Yansıma...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Arkadaşlar boş boş oturuyordum , birden bi duygu seli yaşadım .

Rasgele bir şeyler yazayım dedim... Biraz amatörce , sürç-e lisan varsa affedin :)

Yorumlarınızı bekliyorum.

---

qQzdqn !

Aslında hem cellat hem mahkumdu o ! Tek suçu ,
    düşünce özgürlüğü hakkı olduğunu sanarak , fikirlerini savunmasıydı. Aynı zamanda onu savunmasız bırakandı bu.
    O andan itibaren hem deşifre eden hem de edilen oldu bu yüzden . Sonra çekildi inzivaya , ve düşündü.. Neden 'soyut' şeylere kafa yorduğunu . O , benliğini bu çıkışı olmayan labirentte
    aramaya devam ederken.. Benliği onu buluvermişti birden ! İçinden bir ses : " Aptalsın sen ! Neyin kavgasını veriyorsun ha ?!? " ... " Düzene ayak uydurup , sıcak parayı tatmak varken neyin mücadelesi bu ! "

...

Belki haklıydı onu bulan benliğinin bu ilahi sesi .. Öyle miydi ?

HAYIR !

Dünyada uğruna yaşanacak bir şey var mıydı mücadelesi olmadan ?
    Ne için yaşıyordu ki o ?
    Neden dünyaya gelmişti ...
    Çıldırmanın eşiğindeydi o .. Tam bedenini sessizliğe teslim edecekken o minik pencerenin , çelik örgüleri arasından sızan GÜNEŞ'in ışığını gördü .. Buradan çıkabileceğini pek(hiç) sanmıyordu . Umutsuzlukla düştü başı öne ...
    Gözleri o idrar kokan hücrenin fare pisliği dolu zemininde gezinirken bir şey farketti birden ! Minik penceresini kaplayan o çelik örgü , oraya mı düşmüştü ... Hayır hayır ! Bunu böyle sanmasını sağlayan gözündeki nedenini bilmediği pustu sadece ,
    Ağlıyor muydu ? Belki , biraz... Ama artık yerde gördüğü şeyin o çelik örgünün kendisi olmadığını biliyordu !

O bir YANSIMAYDI sadece...
    İdrar kokan yeşil bir umutsuzluk hüzmesi gözlerinin önünden kaybolmuştu birden !

İşte o zaman keşfetti !
    Her şeyi olmasa da birçok şeyi ...

O da yok.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek
    Kimse anlamadı galiba mesajı xD

O da yok.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    999Epineprin
    999Epineprin's avatar
    Erkek
    yazıyı okurken avatarına kaydı gözüm sonrasını hatırlamıyorum.

Karpuzu kabuğuyla,avradı donuyla..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    KafirImam bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar boş boş oturuyordum , birden bi duygu seli yaşadım .

Rasgele bir şeyler yazayım dedim... Biraz amatörce , sürç-e lisan varsa affedin :)

Yorumlarınızı bekliyorum.

---

qQzdqn !

Aslında hem cellat hem mahkumdu o ! Tek suçu ,
    düşünce özgürlüğü hakkı olduğunu sanarak , fikirlerini savunmasıydı. Aynı zamanda onu savunmasız bırakandı bu.
    O andan itibaren hem deşifre eden hem de edilen oldu bu yüzden . Sonra çekildi inzivaya , ve düşündü.. Neden 'soyut' şeylere kafa yorduğunu . O , benliğini bu çıkışı olmayan labirentte
    aramaya devam ederken.. Benliği onu buluvermişti birden ! İçinden bir ses : " Aptalsın sen ! Neyin kavgasını veriyorsun ha ?!? " ... " Düzene ayak uydurup , sıcak parayı tatmak varken neyin mücadelesi bu ! "

...

Belki haklıydı onu bulan benliğinin bu ilahi sesi .. Öyle miydi ?

HAYIR !

Dünyada uğruna yaşanacak bir şey var mıydı mücadelesi olmadan ?
    Ne için yaşıyordu ki o ?
    Neden dünyaya gelmişti ...
    Çıldırmanın eşiğindeydi o .. Tam bedenini sessizliğe teslim edecekken o minik pencerenin , çelik örgüleri arasından sızan GÜNEŞ'in ışığını gördü .. Buradan çıkabileceğini pek(hiç) sanmıyordu . Umutsuzlukla düştü başı öne ...
    Gözleri o idrar kokan hücrenin fare pisliği dolu zemininde gezinirken bir şey farketti birden ! Minik penceresini kaplayan o çelik örgü , oraya mı düşmüştü ... Hayır hayır ! Bunu böyle sanmasını sağlayan gözündeki nedenini bilmediği pustu sadece ,
    Ağlıyor muydu ? Belki , biraz... Ama artık yerde gördüğü şeyin o çelik örgünün kendisi olmadığını biliyordu !

O bir YANSIMAYDI sadece...
    İdrar kokan yeşil bir umutsuzluk hüzmesi gözlerinin önünden kaybolmuştu birden !

İşte o zaman keşfetti !
    Her şeyi olmasa da birçok şeyi ...

-----------------------------
    Biri kafanamı işedi nkeadar çok idrar kelimesi var :D 

Ciddi yorum: Çok zerdüşt vari olmuş (daha çok junior zerdüşt ) :) kitabı yeni okudun sanırım...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Üstad sadece 2 kere idrar geçiyor yazıda :) ... O da konuyu bağlamak için .

Adam Fawer'ın Empati'sini okuyanlar yazıma yorum getirebilmişlerdir :)

O da yok.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek
    İnanma; suçu yoktur fikrin dediklerinde,  bak  aklım müebbet kafa tası  içinde...

Mevzu derin | Papikolas Planet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    Çok güzel olmuş kardeşim çok derinden olmuş teşşekür ederşm paylaştığın için

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
Toplam Hit: 1002 Toplam Mesaj: 7