Yan Flüt

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Arkadaşlar dün itibari ile bi tane Bonson marka yan flüt aldım da başlangıç için sesi çat pat çıkartmaya çalışıyorum ama ağzımdan nefes verirkene burnumdan nefes alamıyorum zurnacılar bu işi nasıl yapıyorsa anlamış değilim başlangıç için ne yapmam lazım , aramızda yan flüt ile uğraşan arkadaşlar varsa bilgi verebilirlermi.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Bendende denedim olmuyor nefesi aynı anda hem alıp hep vermek nasıl oluyor onu bir türlü çözemedim :|

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Bendende denedim olmuyor nefesi aynı anda hem alıp hep vermek nasıl oluyor onu bir türlü çözemedim :|

Valla hocam nefesi düzgün ayarlayıp almazsak bi işe yaramıyor her halde gidip zurnacılardan dersmi alsak :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam bildiğim kadarı ile zaten o dediğin şey teorikte mümkün değil :) İstisnai durumlarda oluyor o..

Bir tane mısırlı neyzen vardı kesintisiz olarak ney üfleyen, dediğin gibi burnundan nefes alırken aynı anda ağzından veriyordu fakat normalde insanlar bunu yapamıyor diye biliyorum :)

Nefesini doğru kullanıp boşluklarda nefes alacaksın..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Olmazsa senin dediği gibi yaparız aralarda nefes alıp öyle çalmayı denerim bakalım daha yeni başladık.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mythbusters
    Mythbusters's avatar
    Erkek

Aralarda tabiki nefes almalisin. Saksafon yan flut ve klarnet caliyorum. Notalara bakip es vermen gereken yerler veya vurusu tamamladigin yerlerde nefes alirsin. Muzigin belli kurallari vardir devamli uflemene gerek yok. Evet dedigin aegi kavalcilar veya zurnacilar yapar. Ama gereklimi hayir degil. Yanliz kardesim ben illada oyle uflemek istiyorum notaya ihtiyacim yok diyorsan o isin egitimi oldukca zor diye biliyorum. Bir kavalci tanidigim var ona sormustum pipeti bir kasede suya sokuyorsun ufluyorsun kopugu durdurmamaya calisiyorsun fakat her babayigidin harci olmuyor malesef ogrenedebilirsin ogrenmeyede.

soralım öğrenelim, öğrenelim soralım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bir bardak su ve pipetle çalışarak yapabilirsin ama oraya gelmeden önce halletmen bir çok teknik var tutuş pozisyonundan ses alma biçimine kadar böyle, ayrıca böyle ney üfleyen ilk kişiler türklerdi bu coğrafyada zurna tekniği bize ait bildiğim kadarıyla

9200 feetde alınan ilk nefes...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek
    Mythbusters bunu yazdı

Aralarda tabiki nefes almalisin. Saksafon yan flut ve klarnet caliyorum. Notalara bakip es vermen gereken yerler veya vurusu tamamladigin yerlerde nefes alirsin. Muzigin belli kurallari vardir devamli uflemene gerek yok. Evet dedigin aegi kavalcilar veya zurnacilar yapar. Ama gereklimi hayir degil. Yanliz kardesim ben illada oyle uflemek istiyorum notaya ihtiyacim yok diyorsan o isin egitimi oldukca zor diye biliyorum. Bir kavalci tanidigim var ona sormustum pipeti bir kasede suya sokuyorsun ufluyorsun kopugu durdurmamaya calisiyorsun fakat her babayigidin harci olmuyor malesef ogrenedebilirsin ogrenmeyede.

Anladım hocam es yerlerinde nefes alırım o zaman. Hocam biraz daha bilgi verirmisin yeni başladım ne yapmam lazım benim bizim burası küçük yer sordum kurs yok dediler o yüzden başlangıç olarak ne yapmam lazım detaylı olarak yazarsan sevinirim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    JuMaN bunu yazdı

Arkadaşlar dün itibari ile bi tane Bonson marka yan flüt aldım da başlangıç için sesi çat pat çıkartmaya çalışıyorum ama ağzımdan nefes verirkene burnumdan nefes alamıyorum zurnacılar bu işi nasıl yapıyorsa anlamış değilim başlangıç için ne yapmam lazım , aramızda yan flüt ile uğraşan arkadaşlar varsa bilgi verebilirlermi.

çok ilginç  denedim gerçekten olmuyor sadece kesikli üflenirse oluyor. nota değişimlerinde alıyorlardır devamlı üfleme olamaz heralde

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    JuMaN bunu yazdı

çok ilginç  denedim gerçekten olmuyor sadece kesikli üflenirse oluyor. nota değişimlerinde alıyorlardır devamlı üfleme olamaz heralde

Evet hocam olmuyor diyafram çalışmam lazım.

Toplam Hit: 978 Toplam Mesaj: 10