folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Yalnızca Bilgisayar Veya Yazılım Mühendisliği‘Nde Göreceğiniz 10 Öğrenci Tipi

Yalnızca Bilgisayar Veya Yazılım Mühendisliği‘Nde Göreceğiniz 10 Öğrenci Tipi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Baya bi güldüm bunlara :D

Linux%20Yuaaavvşaaakları

1.Shey

Linux Yuaaavvşaaakları

Bu sıkça görülen tiplerdendir. Alakası olmasa dahi muhabbetin arasında mutlaka linuxu över.
    -Kali linux yükledim off.
    -Fedora yalnız ubuntudan iyi.
    -Evet, aslında pardus'tan zamanında tubitak desteğini çekmeseydi...
    -Hayır, asla ayos kullanmam. Her zaman android.

Oysa laptobuyla okula geldiğinde gene tıpış tıpış windows kullanır. Sokayım linuxsuna deyip geçiniz.

Uygulama%20Geliştirip%20Para%20Kıracağını%20Söyleyen%20Tip

2.Shey

Uygulama Geliştirip Para Kıracağını Söyleyen Tip

Sürekli olarak, android ve ios application geliştirme konusunda fikir üretir. Ama fikirler de ne fikir.
    -Namaz vakitleri uygulaması yapmış bi adam 200 bin dolar kazanmış. Ben de yapacam.
    -Sex hikayeleri uygulaması yapsam mı acaba çok para var o işte.
    -Oyun mu yapsam? Unitye başlayacam.
    -Şimdi mesela dandik bir oyun yapıyorsun 10bin dolar cepte.
    -Bi adam ayosta ay em riç diye uygulama yapmış parayı kırmış.
    -Eklips yükledim android kasacam.

Sonuç, yapamadı.

Googleda%20Çalışacağını%20Sanan%20Tip

3.Shey

Google'da Çalışacağını Sanan Tip

Sürekli olarak webrazzi tarzı yayın yapan siteleri takip eder. Çalışmaya başladığında günün 1 saatini çalışmaya kalanını ofiste playstation oynayacağını düşünerek yaşar. Sürekli bu ofislerden ve çalışma koşullarından bahseder.

Steve%20Jobs%20ve%20Dennis%20Ritchie%20Tartışması%20Çıkaran%20Tip

4.Shey

Steve Jobs ve Dennis Ritchie Tartışması Çıkaran Tip

Sürekli olarak Steve Jobs ve Dennis Ritchie hakkında aynı tartışmayı açmaya çalışır.
    -Stiv cobs hırsızın teki.
    -Bu adam si'yi yaratmasaydı Stiv cobs ne de başka biri bir yere gelebilirdi.
    -Bu adama daha fazla değer verilmeli.

Şeklinde sürekli serzenir. Bize ne zamık deyip geçiniz.

Sürekli%20Olarak%20Bir%20Dile%20Başladığını%20Söyleyen%20Tip

5.Shey

Sürekli Olarak Bir Dile Başladığını Söyleyen Tip

-Beyler java'ya başladım.
    -Beyler php akıyorum.
    -Beyler yalnız c++ çok fena.
    -Beyler...

Etkinlikten%20Etkinliğe%20Atlayan%20Tip

6.Shey

Etkinlikten Etkinliğe Atlayan Tip

Sürekli olarak etkinlik takip eder. Nerede bir yazılım günü, etkinliği varsa atlar. Blog mlog yazan tipler de genelde bu tayfadan çıkıyor.

Donanım%20Psikopatı%20Hastalar

7.Shey

Donanım Psikopatı Hastalar

Sürekli marka ve model vererek sizce nasıl diye sorar. Ekran kartı tanıtımlarını, overclock işlemlerini deli gibi takip eder. Donanımhaberden özenip zaten bu bölümü seçmiştir.
    -Beyler ci fors es en sekiz yüz kırk envidiya sizce nasıl? (herkes model model ezberlemiş sanki soruyor.)

Cevap aldığında da asla cevabı beğenmez. Hemen bir ci fors falan bi model daha söyler ve bu daha iyi der. Ne soruyorsun ozaman ulan değişik.
    -Es es di teknolojisi bence 2014'ün dördüncü çeyreğinde büyük bir pasta payını toparlayacak.

Gibi piyasa yorumları da vardır.

Hack%20Yalanları%20Söyleyen%20Tip

8.Shey

Hack Yalanları Söyleyen Tip

Tam olarak psikolojilerini anlayamadığım tipler. Herkesin ne bilip bilmediği ortalama bellidir. Buna rağmen ben şunu hackledim ben bunu hackledim diyen tipler mevcuttur. Hangi bilgiyle hackledin deve?
    Programlamaya giriş dersinde "ekrana printle mi bişey yazıyoruz hocam?" diyen adam muhabbet arasında sahte hack hikayelerini anlatıyor.

Developer%20Geekler

9.Shey

Developer Geekler

Yapıcam, edicemcilerin aksine "yapıyor" veya "yapan" tayfadır.

Dünyayı%20Kurtarıyor%20Tribine%20Giren%20Tip

10.Shey

Dünyayı Kurtarıyor Tribine Giren Tip

Facebookta mühendisiz olum biz tarzı sayfalara takılır. Bölümü kazandıktan sonra yaptığı iki üç araştırmadan sonra bu resimde kaç elma var programcılar cevaplasın tarzı paylaşımlar yapar. Saymaya 0'dan başlandığını belirtip durur. Sürekli abi kod yazıyorum falan filan diye etrafına söyler.

Kaynak: http://10shey.com/yalnizca-bilgisayar-veya-yazilim-muhendisligi-nde-goreceginiz-10-ogrenci-tipi.html

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Her steve job haberine, steve job "Mükemmel adam" diyenlere karşı hep şu oldum;

Steve Jobs ve Dennis Ritchie Tartışması Çıkaran Tip

Sürekli olarak Steve Jobs ve Dennis Ritchie hakkında aynı tartışmayı açmaya çalışır.
    -Stiv cobs hırsızın teki.
    -Bu adam si'yi yaratmasaydı Stiv cobs ne de başka biri bir yere gelebilirdi.
    -Bu adama daha fazla değer verilmeli.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dünyayı Kurtarıyor Tribine Giren Tip

bunlardan biri benim arkadaşımdı. feysinde sürekli bir yerlerde çalıştığını yazıyor ama inanmıyorum.

ya karı kızla yada üniversitede amk ne ara çalışıyorsun.

7. sınıftayız. linux dağıtımı falan yazıyorum diyordu. nabıyon baba sen ?

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

bende de var böle bi arkadaş :D

facebookunda sürekli cod yazmaca fln tarzında şeyler paylaşır, çok abartı para kazandıgından bahseder 1. sınıfta 2 kere yada 3 kere kaldı hiçbir programlama dersinden geçemedi ama ne zaman gelse yanımıza kod yazma hack olaylarından fln bahseder.biraz şizorfrendide bu arkadaş.

bi arkadaşımla sürekli yanına gider gaz verirdik birbiriyle tutarsız şeyler anlatırdı ama biz vaaauuvv nası yaptın vs tarzı şeyler derdik :D

mesela adam türkiyede muhasebe bitirmiş gelmiş burda (macaristan) bilg müh okuyor ama matematik dersinden kalıo kopya vermedi millet dio :D daha niceleri

bi tanesinde de kendimi buldum:D android işinde bende çok hevesliyim yapacam yapacam diomda, hatta bi ara baya ugraştım çünkü bişiler üretmek insanın hoşuna gidio , ama hiç vaktim kalmadı...boş vaktim yok onda da dersten çıkıp ya hocaların verdiği ödevlere bakıorum yada oyun takılıom..yada tez...

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

aklıma direk şu geldi, facedeki bütün mühendisliğe yerleşen mal arkadaşlarım paylaşmıştı, mallığın zirvesi resmen

bir de hack olayı ile ilgili birşey söyleyeceğim. küçükken access ve asp ile yazdığım bir facebook feyk'i vardı. bu fake ile tam 25 kişinin facebook hesabını ele geçirmiştim, tırnak içinde hacklemiştim. s-m ile bile yapılsa hack hacktir, hatta siz adamın şifresini girerken arkadan dikizleseniz bile bu hacktir bence.

Fdumanli tarafından 24/Eki/14 16:28 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Katılmadığım o kadar çok şey var ki :D

Mühendislik okumuyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

valla öle prof değiller ama benim tanıdığım 1kaç yazılımcı gayet normal insanlar tip olarakta aile olarakta :D 

bence bazıları asosyalliklerinin maskesi olarak bu saçmalıkları yapıyorlar

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Her şeyi hocadan iyi bilen tipi unutmuşlar. İki satır syntax bilgisiyle if else yazmayı bilen adam kendisini her şeyi biliyormuş triplerine sokup hoca bunu yanlış yapıyor bu daha kestirme yol, bu neden kullanılmıyor demeye başlıyor. Özellikle ilk sınıflarda öğretilen temel bilgileri çok önceden hatmetmiş birisi işi laubaliliğe vurabiliyor. Bunu da yapamıyorlar, bu da öğretilir mi, zaman kaybı vs. denmeye başlıyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

adam icraatlarını sergile boş hayaller peşinde koşmademiş iyi demiş.

-Beyler ci fors es en sekiz yüz kırk envidiya sizce nasıl?

buna iyi güldüm :D

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Gülerek okudum. Yazılımla bi ilgim yok ama beğendim eline sağlık :D

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
Toplam Hit: 1187 Toplam Mesaj: 10