[YARDIM] HDD'ye Format Atamıyorum.
-
ACER marka notebookumun işletim sistemi çöktü.Daha doğrusu Windows başlatılıyor ekranında çakılı kalıyor bir kaç dakika ondan sonra da başlangıç onarma bilmemnesi çıkıyor birkaç dakika o taradıktan sonra onarılamadı uyarısı veriyor ve makinayı kapatmak için son butonuna tıklayın diyor. Format atmayı düşündüm önce Windows 7 CD ile yeniden kurulum yapacaktım ama kurulum başında dil ve klavye seçimini yaptıktan sonra öylece bekliyor dakikalarca , Windows XP ile format atmaya çalıştım ön yükleme dosyalarını aktardıktan sonra da mavi ekran hatası verdi. Şimdi ben bu HDD'ye format atmak yada hata taraması gerçekleştirmem için ne yapmam gereklidir.Yada bu problemin kaynağı donanımsal mıdır?
-
hdd yi sök. başka makinaya bağla harici olarak. bilgilerini al. wipe disk diye bişey war. 1 kerecik şeettir onunla. daha sonra o bilgisayarda formatla. ama hızlı format değil. yavaş yavaş. :D daha sonra kendi makinana tak ve kurulum yap. ;) olmadıysa yine ramlar ayvayı yemiş geçmiş olsun. yada sen önce ramlari dene :D
-
anarsist_manyaq bunu yazdı:
-----------------------------
hdd yi sök. başka makinaya bağla harici olarak. bilgilerini al. wipe disk diye bişey war. 1 kerecik şeettir onunla. daha sonra o bilgisayarda formatla. ama hızlı format değil. yavaş yavaş. :D daha sonra kendi makinana tak ve kurulum yap. ;) olmadıysa yine ramlar ayvayı yemiş geçmiş olsun. yada sen önce ramlari dene :D
-----------------------------sağolasın ama notebook olduğu için hdd sini söküp başka makiineye takma şansım yok maalesef :(
-
Maresca bunu yazdı:
anarsist_manyaq bunu yazdı:
-----------------------------sağolasın ama notebook olduğu için hdd sini söküp başka makiineye takma şansım yok maalesef :(
-----------------------------hocam hddyi sökmek zor deil. bi tane tornavida lazım. tabi bide sata okuyabilen harici disk kutusu. ramlari de artık ddr2 mi ddr mı bilmiyorum. bi yerden dene. elinde test edebilceğin ürünler varsa yaparsın. ama yoksa. bir bilene git. o halletsin.
-
hoca farkli bi cd'le dene 7'yi, xp'de mavi ekran vermesi normaldir sata driverlari yoksa cd'de. hard disk'te bisey oldugunu sanmiyorum.