Yaman Okay

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Birçok Türk sinema filminde rastladığım bu oyuncunun ne adını biliyordum, ne de şu an ne yaptığını. Muhtemelen hala sağ sanıyordum. Ölüm yıldönümünün anıldığını, hatta 1993 yılında vefat etttiğini farkedince şaşırdım ve araştırdım. Sizinle paylaşmak istedim.

1951 yılında Giresun'da doğan Yaman Okay, eğitimini Aksaray Özel Bilir Koleji'nde tamamladı. Şişli Siyasal Bilgiler Yüksekokulu'nda okuduktan sonra Bir Yol adlı oyunla amatör olarak sanat yaşamına atıldı. El Kapısı, 403 km, Leipzig Duruşması, Ana, Komün Günleri, Sakıncalı Piyade oyunlarında başrolde oynayan Okay, uzun yıllar tiyatro oyunculuğu yaptı. Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı ve Zeki Ökten'in yönettiği Sürü isimli filmle 1978 yılında sinemaya geçti. 1981'de 18. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Bereketli Topraklar Üzerinde filmindeki rolüyle, En başarılı yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı.  Yaman Okay, yakalandığı pankreas kanseri nedeniyle 1993 yılında 42 yaşındayken hayata veda etti. Oyuncu ve senarist Meral Okay'ın eşiydi. Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı da Toprağa verildi.

Rol aldığı bazı oyunlar

Ödülleri

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Eski yeşilçam emektarları için https://ucuncuadam.wordpress.com/ blogunu öneririm. Sahibi gidip röportaj vs yapıyor hayatta olanlarla.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İlk olarak 80 li yıllarda bizimkiler dizisinde izlemiştim.. Elbette daha eski yapımlarda rol almış ama çocuktuk işte tv de çıkarsa görürdük ancak :))

elcondor tarafından 22/Şub/16 00:29 tarihinde düzenlenmiştir

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Kendisi Muhteşem Yüzyıl' ın projesinin de sahibi olan yakın zamanda vefat eden Meral Okay' ında eşidir. Her ikiside farklı sanatçılardı. Kısa ömrüne çok sağlam filmler ve roller sığdırmıştır, genelde toplumsal içerikli filmlerdir ki, bıyıklarının şekline bakarakta sebebini anlayabilirsiniz. Çok yetenekli ve çok sevilen biriydi kendisi ki zaman zaman halen hatırlar kendisini anarım. Allah rahmet eylesin.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Türk Sinemasının ve Tiyatrosunun en taşşaklı, kafalı, yürekli "adam"larından biriydi..

Nur içinde yatsın..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=KtjpVyH1FRg

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 2014 Toplam Mesaj: 6
sinema yaman okay