folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yardımcı İşletme Nedir?

Yardımcı İşletme Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osuran_Boga
    Osuran_Boga's avatar
    Erkek

Hocalar google a sordum fakat adam gibi bir cevap alamadım. Yakınımın bir ödevine uğraşıyorum da yardımcı işletme giderleri diye bir başlık var yardımcı işletme nedir bilemediğimden dolayı bir fikir yürütemedim. 

dipnot: su, elektrik vs. gibi mi yoksa diyelim nakliye için bi nakliye firması mı yardımcı işletme olur çözemedim doğrusu

dipdipnot:konuyu yalınış yere açtıysam affola.

naber?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Bildigim kadarıyla yardımcı isletme giderleri isletmede kullanılan kırtasiye malzemeleri gibi isin yurumesinde yardımcı olan malzemelerin giderleridir.

Elektrik su vb de alınıyor. Ama yardımcı madde giderleri mi diyor yardımcı isletme giderleri mi diyor ona tam dikkat edin. Yardımcı isletme giderlerinde elektrik su kırtasiye vb giderler alınır. Eger yardımcı malzeme giderleri diyorsa uretilen urun icin kullanılan yardımcı malzeme demektir. O zaman farklı oluyor.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

hocam yardımcı işletme diye birşey yok. o yardımcı giderler anlamındadır.

ama yardımcı gder olayı da garip. böyle defter kalem falan gibi ufak tefek giderler 770 genel yönetim giderleri hesabına kaydedilir. masa sandalye falan da 255 demirbaşlar hesabına.

biraz daha bilgi verirsen yardımcı olabilirim.

belki de keyfi bi tanımdır. çünkü hiç öyle bi kavram görmedim. işletmeyi 1 ay sonra bitiriyorum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Kesinlikle baska sirkete vermis oldugu islerin giderleri degildir. Eger baska bir yere fason olarak falan yaptırmıs oldugu urunler olsa yarı mamul olarak gecer eger tamamen alınıyorsa da direk mamul gideri olarak gecer.

Daha acik sekilde uretilen memulun icine girmeyen uretim asamasinda kullanilan her turlu malzemedir . Ornek : Temizlik,yaglama malzemeleri,isci onlukleri,maskeler gibi hersey isletme malzemelerine girer .

Bende yardimci isletme giderleri diye bir kavram gormedim.Isletme malzemesi olarak geciyor bunlar.

Endirekt madde ve malzemedir bu isletme giderleri. Kod olarak falan bilmiyorum ama endirekt malzemeleri nerede alıyorsanız oraya yazacaksınız.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osuran_Boga
    Osuran_Boga's avatar
    Erkek

Yakınım gıda okuyor ve hocası işletme kurmalarını istemiş abim zeyin fabrikasında teknikerdi ondan dolayı zeytin işletmesi inşa ediyoruz(hayali). Abim askerde

ondan dolayı eski çalıştığı yerle pek bi irtibata geçemiyor. Bu yüzden de araştırmak zorunda klıyoruz. konu paraya gelene kadar herşey tıkırındaydı fakat işin içine

para girince karıştı :). Yine de çoğunu hallettik fakat bu yardımcı işletmeyi çözemedik alt başlık olarark sabit yatırım tutarının altında yani şöyle:

• 4.Yatırım tutarı ve finansman kaynakları

4.1. Sabit yatırım tutarı 

4.1.1.Arazi giderleri 

4.1.2. Bina inşaat giderleri

4.1.3. Alt yapı giderleri

4.1.4 .*Yardımcı işletme giderleri*

naber?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

tahmin ettiğim gibi hocam. olayı yanlış anlamışsınız. yardımcı işletme diye birşey yok. adam kitapta  kafasına göre gruplamalar yapmış. birini de yardımcı giderler anlamında öyle yazmış. anlatım bozukluğu olayı yani.

neresinde takıldın ki? konudaki şeyleri okuyup ona göre birşeyler yazarsın illa birşey yazılacaksa. muhtemelen elektrik su tarzı şeyler yazmıştır adam oraya.

edit : sermayenin alt başlığıymış şimdi dikkat ettim. kurulma esnasında harcanan çeşitli paraları atmıştır o zaman. bina inşaatı falan dışındaki küçük masrafları diye tahmin ediyorum. öyle ciddiye alınacak birşey yok ortada.

başka birşey varsa yardımcı olalım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osuran_Boga
    Osuran_Boga's avatar
    Erkek

Teşekkür ederim...

naber?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

yardımcı işlrtme örneğin bir imalat fabrikası düşünün.. burdaki makinalarının bakımını yapan ekip yada temizlik yapan ekip yardımcı işletme gibi düşünülebilir..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osuran_Boga
    Osuran_Boga's avatar
    Erkek

Bir soru daha :) Fabrikayı kurduk diyelim hammadde,pazarlama-reklam, ne bilem harcanan elektrik genel yatırım içerisine gider mi? yoksa satın aldığımız arsa, aldığımız makinalar falan mı girer. 

naber?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Osuran_Boga bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir soru daha :) Fabrikayı kurduk diyelim hammadde,pazarlama-reklam, ne bilem harcanan elektrik genel yatırım içerisine gider mi? yoksa satın aldığımız arsa, aldığımız makinalar falan mı girer. 

-----------------------------

arsalar makinalar falan girer. diğerleri şirket tamamen kurulduktan sonra alınan harcanan şeyler.

Toplam Hit: 1627 Toplam Mesaj: 10