Yardımcı Olurmusunuz?(Cdrw-Dvdrw Kopyalarken Makine Kasıyor)
-
merhaba benim bi sorunum çıktı neden kaynaklanıyor diye sormak istedim eğer yardımcı olursanız sevinirim. sorunum daha önceden makinamda dvd kopyalardım cd kopyalardım hatta 2 sini aynı anda kullandığım zamanlarda bile hiç bir problem olmuyordu fakat nedense son 2 haftadır cdnin içinden makinaya mp3 bile kopyalamaya çalışsam makina çok kasılıyor eskiden 5 gb lık dosyalar kopyalarken sorun olmuodu msconfig ten biçok şeyi kapattım makinaya format dahi attım ama hiç biri çare olmadı virüs programlarıyla devamlı taratıyorum virüste yok makinada parçaların birinden kaynaklanan bir sorun olabilir kimileri anakartta sorun olabilir diyor acaba neyden kaynaklanıyo yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim....
-
Zaten önüne gelen suçu anakarta atıyor,olum ne alakayaa.O zaman makine hiç açılmaz veya daha büyük problemler olur.Bilgisayar açılmıyor suçlu anakart,oyunda donuyor suçlu anakar,kasadan takır tukur ses geliyor suçlu anakart,ne olursa hep ona atılıyor :D
Hoca büyük ihtimalle programsal bir sorun.Format atmışsın düzelmemiş,enteresan,ama zaten zamanla pcler yavaşlıyor ya.Valla eskisi gibi hiç olmuyor.Bunun sebebi harddisk ve cd-romdur.Belki mbr (master boot record) ye yerleşmiş bir vürüs de olabilir.Sen fdisk ile bölümleri sil,hepsini,c,d, ne varsa işte. Sonra yeniden oluştur.Daha önce dosya sistemi ne kullanıyordun.Fat sa ntfs yap,ntfs ise fat yap. Öyle bir dene hocaa -
ya valla sağol hoca da 2 partışım var d de zaten oyun programların exeleri falan var c:de sadece sistem ve programlar kurulu d: yi sil demişsinde onu da ben göze alamıyom işte 120 gb dosya var içinde başka bir türlü yolu olamazmı bende 2 tane cd sürücü var biri dvd-rw diğeri de cd-rw ikisinde de aynı problem var sence 2 side bozulmuş olabilir mi ama ben zaten dvd yi pek kullanmıyom cd-rw desek olabilir de dvdnin bişeyi olacağını sanmıyorum ne yapçaz ya valla acayip canımı sıkıyor bu makina başka bi şansımız yokmu fdisk hariç yada nasıl yedek alırım d: yi o şansımız var mı...
-
Hoca cd-rw veya dvd-rw de sorun falan yok anladığım kadarıyla.Ayrıca 120 gb nere arşivleyeceksin merak ediyorum :D En iyisi bir dvd ye at hepsini,sonra güzelce bir fdisk-format ikilisini yap. Veya hoca norton un disk tamir edici programları falan var,disk birleştirici gibi araçları var,onları dene,olmazsa tekrar windows kur,kaspersky antivirusu yükle onla tarat.Valla hoca artık deneme yanılma ile bazı şeyleri yapacaksın.Mesela başkasının cd-rw sini al bak bakalım ne oluyor,ramlarine bak tam olarak çalışıyorlar mı v.s. v.s.
-
Isınma sorunu olmasin :)...İDE kablolarinada iyi bak tam oturmamis olabilir zedelenmis olabilir.
-
sağolun arkadaşlar ertan şu an da sorunum halloldu senin dediğini yaptım fdisk yaptım makinaya ve muhteşem oldu hakikaten makinamı böyle kullanmayı özlemişim yafs. : ) nereye yedeklediğimi de merak ediyosan bir arkadaşımın harddiskini getirdik ona yedek aldım hepsini sonra da kurunca yeniden buna valla müthiş oldu makina sağolasın ayrıca diğer arkadaşa da teşekkür ederim ide de bi problem yok zaten makina ısınmaz çok zor 3 fanlı kasa var ve yan kapak açık yinede düşünüpte yazdığın için sağolasın
-
nedir bu anakartın çektiği :(
Toplam Hit: 1561 Toplam Mesaj: 7