Yardım Edebilecek Varmı
-
ya arkadaşlar bi arkadaşın ödevi varmış yardım et dedi aradım bulamadım son çare bi tahribata soriim dedim ödev şu
fazıl hüsnü dağlarca'nın-bura hiroşimadır
kaıkçı kul mustafa'nın- genç osman türküsü
bunlardan birinin (bu şiiri neden yazmış, şairle yazar arasındaki ilişki nedir ,ne zaman yazılmış) bunları bulamadım yardım erderseniz sevinirim tşk....
-
bu aralar "son bi çare tahribata soruyum" deyimi de revaçta hani!!!
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=gen%C3%A7+osman+t%C3%BCrk%C3%BCs%C3%BC&meta=
bi de son bi çare google a sor haci bakalım.ne çıkacak :)
-
bu siteye bak bir de bakalım bulabilecekmisin internet ansiklopedisidir ödev konusunda da aradığın birçok şeyi burada bulabileceğin geniş bir bilgi platformudur
-
ya arkadaşlar bende baktım oraya yok diyo bunlar diil kafayı yicem ya
-
beles odev sitelerini google amcaya sor ve o ödev sitelerinde sansini dene.
-
Adamın yaşamını oku, yaşadığı zamanı ve siyasi yapısını sindir. Tüm sorularının cevapları orada (Tavşanı takip et) :D
-
2side 10.cu sınıf edebiyat kitaplarında olan şiirler ve oralarda acıklaması olabilir bi baksın derim.
-
janlarım bakın genç osman türküsü 17. yy da yeniçeri askeri ozan kayıkçı kul mustafa tarafından yazılmştr. osman beyin önemini anlatan bi şiirdr.11li hece ölçüsü kullnlmştr. buuuu 1....
2...şehzade mustafa'ya mersiyeee.......... 16. yy divan şairlerinden taşlıcalı yahya tarafından yazılmştr. şehzade mustafa'nn boğdurulmasından dolayı yazılmştr. 14 hece ölçüsü kullanılmştr.
3........ bura hiroşima'dr.... fazıl hüsnü dağlarca tarafından zamnnda japonya'ya atılan atom bombasında kaybedlnlri anmak adına yazılmş bi şiirdr..
hdi sz bu cümleleri uzata uzata yazın kolay gelsn bi isteqinz olrsa yazın yardımjı olmya çalşrm ewrensl koljndn blglrle..
-
gothicseythayn bunu yazdı:
-----------------------------janlarım bakın genç osman türküsü 17. yy da yeniçeri askeri ozan kayıkçı kul mustafa tarafından yazılmştr. osman beyin önemini anlatan bi şiirdr.11li hece ölçüsü kullnlmştr. buuuu 1....
2...şehzade mustafa'ya mersiyeee.......... 16. yy divan şairlerinden taşlıcalı yahya tarafından yazılmştr. şehzade mustafa'nn boğdurulmasından dolayı yazılmştr. 14 hece ölçüsü kullanılmştr.
3........ bura hiroşima'dr.... fazıl hüsnü dağlarca tarafından zamnnda japonya'ya atılan atom bombasında kaybedlnlri anmak adına yazılmş bi şiirdr..
hdi sz bu cümleleri uzata uzata yazın kolay gelsn bi isteqinz olrsa yazın yardımjı olmya çalşrm ewrensl koljndn blglrle..
-----------------------------şaka mısın sen ?
TÜRKÇE dersi de var mı sizin okulda ?