folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yardim Edebilecek Arkadaslarin Dikkatine, Ufak Bir Ceviri...

Yardim Edebilecek Arkadaslarin Dikkatine, Ufak Bir Ceviri...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motodoshi
    motodoshi's avatar
    Erkek

ozet... Bu calisma Altin Ova Tarim isletmesinde yetistirilen esmer sigirlarin sut verimliliginin devamina ait duzeylerin ve bunlar uzerindeki bazi cevre faktorlerinin etkilerinin belirlenmesi araciligiyle yapilmistir. arastirmadaki hayvanlara ortak bir bakim ve beslenme programi uygulanmistir. calismada etkisi olculebilir cevre faktorleri olarak laktasyon sirasi, yil ve mevsimin etkileri uzerinde durulmustur. verilerin istatislik analizlerinde, cevresel faktorlerin etki paylarinin belirlenmesinde minimum kareler metodu ve bunlarin karsilastirilmasinda contrast-testi, GLM proseduru kullanilarak yapilmistir. calismadaki esmer sigirlarin P2:1, P3:1 ve P3:2 modellerine gore hesaplanan sut veriminin devamliligi %91.93, %59.91 ve %64.46 olarak belirlenmistir. P2 ve P3 modellerine gore hesaplanan sut veriminin devamliligine laktasyon sirasi ve yil (P<0,001), P3 modeline gore ise laktasyon sirasi ve mevsim (P<0,001 ve P<0,005), faktorlerinin onemli oldugu bulunmustur. genc hayvanlarin daha fazla devamlilik duzeyine sahip olmalari nedeniyle; surude genc sigirlarin bulundurulmalari ve laktasyonda en ust duzey verime ulastiklari donemin devamliliginin saglanmasiyla, surunun sut veriminin dah da artirilabilecegi gorulmustur...

evet arkadaslar az kisa demistim ama yazarken bile zorlandim istee bole bi teknik gibi bi ceviri var. bu parsembeye yetismesi lazim. ingilizceme guveniyordum ama gordum ki teknik kelimeler girince olmuyor bu is.. yardim edebilecek arkadaslar varsa yapabildikleri kadar cevirebilirler mi acaba? simdiden ilgi ve alakaniz icin tesekkur ediyorum.

saygi ve sevgiler..

Doet THe Life SUck, or WHaT?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    hoca normal bişi olsa çeviririm de bu baya bi alengirli :) profesyonel bi yardım gerekli gibi..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KapTaN60
    KapTaN60's avatar
    Erkek
    ziraatta falan mı okuyon hacı?

İTÜ gerisi yalan BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 tarih ve 2008/599 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI"nca engellenmiştir. Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 of 2008/599 . --------------------------------------------------------------------------------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motodoshi
    motodoshi's avatar
    Erkek
    hehe aslinda tam olarak sahsim icin deil bu.. yakin bir arkadasim istemisti ceviririm dedim ama yapamadim.. ciddeeeen baya ugrasmak lazim yaaa. iste belki kolay yapabilecekler vardir diye dusundum ama daha zaman var insaallah cikar. ve, evet arkadasim ziraat okuyor. yine de arkadaslar ilginiz icin cok tesekkur ederim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ne veriyorsun çevirirsek ?
    :Pp

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motodoshi
    motodoshi's avatar
    Erkek
    karsilik bekleyenler yapmasinlar.. hehe ben olesine yazdim yapabilecek biri var mi diye. karsiliginda birsey verecek olsam gider tercumana veririm. o kadar onemli deil artik.. az zorlainca oldu zaten..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    uraşsam yapardım ama 1 saati geçerdi :P amk bi de ingilizce biliom die hava atıom herkeze :|
Toplam Hit: 1889 Toplam Mesaj: 7