folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yabani Ot Kurutma

Yabani Ot Kurutma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

arkadaşlar bölük komutanından emir aldım emir şu :

otları bütümeden kurutan bi ilaç lazım büyüdüğünde kuruyo ve kuruyan otlar yangın tehlikesi açıyo o yüzden toprağa zarar vermeyip sadece atıldığı sene otun bitmesini engelleyen ama bi kaç sene atılmadığında yine otlara yaşama şansı veren bi ilaç lazım bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Hayırlısı...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Erkek

Hacı dayı 'Yabani Ot Kurutma' falan diye açaydın başlığı daha iyiydi sanki, sert olmuş. :)

ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek

koca askeriyede ziraat mühendisi yokmuymuş :) hocam bi ziraatciye gidin dediğinin aynısını yapan ilaçlar var ama askeriyede işler nasıl işler bilmiyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

kaç kişi var bölükte?

önce çaycıya söyle tüm bölüğü çaylasın kusana kadar çay içsinler sonra takımlar halinde homojen bir şekilde dağıt askerleri kamaşullah ele nişan alll ateş komutları ile 2 güne kalmaz kurur tüm otlar emin ol.hem moda organik tarım:))

total herbisit var yabani ot için o da işini görür.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

Sistemik Herbisitler

http://herbicon.com.tr/kimyasalyabanciot.aspx 

Herbisitler ,Bitki (çalı, yabancı ot, rakip ve istenmeyen ağaçlar gibi vejetasyonun) büyümesi, kontrolü veya öldürülmesi için kullanılan ilaçlara verilen genel isimdir.

Herbisitler bitklileri öldüren veya gelişimlerini engelleyen kimyasal maddelerdir. Bu etkiyi gösteren kimyasal maddeye “aktif madde”, aktif maddenin kullanımını kolaylaştırmak ve etkisini arttırmak için eklenen maddelerede “dolgu maddessi” denir. Ticari olarak satılan ilaçlar dolgu maddesi ile karışık halde imal edilir ve piyasaya sunulur. Kullanmak istediğimiz alan için ürünün üstündeki yazan etkili madde ürün seçiminde bize yardımcı olur.

Herbisitler ,Bitki (çalı, yabani ot, rakip ve istenmeyen ağaçlar gibi vejetasyonun) büyümesi, kontrolü veya öldürülmesi için kullanılılır. Bugün piyasadaki herbisitlerin tamamına yakını organik maddelerden oluşmuştur. Bunlar içerik olarak C, H2 ve O2 ‘den oluşmaktadır. Karbonların sıralanışına göre halka veya zincir şeklinde sıralanırlar.

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

arkadaşlarım mürid kardeşlerim çok teşekkür ederim dediklerinizi yapıcam bölükte 100 kişi var yaklaşık ama herbiri bir yerde maalesef ve er gücünü başka yerlerde kullanmak istiyorlar..

Hayırlısı...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    hocam askerliğimin son 1 ayını sırtımda 20 litrelik pompa ile ot kurutarak geçirdim. Ziraat müh. Olunca koca cezaevinin otlarını kurutmak bana kaldı. Ticari isimleri farklı olmakla beraber herhangi bir zirai ilaç satan yere gidip "herbisit istemen yeterli olacaktır. Genelde amid tuzu içerirler. Seçici olanları da vardır. Atıldıktan sonra 1-2 hafta içerisinde etkisini gösterir. genelde 20 lt suya 2 çay bardağı gibi bir karışım yeterlidir ama garanti olsun diye biraz fazla atabilirsin. İlacı attıktan 1-2 gün sonra bazı mal beyinli komutanlar hani lan otların öldüğü yok falan diyebilir onları kafana takma. Birde ilacı atarken hava rüzgarlı veya yağmurlu olmasın.

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

sağolasın kardeşim

Hayırlısı...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    herhangi bir zirai ilaç satan yere git iyisinden ot ilacı alacağım ama otların yüzüne makineyle yada el pompası ile vurunca kurutacak dersen işini 2 dakikada halleder. piyasada onlarca ot ilacı var.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
Toplam Hit: 5705 Toplam Mesaj: 9