Yanlış Soru Analizi [Hayvan]
-
Sınavın üzerinden 5 gün geçti.
Ben bu soru neden iptal olmadı ve şıkkı değiştirilmedi diye halen düşünüyorum.
Sorunun şıkkı 'A' ama asıl şık (Final dersanesinin fizikçileride bunu savunuyorlar. Bütün soruları full yapan bir çocukta D şıkkını işaretlemiş.) 'D' şıkkı.
Öncelikle müfredatta Açısal İvme diye bir kavram yok.
Ben bir öss öğrencisiyim ve sınava girdim. Bu soru karşıma geldi. Şimdi bakın ne yaptım?
>> Ben açısal hızın denklemini biliyorum. w = 2pi/T iki Yani cismin birim zamanda taradığı açıdır.

Soruya bakarsak. I seçenektte açısal hız eşit. Evet, K ve L noktalarının taradığı açılar eşit.
Şimdi gelelim asıl meselemize:
Açısal İvme... Ben ivmenin formünlünü biliyorum. Hatta vat diye aklımda tutuyorum.
V= a x t Yani >> a = V / t >> Bu formül eğer (benim mantığıma göre) çizgisel hız denirse kullanılır. Ulan dedim sınavda adamlar açısal hız sormuş. O zaman V'nin yerine w(açısal hız)'ı koymam lazım dedim...
a = w/t >>> Açısal hızlar eşit. Zaman ve periyotlarda eşit. O zaman ivmede eşittir dedim. Kinetik enerji zaten L'nin daha büyük.
Şimdi ben mi yanlış yaptım soruyu... Yoksa geleceğimle oynayan bu götler mi yanlış şıkkı cevap olarak gösterdi?
-
yine soruları dağıtmışlar sınavdan önce
-
Matemetıkten zerre anlamam ama sorunun cevabı a şıkkı
-
yakintakip bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------: )
Bi kere konunun matematik ile alakası yok. Fizik sorusu bu : ) Mekanik konu başlığı altında...
Hoca Allah aşkına bilmediğin şeye a şıkkı diyip beni üzme. Muhalefet yapma allah için
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------yakintakip bunu yazdı:
Bi kere konunun matematik ile alakası yok. Fizik sorusu bu : ) Mekanik konu başlığı altında...
Hoca Allah aşkına bilmediğin şeye a şıkkı diyip beni üzme. Muhalefet yapma allah için
hahahahahaha anlamam ama ıyı sallarım sayısal bölümünü hep böyle geçtim hangi soru nerenındır bakmam kı muhalefet için değil maksat konu uste cıksın. Bende sallama-tutturma oranımda bişey kaybetmişmiyim onu öğreneyım -
cevap bariz "d" lan :|
geçen sene girdim sınava ben, fizikler full dü; güveniyorum yani kendime...
cevap "d" üzme sen kendini; onlar yanlış biliyor :P =)
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------yakintakip bunu yazdı:
içimden bi ses a diyor ama üzülme diye d diyecem evet cevap d :Dmatematik1 dede doktor sorusu yanlış amk o sorunun da onu yazanın daaa. hala küfrediyorum o soruya :D
-
yakintakip bunu yazdı:
-----------------------------Vaybe Mantığı Kuvvetli bir Arkadaş Daha Müfredatımıza Katıldı, Bende Sallarım Hocam ama iyi Sallarım. :)