Yapılan Değişiklikler Kaydedilmiyor (İlginç Bir Problem)
-
Merhaba arkadaşlar, daha önce bu tarz bir problemle ilk kez karşılaştım. Bilgisayarımda sanki deep freeze varmış gibi yeniden başlatıldığında yada kapandığında önceki oturumda yaptığım bir şey kaydedilmemiş olarak açılıyor. Bir kaç gündür durum böyle ama yeni fark ettim :) Mesela yeni bir proje oluşturuyorum bilgisayarı kapatıp açınca yok olmuş oluyor. Ya da yeni bir dosya oluşturuyorum ya da var olan bir dosyayı siliyorum eski haline geliyor.
İşletim sistemi Windows 7 ultimate english 32 bit
antivirus: nod32
not 1: deep freeze yada benzeri bir yazılım kullanmıyorum hiç de kullanmadım
not 2: kullanıcı admin yetkisine sahip
not 3: E ye bir resim kopyalamıştım bugün baktım yok. yani sadece C bölümünü etkilemiyor
denediğim şeyler: sistem geri yüklemeyi kapatmak (zaten kapalıydı), oturumu kapatıp açtım ve bilgisayarı kapatıp açtım ...
windows orjinal değil diye sağ alt köşede bir uyarı var ama o uyarı önceden de vardı. Ayrıca açılışta uyarı falan vermiyor sadece masaüstünün sağ altında yazıyor. Onla ilgili problem olsaydı 1 ay öncede böyle yapardı.
msconfig den başlangıç kısmına baktım ilginç bir şey yok, startup da da yok. hatta registry daki winlogon a bile baktım..
Benim şahsi düşüncem registry kayıt tutmuyor, dat dosyası bozulmuş olabilir? fikri olan var mı bu konuda
teşekkürler
-
problem hala devam ediyor. fikri olan yok mu arkadaşlar ??
güvenli kipte denedim o da olmadı. yeni kullanıcı oluşturdum o da olmadı. bende ek olarak ubuntu yüklü. windows işletim sisteminin masaüstüne bir dosya oluşturdum sonra windows u açtım, dosya oradaydı.
kaç saattir uğraşıyorum işin içinden çıkamadım
-
Büyük ihtimalle bir virüsten kaynaklanıyordur hocam, baska bir antivirus yukleyerek dene bide istersen.
-
cevabın için teşkkürler hocam ama çözemedim.. spywaredoctor u yükeleyeyim dedim devreye girmedi.. dediğin gibi virus de olabilir ama ben bu olay olmadan önce outlook u yükledim. sanırm güncelleme yaptı ve windowsun kaçak olduğunu tespit etti böyle bir kiltileme yaptı. çünkü benim 2-3 hafta önce sildiğim 200 mblık dosya önümdeydi. bu tarz bir şey ancak sistem geri yükleme ile gelir. ve tahminimce outlook yüzünden windows tespit etti ve kilitledi..
zaten format attım artık geri dönüş yok :) 1.5 yıl olmuştu zaten format atmayalı
teşekkürler
-
Sistem geri yukleme sadece ayarlari ve sistem dosyalarini geri alir verileri degil
-
haklısın hocam. backup gibi bir şey oldu o zaman.. ama cidden çok ilginç. ilk kez bu tarz bir problemle karşılaştım.
-
regeditte bir yerlerde, windowsun yaptıklarını kaydetmesiyle alakalı bir girdi olması lazım. regedit ile oynadın mı?
-
Sabit Sürücünde bozuk küme olabilir arkadaşım. Bundanda yapabilir o söylediğin hataları. HD tune programı vardı onunla araştırabilirsin bozuk küme var mı yok mu diye.
-
@
schwarzseherisch, regedit e bir şey yapmadım. outlook yüklendikten sonra oldu bu olay.. @
DrKill, evt onu düşündüm hocam chkdsk yapmaya çalıştım. sonra nedense yarıda kaldı. pek önemsemedim. ama hata bulduğundan yarıda kalmadı. hadi C de problem var peki E ye neden yazmadı. bence yazılımsal bir şey.. -
Abdest alip denedin mi hocam hic? Cok ilginc lan :D