Yandex Disk, Dropbox, Google Drive " İş İçin Ne Kadar Güvenli?"
-
Herkese merhaba,
Şirkette şu şekilde bir yapılanma kurmak istiyorum bu uygulamalardan herhangi birisiyle,
Mesela Şirket A ve B birimlerinden oluşuyor.
Patrona bir hesap alıp, A ve B diye 2 klasör oluşturacağım.
Sonra A biriminin bilgisayarlarına da A klasörüne tam erişim izni sağlayacağım.
B biriminin bilgisayarlarına da aynı şekilde.
Bunda amacım şu, bir proje dosyası üzerinde çalışılırken en güncelinin tüm bilgisayarlarda olması..
Server de kurabilirim ama sağlıklı olmaz.
Şimdi bu uygulamalarda veriler ne kadar güvende? 3. şahısların ulaşma olasılığı nedir?
Birgün kalktığımda dosyaların uçmuş olma olasılığı nedir?
-
Üçüncü şahıslar anca seni hekleyerek ulaşır. Onun dışında dropbox üzerinde bir güvenlik zaafı varsa olabilir.
Bana bulut depolama alanları çokta güvenilir gelmiyor açıkcası. Her an patlama riskleri mevcut. Yedekleri var mıdır, vardır elbette. Ne bileyim.
-
Hesabın şifresini kaptırmassan kolay kolay bi şey olmaz diye düşünüyorum.
-
http://office.microsoft.com/tr-tr/support/HA102822076.aspx
aradığın özellikler mevcut. finansbank başta olmak üzere bir çok şirket kullanıyor hocam.
-
Eğer A ve B birimleri aynı binada yada aynı ağ içerisindeyse internet bağlantılı çalışman ciddi hız sorunu doğurur. Bence kendi sunucunu kur. 2-3TB kapasiteli hazır sunucular var en fazla 600 TL dir yada bilgisayarın birinde ftp sunucu kur. Yandex vb. kullanacaksan bu kadar yüksek depolama alanını istemiyorsun demektir. Kendi FTP sunucunu disk gibi sisteme bağlayabilirsin. Bende FTP sunucumun bir klasörü U: diski olarak tanımlı. Ayrıca proje demek yedeklemek demek. Bilgisayardan saat başı otomatik yedek almayı sağlayabilirsin. Sana tavsiyem 3TB lık 2 disk içeren ama raid yapacağından sağdece 3TB görünen ftp sunucu al. 1000 tl yi bulmaz. Hızı 1000MB e kadar daha doğrusu yerel ağın neyi desteklerse o kadar hızlı, disklerden biri arıza yaparsa diğerinde gerçek zamanlı kopyası olan ortak disk alanı oluşturabilirsin.
-
google'a güvenmem her şeyi logluyor dosyaları da inceliyor olabilir ama yandex ve dropbox bana güvenilir geliyor.
Olgunisik'in da dediği olalbilir. -
Lightsaber bunu yazdı
google'a güvenmem her şeyi logluyor dosyaları da inceliyor olabilir ama yandex ve dropbox bana güvenilir geliyor.
Olgunisik'in da dediği olalbilir.Google zaten resmi olarak açıklama yaptı bilgileri Abd istihbaratına veriyoruz diye.
-
paylaştırdığın şey kod veya döküman ise git kullan derim ben.
-
İşin önemliyse kurarsın kendi sunucunu kullanırsın her türlü işin için.
Dünya devi, en büyük güç dediğimiz mına kodumun gagulı şimdide durup dururken readerı kapattı, internetten soğudum resmen, sağ kolumdu o benim.
Ben de search hariç hiç bir google servisini kullanmamaya başladım, önemli işlerimi kendi makinalarım üzerinde hallediyorum.