Yanmayan Pilli Su?
-
http://www.youtube.com/watch?v=gxe2ASLtKh0
Buradaki videoyu çevreci bir facebook sayfasında pillerin doğaya verdiği zarar gibi bir açıklamayla izledim. Kendim deneyeyim dedim ama olmadı. Önce 2 adet bitmiş pil attım, 1 saat bekledim olmadı. Sonra 2 adet de kullanılmamış pil attım belki bittiğinden yanmıyordur diye onda da bekledim 2 saat yine yanmadı. Pillerde no mercury ve no cadmium yazıları vardı onların eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir mi?
-
Abi gerçekten bunun olacağına inandın mı :(
Pil daha bu. Dışında metal felan var naylondan marka yapıştırıyorlar. Neden yansın ki :(
zeybekustasi tarafından 12/Eyl/13 23:58 tarihinde düzenlenmiştir -
büyük ihtimal tinerdir
-
taa ilkokuldayken fen bilgisi hocamızda ''bakın cocuklar suyu yakıcam'' demişti. tabi artis tiner dökmüş ve yakmıştı,bizde baya şaşırmıştık.Eve gidince okul aile birliği başkanı olan anneme yaptığımız deneyi anlatıp '' anne hoca suyu yaktı ya'' dedim anamda kıllanıp gidip hocaya labarotuvarın ortasında ''hadi bi daha yak ta görelim şu suyu'' dedi. Hocanın foyası ortaya çıkmıştı kemküm etti ve suyu yakamadı tabiki. Sonra okulda forsu 1milyon olan anam soruşturma açılmasını istemişti hocaya ve hoca sonradan okuldan gönderilmişti.
sonuç: su yanmaz hocam :D
-
Kutikula bunu yazdı
taa ilkokuldayken fen bilgisi hocamızda ''bakın cocuklar suyu yakıcam'' demişti. tabi artis tiner dökmüş ve yakmıştı,bizde baya şaşırmıştık.Eve gidince okul aile birliği başkanı olan anneme yaptığımız deneyi anlatıp '' anne hoca suyu yaktı ya'' dedim anamda kıllanıp gidip hocaya labarotuvarın ortasında ''hadi bi daha yak ta görelim şu suyu'' dedi. Hocanın foyası ortaya çıkmıştı kemküm etti ve suyu yakamadı tabiki. Sonra okulda forsu 1milyon olan anam soruşturma açılmasını istemişti hocaya ve hoca sonradan okuldan gönderilmişti.
adam şaka yaptığına bin bir pişman olmuş desene :D
Valideniz Hakim Savcı felan herhalde :)
-
asetonda olabilir , kolonyada olabilir :)
-
Pil acaba su da ki hidrojenin anotta biriktiriyor o yüzden mi yanıyor :|
-
Twitter bunu yazdı
en mantıklı mantıksız açıklama tebrikler hocam :D belli ki safa yakın su o yüzden iletkenlik minimum zaten bitik pil o yüzden ayrışma çok zor büyük ihtimal pilden kimyasal sızıntı vardır onlar yanacak diycem ki o zaman da saçma olur içinde sıvı elementler akıyor onların da yanıcı özelliği yok o yüzden her türlü saçma bir video
-
Twitter bunu yazdı
bu suya limon sıkıp ondan sonra yakmaya çalışmak gibi bişey :D
-
zeybekustasi bunu yazdıKutikula bunu yazdı
adam şaka yaptığına bin bir pişman olmuş desene :D
Valideniz Hakim Savcı felan herhalde :)
yok kendisi normal kendi halinde bir ev kadınıdır ama uyanıklığına,hırsına her zaman gıpta etmişimdir Allah başımdan eksik etmesin :)