AMD Athlon 3500+ veya 3200+ olabilir. - 3000 in altına düşme derim -

Anakart olarak Asus ve MSI in anakartlarından seçmeni tavsiye ederim. Ekran kartını Onboard değilde PCI-Express al ( sanırım zaten yeni nesilin hepsi PCI-E )

Rami kesinlikle markalı al Kingston alabilirsen 1024mb DDR-II 533 al ileride geliştirirsin

HDDye zaten param yeterli değil demişsin ( alacaksan 7200Rpm al ) eğer paran yetişirse Western Digitalin 16mb cache olanlarına gözat

Kadıköyde ucuza parça bulabilirsin. Avrupa yakasında ucuza henüz ratlamadım.

Fiyat olarak:

İşlemci:

64Bit Athlon 3000+ 939 Box 141$+KDV

64Bit Athlon 3200+ 939 Box 191$+KDV

64Bit Athlon 3500+ 939 Box 254$+KDV

Ram:

Kingston 1GB 533 MHZ DDR-II Dual Kit 92$+KDV

HDD:

Western Digital 80 GB 7200RPM 8Mb Cache S-ATA 66$+KDV

gaipten görüntüler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

kardşeş bu 1024 kit ddr ram o fiata olduguna emin misin?

104 dolar görünüyor + kdv gold pc sitesinde

ayrıca amd 3000 athlon s939 aynı sitede seninkinden ucuz görünüyor emin misin o fiata oolduguna?

Toplam Hit: 1523 Toplam Mesaj: 5