Yandex Upload Hızı
-
arkadaşlar 30 gb içeriği olan bir dosya indirdim bunu yandex e atayım dedim neyse hazır yandex disk kurulu sürükledim hepsini bıraktım film filan izledim bi baktım bitmiş dedim imkansız çünkü benim upload hızıma göre 2 gün sürmesi gerek :) neyse dedim yanlış bişi vardır sildim dosyaları browserden girdim sürükledim hepsini 5 saatte anca çeyregi bitti sıkıldım tabiki yeniden açtım uygulamayı sürükledim içine 15 dakikada bitti test edeyim dedim gittim serverden hepsini indirdim aaaa oda ne çalışıyor
adamlar anladıgım kadarıyla aynı dosyadan başka yerde varsa md5 sha vb.. neyse artık kontrol edip senin diskine link veriyor sanırım peki
peki md5 sha yada herneyse 2 farklı dosyada aynısı olabilirmi
a dosyası müzik
b dosyası film
bunların md5 sha vb.. aynı olma ihtimali varmıdır ? yada bu tür bir durumun zararı nedir , yararı belli disk alanını minimum düzeyde kullanıyorlar
-
büyük veri yöneten hemen her şirket bu md5 sha yöntemini kullanıyor tasarruf için. hem network hem alan tasarrufu. misal whatsapp telegram da aynısını yapıyor.
-
-
KaptaN bunu yazdı
algoritmalar da yeterli bilgiye sahip değilim ancak md5te denk gelme ihtimali sha ve sha2ye göre çok çok daha yüksek. ama onu yapmazlar çünkü sen resim yükledin indirince mp3 indirmiyorsun yani denk gelmez gelmesin diye trilyonlarca dosya olacağını var sayarak md5 yerine sha kullanırlar bence.
birde yandexte bilmiyorum da google da part olarak tutuyor dosyayı, mesela 3 gb dosya 2 gb yükledin iptal ettin, sonra tekrar yüklemeye başlayınca kaldığı yerden devam edebiliyor.
-
cankol bunu yazdıKaptaN bunu yazdı
algoritmalar da yeterli bilgiye sahip değilim ancak md5te denk gelme ihtimali sha ve sha2ye göre çok çok daha yüksek. ama onu yapmazlar çünkü sen resim yükledin indirince mp3 indirmiyorsun yani denk gelmez gelmesin diye trilyonlarca dosya olacağını var sayarak md5 yerine sha kullanırlar bence.
birde yandexte bilmiyorum da google da part olarak tutuyor dosyayı, mesela 3 gb dosya 2 gb yükledin iptal ettin, sonra tekrar yüklemeye başlayınca kaldığı yerden devam edebiliyor.
https://security.googleblog.com/2017/02/announcing-first-sha1-collision.html zamanında sha1 collision baya sükse olmuştu. Şu an durumlar nasıl bilmiyorum ama dediğin gibi (algoritmalar, hashler hk.bilgim yok) zor ihtimal ama imkansız değil tabi ki.
-
0x656e bunu yazdıcankol bunu yazdıKaptaN bunu yazdı
https://security.googleblog.com/2017/02/announcing-first-sha1-collision.html zamanında sha1 collision baya sükse olmuştu. Şu an durumlar nasıl bilmiyorum ama dediğin gibi (algoritmalar, hashler hk.bilgim yok) zor ihtimal ama imkansız değil tabi ki.
hocam temel mantık belli ama riskleri vb.. açısından tbt deki müridlerle bir beyin fırtınası yapmak amacım ama bakıyorumki sesi çıkan yok :D
-
turbobitte yapıyor bazen aynısını