Yabanci Birine Türkçe Öğretmek.
-
Merhaba,
Konu basligindan da anlasilacagi uzere yabanci birisine Türkçe öğretmek istiyorum.
Gruptan gelen bir mailde yabanci birisinin Türkçe ögrenmek istedigi yaziyordu.
Ben de konuyla ilgilendim,haftaya sali gunu gorusecegiz.(Özel ders seklinde olabilir,emin degilim)
Ben bir ögretmen degilim.Daha önce kimseye Türkçe ögretmedim.Ama iyi arastirmalar yaparak, gayret ederek bunun ustesinden gelebilecegimi dusunuyorum.
Nihat Genç'in "Yaza yaza yazar oldum."dediği gibi,ben de ögrete ögrete daha iyi ögrenirim güzel Türkçemizi.
Bu konuda sizlerin dusuncelerini hatta kaynak paylasimlarini rica ediyorum.
Tesekkurler. -
hocam işin püf noktası önce küfürleri öğretcen. ozaman daha kolay öğrenir. :)
bizim eğitim sistemindeki ingilizce öğretme metodunu kullan.günlük kullandığımız cümle/kelime/kalıp(/nesne isimleri öğretirsen eleman 7-8 yılda kapar işi.
şaka bi yana "günlük kullandığımız cümle/kelime/kalıp(/nesne isimleri" ilk olarak öğretmen ona buyuk fayda sağlar. sonra öğrettiğin kelimelerle kombinasyon yap ki bildikleri arasında bağlantı kurabilsin. sonra o öğrettiklerinide başka öğrettiklerinle bağdaştır. kısacası ona türkçe öğretmek istersen önce türkçe düşünmeyi öğret.
-
Eyvallah..
-
hacı eğer türk dili öğreteceksen hiç kasma kendini :D ama normal konuşma öğretmeyi planlıyorsan bol bol gez konuşmaları hem türkçe olarak hem de onun dilinde söyle hatta bir süre sonra kendisine bırak işi elinden geldiğince konuşmaya calışsın... ayrıca bir adet sözlük al ve bol bol okut...
-
türkçe konuşmak öğrenmek aslında acaip şekilde zor bi iş hani biz konuşuyoruz ama gerçekten zor öğrenilmesi işkence olan 3 dilden biriymiş türkçe hocamın dediğine göre :) onun için hocam bence çok fazla kasma gerekli olcak sözcükleri falan filan öğret geç :)