Yansıma...
-
Arkadaşlar boş boş oturuyordum , birden bi duygu seli yaşadım .
Rasgele bir şeyler yazayım dedim... Biraz amatörce , sürç-e lisan varsa affedin :)
Yorumlarınızı bekliyorum.
---
qQzdqn !
Aslında hem cellat hem mahkumdu o ! Tek suçu ,
düşünce özgürlüğü hakkı olduğunu sanarak , fikirlerini savunmasıydı. Aynı zamanda onu savunmasız bırakandı bu.
O andan itibaren hem deşifre eden hem de edilen oldu bu yüzden . Sonra çekildi inzivaya , ve düşündü.. Neden 'soyut' şeylere kafa yorduğunu . O , benliğini bu çıkışı olmayan labirentte
aramaya devam ederken.. Benliği onu buluvermişti birden ! İçinden bir ses : " Aptalsın sen ! Neyin kavgasını veriyorsun ha ?!? " ... " Düzene ayak uydurup , sıcak parayı tatmak varken neyin mücadelesi bu ! "
...
Belki haklıydı onu bulan benliğinin bu ilahi sesi .. Öyle miydi ?
HAYIR !
Dünyada uğruna yaşanacak bir şey var mıydı mücadelesi olmadan ?
Ne için yaşıyordu ki o ?
Neden dünyaya gelmişti ...
Çıldırmanın eşiğindeydi o .. Tam bedenini sessizliğe teslim edecekken o minik pencerenin , çelik örgüleri arasından sızan GÜNEŞ'in ışığını gördü .. Buradan çıkabileceğini pek(hiç) sanmıyordu . Umutsuzlukla düştü başı öne ...
Gözleri o idrar kokan hücrenin fare pisliği dolu zemininde gezinirken bir şey farketti birden ! Minik penceresini kaplayan o çelik örgü , oraya mı düşmüştü ... Hayır hayır ! Bunu böyle sanmasını sağlayan gözündeki nedenini bilmediği pustu sadece ,
Ağlıyor muydu ? Belki , biraz... Ama artık yerde gördüğü şeyin o çelik örgünün kendisi olmadığını biliyordu !
O bir YANSIMAYDI sadece...
İdrar kokan yeşil bir umutsuzluk hüzmesi gözlerinin önünden kaybolmuştu birden !
İşte o zaman keşfetti !
Her şeyi olmasa da birçok şeyi ... -
Kimse anlamadı galiba mesajı xD
-
yazıyı okurken avatarına kaydı gözüm sonrasını hatırlamıyorum.
-
KafirImam bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar boş boş oturuyordum , birden bi duygu seli yaşadım .
Rasgele bir şeyler yazayım dedim... Biraz amatörce , sürç-e lisan varsa affedin :)
Yorumlarınızı bekliyorum.
---
qQzdqn !
Aslında hem cellat hem mahkumdu o ! Tek suçu ,
düşünce özgürlüğü hakkı olduğunu sanarak , fikirlerini savunmasıydı. Aynı zamanda onu savunmasız bırakandı bu.
O andan itibaren hem deşifre eden hem de edilen oldu bu yüzden . Sonra çekildi inzivaya , ve düşündü.. Neden 'soyut' şeylere kafa yorduğunu . O , benliğini bu çıkışı olmayan labirentte
aramaya devam ederken.. Benliği onu buluvermişti birden ! İçinden bir ses : " Aptalsın sen ! Neyin kavgasını veriyorsun ha ?!? " ... " Düzene ayak uydurup , sıcak parayı tatmak varken neyin mücadelesi bu ! "
...
Belki haklıydı onu bulan benliğinin bu ilahi sesi .. Öyle miydi ?
HAYIR !
Dünyada uğruna yaşanacak bir şey var mıydı mücadelesi olmadan ?
Ne için yaşıyordu ki o ?
Neden dünyaya gelmişti ...
Çıldırmanın eşiğindeydi o .. Tam bedenini sessizliğe teslim edecekken o minik pencerenin , çelik örgüleri arasından sızan GÜNEŞ'in ışığını gördü .. Buradan çıkabileceğini pek(hiç) sanmıyordu . Umutsuzlukla düştü başı öne ...
Gözleri o idrar kokan hücrenin fare pisliği dolu zemininde gezinirken bir şey farketti birden ! Minik penceresini kaplayan o çelik örgü , oraya mı düşmüştü ... Hayır hayır ! Bunu böyle sanmasını sağlayan gözündeki nedenini bilmediği pustu sadece ,
Ağlıyor muydu ? Belki , biraz... Ama artık yerde gördüğü şeyin o çelik örgünün kendisi olmadığını biliyordu !
O bir YANSIMAYDI sadece...
İdrar kokan yeşil bir umutsuzluk hüzmesi gözlerinin önünden kaybolmuştu birden !
İşte o zaman keşfetti !
Her şeyi olmasa da birçok şeyi ...
-----------------------------
Biri kafanamı işedi nkeadar çok idrar kelimesi var :D
Ciddi yorum: Çok zerdüşt vari olmuş (daha çok junior zerdüşt ) :) kitabı yeni okudun sanırım... -
Üstad sadece 2 kere idrar geçiyor yazıda :) ... O da konuyu bağlamak için .
Adam Fawer'ın Empati'sini okuyanlar yazıma yorum getirebilmişlerdir :)
-
İnanma; suçu yoktur fikrin dediklerinde, bak aklım müebbet kafa tası içinde...
-
Çok güzel olmuş kardeşim çok derinden olmuş teşşekür ederşm paylaştığın için
Toplam Hit: 1002 Toplam Mesaj: 7