Yan Flüt
-
Arkadaşlar dün itibari ile bi tane Bonson marka yan flüt aldım da başlangıç için sesi çat pat çıkartmaya çalışıyorum ama ağzımdan nefes verirkene burnumdan nefes alamıyorum zurnacılar bu işi nasıl yapıyorsa anlamış değilim başlangıç için ne yapmam lazım , aramızda yan flüt ile uğraşan arkadaşlar varsa bilgi verebilirlermi.
-
Bendende denedim olmuyor nefesi aynı anda hem alıp hep vermek nasıl oluyor onu bir türlü çözemedim :|
-
RETRET bunu yazdı
Bendende denedim olmuyor nefesi aynı anda hem alıp hep vermek nasıl oluyor onu bir türlü çözemedim :|
Valla hocam nefesi düzgün ayarlayıp almazsak bi işe yaramıyor her halde gidip zurnacılardan dersmi alsak :)
-
Hocam bildiğim kadarı ile zaten o dediğin şey teorikte mümkün değil :) İstisnai durumlarda oluyor o..
Bir tane mısırlı neyzen vardı kesintisiz olarak ney üfleyen, dediğin gibi burnundan nefes alırken aynı anda ağzından veriyordu fakat normalde insanlar bunu yapamıyor diye biliyorum :)
Nefesini doğru kullanıp boşluklarda nefes alacaksın..
-
Olmazsa senin dediği gibi yaparız aralarda nefes alıp öyle çalmayı denerim bakalım daha yeni başladık.
-
Aralarda tabiki nefes almalisin. Saksafon yan flut ve klarnet caliyorum. Notalara bakip es vermen gereken yerler veya vurusu tamamladigin yerlerde nefes alirsin. Muzigin belli kurallari vardir devamli uflemene gerek yok. Evet dedigin aegi kavalcilar veya zurnacilar yapar. Ama gereklimi hayir degil. Yanliz kardesim ben illada oyle uflemek istiyorum notaya ihtiyacim yok diyorsan o isin egitimi oldukca zor diye biliyorum. Bir kavalci tanidigim var ona sormustum pipeti bir kasede suya sokuyorsun ufluyorsun kopugu durdurmamaya calisiyorsun fakat her babayigidin harci olmuyor malesef ogrenedebilirsin ogrenmeyede.
-
bir bardak su ve pipetle çalışarak yapabilirsin ama oraya gelmeden önce halletmen bir çok teknik var tutuş pozisyonundan ses alma biçimine kadar böyle, ayrıca böyle ney üfleyen ilk kişiler türklerdi bu coğrafyada zurna tekniği bize ait bildiğim kadarıyla
-
Mythbusters bunu yazdı
Aralarda tabiki nefes almalisin. Saksafon yan flut ve klarnet caliyorum. Notalara bakip es vermen gereken yerler veya vurusu tamamladigin yerlerde nefes alirsin. Muzigin belli kurallari vardir devamli uflemene gerek yok. Evet dedigin aegi kavalcilar veya zurnacilar yapar. Ama gereklimi hayir degil. Yanliz kardesim ben illada oyle uflemek istiyorum notaya ihtiyacim yok diyorsan o isin egitimi oldukca zor diye biliyorum. Bir kavalci tanidigim var ona sormustum pipeti bir kasede suya sokuyorsun ufluyorsun kopugu durdurmamaya calisiyorsun fakat her babayigidin harci olmuyor malesef ogrenedebilirsin ogrenmeyede.
Anladım hocam es yerlerinde nefes alırım o zaman. Hocam biraz daha bilgi verirmisin yeni başladım ne yapmam lazım benim bizim burası küçük yer sordum kurs yok dediler o yüzden başlangıç olarak ne yapmam lazım detaylı olarak yazarsan sevinirim.
-
JuMaN bunu yazdı
Arkadaşlar dün itibari ile bi tane Bonson marka yan flüt aldım da başlangıç için sesi çat pat çıkartmaya çalışıyorum ama ağzımdan nefes verirkene burnumdan nefes alamıyorum zurnacılar bu işi nasıl yapıyorsa anlamış değilim başlangıç için ne yapmam lazım , aramızda yan flüt ile uğraşan arkadaşlar varsa bilgi verebilirlermi.
çok ilginç denedim gerçekten olmuyor sadece kesikli üflenirse oluyor. nota değişimlerinde alıyorlardır devamlı üfleme olamaz heralde
-
futurist bunu yazdıJuMaN bunu yazdı
çok ilginç denedim gerçekten olmuyor sadece kesikli üflenirse oluyor. nota değişimlerinde alıyorlardır devamlı üfleme olamaz heralde
Evet hocam olmuyor diyafram çalışmam lazım.