Yabancı Dil Sınavı İçin 40 Net (OSYM)
-
ingilizce seviyesi : film ingilizcesi .
filmleri az çok anlayabiliyorum altyazısız . ama biri bana yol sorsa anlamam . kısaca temel yok diyebiliriz.
kitap tavsiyeleriniz var mı bunun için veya başka tavsiyeler.
-
hocam kelime çalış.
mesela : www.memrise.com buna çok uygun. hatta orda sınavlarda çok çıkan kelimeler için kurslar var
gireceğin sınav galiba yds. yds ise bağlaçlara özellikle bak normal konuşmada filmde pek kullanımı duymadığın bağlaçlardan çok soru çıkıyor
ayrıca okuma ve anlamanı geliştirmek için yabancı kaynaklardan haberleri oku. Teknoloji, gündelik vs.
ösym nin sınavları genelde aynı konular üstünden gider önceki senelerin sorularını mutlaka çöz
kukunku tarafından 11/Eki/14 01:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende de bu tarz bi ingilizce vardı ama temelim lise hazırlıktandı. Hazırlık bittikten 7 sene sonra kpdsye girdim 85 aldım. Sınavdan önce 3-4 tane deneme aldım, çözdüm, yanlışlarıma baktım ve bu denemelerdeki bilmediğim kelimeleri bi kağıda yazıp ezberledim. 3 günümü aldı ama dediğim gibi temel vardı ve bu 7 yıl boyunca sürekli altyazılı film, dizi vs. İzledim.
-
Böyle gezmeli tozmalı, insanların birbirlerine yol sordukları filmler izle biraz da.
*Gramer için bir ya da birkaç kitap edin. Sözlük işini google translate ile hallet, bazı kelimelerde hata olabiliyor ama onca sayfalık sözlüklere para vereceğine ve içerisinde aramaya çalışacağına gt daha iyidir. Bir de bol bol kitap oku, böyle ince hikaye kitaplarından başla yardır, okurken bilmediğin kelimeleri kağıda not et ve karşılıklarına anlamlarını yaz. İşin okuyup anlama kısmındaysan budur yani, tabi bir sınava yönelik öğreniyorum diyosun, sınavı bilenler direk sınava yönelik tavsiyelerde bulunurlar.
-
ortaokuldan kalan ve dizi/oyunla geliştirdiğim ingilizcemle dil sınavından 330 puan almıştım bu sene, günde 1 saat bile çalışsan her türlü geçersin bence
-
Ek online kaynak olarak https://www.duolingo.com/ çalışmanı biraz daha keyifli hâle getirir hocam, bi incele.
-
Bide benden tavsiye ingilizceye sinav olarak yada calisilmasi gereken bisi olarak bakma.bir dil ogrenmek amacli bak.ingilizce ogrendigin zaman arastiracagin arayacaginbseylerin kalitesi bile artiyo