Yapay Zeka Algoritma Geliştirme Projesi -Matematiğine Güvenen Ve İlgilenenler-
-
Arkadaşlar okey veya tavlada yapay zeka uygulamaları geliştirmek istiyorum Matematiğine özellikle istatistik-olasılık hesaplarına güvenenler ve katılmak isteyenler beri gelsin. Proje herşeyiyle açık olacak ve ilk aşamada sadece algoritma olacak algoritma bittikten sonra ya kendi açtığımız siteden yada herhangi online oyuna modül olarak programlanıp yenilmez okey-tavla robotlarımız olacak, hatta illerleyen aşamalarda farklı sunucularda farklı ülkeler için insan oyunlarına göre şekillenmiş farklı motorlar oluşturup bunları karşılaştırabiliriz.
Bu size ne katar?
*Algoritma deneyimi
*Farklı bakış açıları
*Proje herhangi kar amacı gütmüyor ama kişisel birikimlerinizi istediğiniz gibi kara dönüştürebilirsiniz.
*ekip çalışmasını en azından denemek
*En önemlisi.... eğlenmeyi planlıyorum :S
-
Matematiğim iyidir deneyebilirz.. Ama sonra küfür yemek istemem :D
-
okey oynamayı bilmiyorum ama tavlada yenilmez robot yapmak mümkün mü? sonuçta zar var? şans oyunu değilmi?
-
Çok üstün bir matematik bilgimde yok ama şunun üstünde şu şekilde kafa yormamız gerekiyo dersen şimdilik işim yok :)
-
Çok fazla eksiğim var ama bu sene matematik ögretmenliği okuyacagım.Açıklarımı kapattıktan sonra yardımcı olabilirim tabi isterseniz.
-
oliWeR bunu yazdı:
-----------------------------
okey oynamayı bilmiyorum ama tavlada yenilmez robot yapmak mümkün mü? sonuçta zar var? şans oyunu değilmi?
-----------------------------yenilmez işin abartısı tabiki ama okeyde tüm taşların takibi ve her hamle için olasılık ve istatistik hesapları yaparak normal bir insana göre çok daha üstün bir oyun ortaya koyabiliriz. Tavla ise 2. planda ama ilgilenen çok olursa 2yebölünüp onunlada uğraşılabilinir. Tavladaki düşüncem izle-yeneni taklit et mantığına dayalı yani binlerce oyundan sonra mantık kurarak hamle yapan bir okey robotu.
Aslında benim kişisel amacım yapay zekaya ufaktan bir giriş yapmak, çok ilgi çekici ve ucu olmayan bir konu yapay zeka ;) bu projede umarım ilgili herkes kendini ve etrafındakileri geliştirme imkanı bulur...
-
sagukn bunu yazdı:
Çok fazla eksiğim var ama bu sene matematik ögretmenliği okuyacagım.Açıklarımı kapattıktan sonra yardımcı olabilirim tabi isterseniz.
-----------------------------Yüksek bilgiden daha önemli olan şey yüksek ilgi ;)
( Kafkafkaf )
-
robot, yapay zeka istiyorsunuz öyle mi :)
http://robocode.sourceforge.net/
bence buna yoğunlaşsak, hem turnuva felan düzenleriz, ayrıca şanslık bir yanıda yok :)
.net veya java bilgisi gerektiriyor
-
yapay zeka okey tavla :D ahahah kopardın hoca :D
robot falan yap ve de bence javada kas mimarisi çok müsait
-
nessaj bunu yazdı:
robot, yapay zeka istiyorsunuz öyle mi :)
http://robocode.sourceforge.net/
bence buna yoğunlaşsak, hem turnuva felan düzenleriz, ayrıca şanslık bir yanıda yok :)
.net veya java bilgisi gerektiriyor
hoca bu manyak bişey ya valla benim aklıma gelmişti... saolasın tanıştırdığın için... çükünü çagla şikel yesin